نحوه ثبت چک صیادی بانک ملی را به یاد دارید؟ به علت وجود مشکلاتی از جمله صدور چک بیمحل، خرید و فروش چک در بازار، افزایش چکهای برگشتی برنامه مالی افراد دچار مشکل میشد، به همین خاطر بانک مرکزی به صدور دسته چکهای یکسان با قابلیت ثبت سیستمی اقدام نمود.
با توجه به نیاز افراد به آشنایی با نحوه ثبت چک صیادی بانک ملی در مقاله پیش رو به توضیح موضوعات مهم و ضروری ثبت چک بانک مذکور اقدام نمودهایم تا بتوانید از طریق سامانه صیاد بانک ملی چکهای خود را ثبت، تایید، رد و یا انتقال دهید؛ پس اگر قصد یادگیری این موارد را دارید تا انتهای مقاله را مطالعه کنید.
مدیران کسب و کارها
مدیران مالی شرکت ها
حسابداران و کمک حسابداران
اشخاصی که با چک سروکار دارند
در این مقاله به مباحث زیر می پردازیم:
سامانه چک صیادی
بانک مرکزی با هدف تشدید نظارت بر روند صدور دسته چک برای متقاضیان و معاملات مربوط به چک اقدام به راه اندازی سامانه صدور یکپارچه دسته چک به نام سامانه صیاد یا سامانه چک صیادی نموده است، در این سامانه گیرنده چک، علاوه بر استعلام چک، امکان استعلام وضعیت عملکرد صادرکننده چک را نیز خواهد داشت.
به عبارت دیگر سامانه چک صیادی سامانهای است که با متمرکزسازی درخواستهای دسته چکهای مشتریان، امکان اعتبارسنجی صاحبان حساب و امضا را فراهم میکند، تا از این طریق نسبت به اختصاص دسته چک به افراد فاقد صلاحیت و بدسابقه جلوگیری نماید.
سامانه چک صیادی بانک ملی ایران
در راستای یکپارچه سازی بانکها در خصوص صدور دسته چک و فرآیند ثبت، انتقال، تایید چک صادره توسط صاحبان دسته چک، بانک ملی نیز اقدام به راه اندازی سامانه چک صیادی نموده است؛ اشخاص حقیقی و حقوقی که از بانک ملی دسته چک دریافت کردهاند میتوانند عملیات موردنظر از جمله ثبت چک صیادی بانک ملی را در سامانه صیاد بانک ملی انجام بدهند.
الزامات قانونی سامانه چک صیادی
در زمان یادگیری حسابداری از پایه با اسناد پرداختنی به صورت کامل آشنا شدید و دانستید که ثبتهای هر کدام در زمان وصول و یا عدم وصول چگونه است و همچنین باید با الزامات قانونی ثبت و تایید ثبت چک افراد آشنایی کافی داشته باشید، برخی از مهمترین قوانین و الزامات را در تصویر زیر شرح دادهایم.
ثبت چک صیادی بانک ملی چگونه است؟
با اجرایی شدن صدور دسته چک جدید به نام چک صیادی همزمان سامانه صیادی برای ثبت، انتقال و تایید چکهای صیادی طراحی و در دسترس عموم قرار گرفت، تمامی اشخاصی که نسبت به اخذ دسته چک اقدام کردهاند و یا طی معاملهای از طرف مقابل چک دریافت میکنند، باید با نحوه ورود به سامانه، ثبت و تایید چک در سامانه آشنایی داشته باشند.
نحوه ورود به سامانه صیاد برای ثبت چک
سامانه مستقلی تحت عنوان سامانه صیاد وجود ندارد و در واقع برای ورود به این سامانه باید از طریق نرم افزارها و سامانههای اعلامی و مورد تایید بانک مرکزی اقدام کرد؛ از جمله این نرم افزارها و سامانهها به برنامه آپ، تاپ، 724، سامانه بانک مرکزی، سامانههای صیاد بانک کشاورزی، سپه، ملی و سایر بانکها میتوانیم اشاره کنیم.
برای ورود به هر کدام از سامانههای صیاد، ابتدا شخص باید از آن بانک دسته چک دریافت کرده باشد و سپس با استفاده از احراز هویت آنلاین صورت گرفته و تخصیص نام کاربری و رمز عبور نسبت به ورود به سامانه و انجام عملیات مربوط به ثبت، تایید، انتقال چک اقدام نماید.
آموزش تصویری دریافت و ثبت چک در سامانه صیاد بانک ملی
بانک ملی تمامی امکانات متعلق به چکهای صیادی را با ارائه سامانه ثبت چک صیادی بانک ملی به آدرس اینترنتی sayad.bmi.ir به صورت غیرحضوری و اینترنتی در اختیار عموم افراد و استفاده کنندگان از چک صیادی بانک ملی قرار داده است، روند دریافت و ثبت چک صیادی بانک ملی را در تصاویر زیر به ترتیب توضیح دادهایم.
پس از آن که صفحه فوق برایتان باز شد، گزینه ثبت را انتخاب کنید تا صفحه مرحله بعدی برایتان باز شود.
پس از آن که هدف خود از ورود به سامانه یعنی ثبت را انتخاب کردید، باید با شماره تلفن همراه و کدملی احراز هویت شوید.
فقط اشخاصی میتوانند نسبت به احراز هویت خود اقدام کنند که نسبت به افتتاح حساب جاری “با دسته چک” در یکی از شعب بانک ملی اقدام کرده باشد.
پس از آن که شناسه پیامکی را دریافت کردید، باید شمخصات حساب بانک ملی صادرکننده چک را نیز وارد کنید.
بعد از آن که حساب بانک ملی خود را مشخص کردید، صفحهای مانند تصویر زیر برایتان باز میشود که باید در قسمت مشخص شده شناسه صیادی چک را وارد کنید.
در مرحله بعدی میتوانید تاریخ سررسید و توضیحاتی از قبیل این که چک را بابت چه کاری صادر نمودهاید را وارد کنید.
نکته:
در صورت ثبت چک مربوط به اشخاص حقیقی با مبلغ بیشتر از یک میلیارد ریال گزینه “بابت” داده میشود که ثبت آن الزامی است.
در این مرحله باید توجه کرد که اگر گیرنده چک بیش از یک نفر باشد، باید نسبت به ثبت کد ملی تمامی گیرندگان چک اقدام کرد.
با انجام مراحل فوق، چک شما در سامانه صیاد بانک ملی ثبتشود و پس از آن اگر صدور چک برای کارهای اتحادیه و یا کسب و کار اشخاص حقیقی بود، با توجه به ماهیت حسابها در نرم افزار و دفاتر موسسه خود ثبت کنید.
تایید چک در سامانه صیاد بانک ملی
در دوره حسابداری زمانی که نحوه صدور و ثبت چک را در برنامه حسابداری شرکتی توضیح میدادیم، گفتیم که پس از آن که صادرکننده چک را ثبت نمود، دریافت کننده چک باید آن را در همان سامانه تایید و یا رد کند.
با ثبت چک صیادی بانک ملی (Registering A Check Of The Bank Melli) توسط صادر کننده چک، وظایف صادر کننده چک به پایان رسیده و گیرنده چک باید نسبت به تایید یا رد چک اقدام کند که در تصاویر زیر مراحل آن را نیز توضیح دادهایم.
پس از ورود به سامانه، باید گزینه تایید یا رد را که در تصویر زیر دور آن دایره کشیده شده است را انتخاب کنید.
برای تایید و یا رد چک نیز، نیاز به احراز هویت با کدملی و شماره همراه میباشد که دریافت کننده باید آن را وارد نماید.
در مرحله بعدی باید شناسه صیادی درج شده روی برگ چک را یادداشت نمایید.
در مرحله آخر اطلاعاتی که تاکنون وارد نمودهاید به شما نمایش داده میشود که در صورت صحیح بودن میتوانید گزینه تایید چک یا رد چک را انتخاب کنید.
تایید دریافت چک صیادی بانک ملی
آخرین مرحله از دریافت چک صیادی بانک ملی توسط دریافت کننده چک تایید دریافت و یا رد چک است، در صورتی که اطلاعات چک صادره از نظر مبلغ، تاریخ صحیح باشد؛ گیرنده چک نسبت به تایید چک اقدام میکند و در صورتی که اطلاعات چک صحیح نباشد گیرنده چک نسبت به رد چک اقدام میکند.
آموزش ثبت چک صیادی بانک ملی با خودپرداز
با هدف تسهیل روند مربوط به معاملات چکهای صیادی، سیستم انتقال، تایید دریافت و صدور چک با خودپرداز توسط بانکهای عامل ارائه شده است، برای ثبت چک صیادی بانک ملی با خودپرداز باید به شرح مراحل زیر باید اقدام کرد:
ردیف | ثبت چک صیادی بانک ملی با خودپرداز |
1 | ابتدا باید صادر کننده چک، دارای کارت عابر بانک مرتبط با چک خود باشد. |
2 | مراجعه به خودپرداز یکسان، با کارت عابر بانک یعنی مراجعه به بانک ملی جهت ثبت چک صیادی بانک ملی |
3 | وارد کردن کارت به دستگاه عابر بانک و وارد کردن رمز اول کارت |
4 | انتخاب گزینه صدور چک و وارد کردن شناسه 16 رقمی چک صیادی، جهت تایید اطلاعات چک و نمایش اطلاعات چک، شماره چک و شماره شبای حساب |
5 | وارد کردن کدملی گیرنده، مبلغ، تاریخ و انتخاب گزینه تایید که با انتخاب این گزینه چک مورد نظر ثبت میشود. |
آموزش ثبت و تایید چک حقوقی در سامانه صیاد بانک ملی
برای ثبت چک حقوقی در سامانه صیاد بانک ملی بعد از ورود به سامانه باید گزینه “حقوقی” که در قسمت چپ سامانه میباشد را انتخاب کنید؛ ادامه روند ثبت و تایید چک حقوقی مطابق آنچه در ثبت چک صیادی بانک ملی آموزش داده شد اقدام میشود.
فقط پس از ثبت اطلاعات برگه چک حقوقی صاحبان امضاء مجاز شرکت نمایش داده میشوند و در نهایت پس از ثبت صاحبان امضاء مجاز، گیرندگان چک تعیین میگردند.
استعلام و انتقال چک حقوقی در سامانه صیاد
برای استعلام چک حقوقی در سامانه صیاد مانند تصویر زیر بعد از ورود به سامانه ثبت چک صیادی از قسمت استعلام، باید نسبت به درج شناسه صیادی اقدام کرد، سپس اطلاعات چک نمایش داده خواهد شد.
اما گاهی اتفاق میافتد که گیرنده چک بخواهد نسبت به انتقال چک اقدام کند؛ برای این منظور باید گیرنده چک به سامانه ثبت چک صیادی مراجعه و گزینه انتقال را مانند تصویر زیر انتخاب نماید، با انتخاب این گزینه ادامه روند به صورت آنچه که ثبت چک صیادی بانک ملی آموزش داده شد، باید طی شود.
امکانات سامانه صیاد بانک ملی
سامانه صیاد بانک ملی که با هدف ثبت چک صیادی بانک ملی طراحی و به اجرا گذاشته شده است، دارای امکانات فراوانی است که در تصویر زیر به نمایش گذاشتهایم.
ثبت چک صیادی بانک ملی با موبایل
علاوه بر راه اندازی سامانه ثبت چک صیادی توسط بانک ملی و استفاده از خودپرداز برای ثبت چک صیادی بانک ملی، برای راحتی هرچه بیشتر کاربران، آنها میتوانند از طریق برنامههای موبایلی مانند بام یا سامانه بام بانکی ملی نسبت به ثبت چک صیادی بانک ملی در بام اقدام کنند.
ثبت چک صیادی بانک ملی از طریق بام
برای این که کاربری نسبت به ثبت چک صیادی بانک ملی خود از طریق سامانه بام اقدام کند، باید ابتدا وارد سامانه بام بانک ملی به نشانی اینترنتی my.bmi.ir شده و در آن ثبت نام کند، پس از تکمیل فرآیند ثبت نام باید گزینه خدمات چک را انتخاب و گزینه مورد نظر خود را از میان گزینههای انتقال چک، دریافت چک، صدور چک و یا استعلام چک انتخاب نماید.
دانلود برنامه ثبت چک در سامانه صیاد بانک ملی
علاوه بر استفاده از سامانه بام بانک ملی چک صیادی، امکان ثبت چک صیادی بانک ملی از طریق همراه بام ملی نیز امکان پذیر است، برای این امر باید نسبت به دانلود و نصب برنامه همراه بام ملی بر روی موبایل اقدام و سپس مطابق آنچه که در مطالب قبل گفته شد اقدام کرد.
نمونه چک صیاد بانک ملی
با یکپارچه سازی چکهای جدید با نام چک صیادی باید توجه کرد که نمونه چک صیادی تمامی بانکها یکسان و به رنگ بنفش است، در تصویر زیر نمونه چک صیادی را بارگذاری نمودهایم.
3 پرسش و پاسخ مهم درباره ثبت چک صیادی بانک ملی
با توجه به نوپا بودن سامانه صیاد و همچنین چکهای صیادی سوالات متفاوتی برای دارندگان و گیرندگان چک صیادی به وجود خواهد آمد، سوالاتی از قبیل این که آیا چک رمز دار را نیز باید در سامانه ثبت کنیم و یا چه چکهایی را در سامانه مودیان باید ثبت کنیم.
هر چند در مطالب قبل سعی بر این شد که به نکات اصلی در خصوص ثبت چک صیادی بانک ملی اشاره شود؛ اما برای تکمیل هرچه بیشتر این نکات در ادامه به 2 سوال پرتکرار درباره ثبت چک صیادی بانک ملی پاسخ داده شده است.
1. چگونه در سامانه صیاد بانک ملی ثبت نام کنیم؟
برای ثبت نام در سامانه صیاد بانک ملی ابتدا شخص باید نسبت به افتتاح حساب جاری با دسته چک در یکی از شعب بانک ملی اقدام کند، سپس با ورود به صفحه https://sayad.bmi.ir میتواند از گزینه ثبت و یا ورود نسبت به احراز هویت خود که در واقع همان ثبت نام در سامانه است اقدام کند.
2. قوانین مربوط به ثبت چک صیادی در سامانه صیاد بانک ملی چگونه تغییر کرده است؟
از جمله مهمترین قوانین مربوط به ثبت چک صیادی در سامانه صیاد بانک ملی به ثبت تمامی چکهای جدید صیادی در سامانه، ممنوعیت ثبت چک در سامانه در خصوص دارندگان چکهای برگشتی سوء اثر نشده و عدم امکان صدور چک در وجه حامل میتوان اشاره کرد.
نتیجه گیری
سامانه صیاد یکی از سامانه های پرکاربرد در خصوص چکهای جدیدی است که تحت عنوان چکهای صیادی طراحی و روانه بازار شده است، با توجه به این که تعداد زیادی از افراد جامعه با چک سر و کار دارند، آشنایی با نحوه استفاده از این سامانهها و ثبت چک صیادی از جمله ثبت چک صیادی بانک ملی الزامی است.
با هدف شناخت بیشتر با سامانه ثبت چک صیادی و نحوه ثبت چک در سامانه مذکور در این مقاله به موضوعات سامانه چک صیادی، الزامات قانونی سامانه چک صیادی، ثبت چک صیادی بانک ملی پرداخته شده است. در انتها اگر سوالی داشتید میتوانید از قسمت دیدگاه برایمان ارسال کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.
خیلی ممنون خوب توضیح دادید
سلام وقت بخیر
برای ثبت چک اشخاص حقوقی روی گزینه حقوقی که میزنیم آیتمها نمی آید آیا میشود از طریق گزینه حقیقی اقدام به ثبت چک اشخاص حقوقی کرد؟
سلام وقت بخیر
خیر چون زمانیکه چک صادر شده در وجه یک شرکت یا اشخاص حقوقی است باید در قسمت فیلد مشتری حقوقی را انتخاب کنید چون که اشخاص حقوقی برای درج شناسایی باید شناسه ملی که مربوط به ثبت شرکت است را بزنید در صورتی که برای اشخاص حقیقی از کدملی استفاده می شود.
مطالب بسیار ازشمندی را بیان نمودید بسیار کاربردی بود سپاس فراوان ،🙏👏🙏🌹🙏
سلام و عرض ادب
جهت ضمانت مبلغ چک کجای پشت چک باد امضاء شود؟
سلام وقت بخیر
ضمانت چک باید مشخص شود بابت حسن انجام کار است یا بانکی که باید در قسمت دروجه باید درج شود بابت حسن انجام کار و نام شرکت وشماره ثبت درج و در قرارداد هم باید با توجه به شماره چک در آن ثبت شود.
ضامن که چک از او است در خود اصل چک امضا می شود ولی اگر چک خود صاحب چک داده و فقط ضامنین باید امضا کنند در پشت چک در آن کادری که در پشت قرار دارد صورت می گیرد.
سلام و درود
جهت ضمانت اگر چک بکشیم
چگونه باید امضاء پشت چک برگیریم
سلام من در سال ۱۴۰۳برای سال ۱۴۰۴ چند چک بانک ملی ثبت کردم ولی تاریخ رو یکروز کمتر ثبت کرد دلیلش چیه ؟ مثلا روز ۱۰ نوشتم روز ۹ ثبت کرد
سلام
دسته چک صیادی دارم
من پولم تو بانک مهر ولی دسته چک بانک ملی دارم.
اگه چک بکشم پول رو از حساب مهر برمیدارن یا خودم باد پول رو بریزم تو حساب ملی؟
سلام وقت بخیر
خیر- شما موظف هستید بابت چکتان جابجایی را انجام دهید.
سلام من دسته چک ملی دارم ولی نمیدونم چطوری استفاده کنم بلد نیستم یه جایی می خواستم خرید کنم گفت دسته چکتو بده انجام بدم ولی ترسیدم
سلام وقت بخیر
در دسته چکهای جدید که به صورت بنفش است و صیادی می باشد و باید در سامانه ثبت نمود. در چکهای جدید دیگر در وجه حامل صادر نمی شود حتما باید اسم دریافت کننده چک به همراه کدملیش ثبت شود.
برای ثبت چکها مواردی که مهم است تاریخ صدور،شناسه صیادی 16رقمی ، سری و سریال چک، مبلغ چک، و نام شخصی که چک را دریافت می کند و به همراه کدملی دریافت کننده چک باید بر روی چک ثبت شود.
برای ثبت چک هم می توانید از دستگاه بatm و برای ثبت چک هم با اپلیکشن همراه خود انجام دهید و همینطور با پیامک به سرشماره 4040701701 انجام می شود.
سلام شماره حساب برگه چک منظورش کدام قسمت هست؟
سلام وقت بخیر
در پایین برگه چک ثبت شده است.
مواردی که در پایین چک قراردارد:کدملی، نام طرف حساب، شماره حساب و شماره شبا
خیلی ممنون
خیلی ممنون کاربدی و مشکل گشا
خیلی ممنون باتشکر از زحمات شما
سلام عالی وکامل تشکر