با وظایف پیمانکار آشنا هستید؟ اصلا میدانید پیمانکار کیست و در موسسات چه کارهایی انجام میدهد؟ همه شما در هر موقعیت شغلی که باشید تقریبا کلمه پیمانکار را شنیدهاید. با توجه به شرایط کسب و کارهای مختلف به خصوص در بخش تولیدی، بخشی از کار از طریق قرارداد به یک شرکت ثانویه واگذار میگردد که آن شرکت به عنوان پیمانکار شناخته میشود.
برای آن که با برنامه حسابداری شرکتهای پیمانکاری آشنا شوید و بدانید که وظایف پیمانکار در قبال کارفرما و پروژه چیست، در مقاله پیش رو قصد داریم ابتدا کارفرما و پیمانکار را برای شما تعریف و سپس با ویژگیهای و وظایف بخشهای مختلف شرکت های پیمانکاری را شرح دهیم.
مدیران کسب و کارها
مدیران مالی شرکت ها
حسابداران و تازه حسابداران
مدیران و کارکنان شرکت های پیمانکاری
کسانی که به حسابداری پیمانکاری علاقمند هستند
در این مقاله به مباحث زیر می پردازیم:
کارفرما کیست؟
در یادگیری حسابداری از پایه با شاخههای حسابداری آشنا شدید که یکی از این موارد حسابداری پیمانکاری میباشد.
وقتی شما برای یک مجموعه یا موسسهای کار میکنید، در واقع انجام کاری مربوط به شرکت یا شخصی را بر عهده میگیرید، طرف مقابل شما به عنوان کارفرما شناخته میشود.
به عبارتی کارفرما شخص حقیقی یا حقوقی است که انجام بخشی یا تمام کار را مطابق قراردادی به شخص حقیقی یا حقوقی صلاحیتدار واگذار میکند.
تفاوت کارفرما و صاحب کار
وقتی شما اقدام به راه اندازی کسب و کار میکنید و مسئولیت تصمیمگیریها و مدیریت کلیت کسب و کار را بر عهده دارید، شما به عنوان صاحب کار شناخته میشوید؛ اما کارفرما شخص حقیقی یا حقوقی است که شما را به عنوان کارمند استخدام میکند و وظایف و مسئولیتهای خاصی را به شما واگذار میکند.
پیمانکار کیست و وظایف پیمانکار چیست
اگر از خودتان میپرسید که حسابداری پیمانکاری یعنی چه یا پیمانکار کیست پس ادامه مطالب را همراه ما باشید، وقتی شخص حقیقی یا حقوقی برای انجام کاری با کارفرما وارد قرارداد میشود، به طرف مقابل قرارداد با کارفرما، پیمانکار گفته میشود. پیمانکار میتواند پیمانکار ساختمان، تاسیسات، فضای سبز و غیره باشد.
نماینده پیمانکار کیست
شاید در پروژهها کلمه نماینده پیمانکار را شنیده باشید، اما نماینده پیمانکار کیست اگر شما به عنوان پیمانکار با کارفرما جهت انجام کاری قراردادی منعقد کنید، میتوانید جانشینهای قانونی به جای خود انتخاب و معرفی کنید؛ جانشینهای قانونی شما نیز در حکم پیمانکار هستند، به این جانشین قانونی انتخاب و معرفی شده، نماینده پیمانکار میگویند.
تفاوت وظایف کارفرما و وظایف پیمانکار
اگر به تعریف کارفرما و پیمانکار کیست دقت کنید به راحتی میتوانید تفاوت کارفرما و پیمانکار پی ببرید، به طور کلی کارفرما شخصی است که کاری را برای انجام ارائه میدهد و پیمانکار شخصی است که کار ارائه شده توسط کارفرما را تقبل کرده و به انجام آن کار در مقابل بودجهای معین اقدام میکند.
تفاوت وظایف پیمانکار و کارگر
وقتی شما به عنوان شخص حقیقی برای انجام کاری مشخص در قبال دریافت حقوق و مزایای مشخص به استخدام یک مجموعه درمیآیید، در واقع شما به عنوان کارگر آن مجموعه محسوب میشوید، اما همانطور که در پیمانکار کیست نیز گفته شد، پیمانکار با کارفرما قرارداد منعقد میکند و انجام کار را به کارگران واگذار مینماید.
پیمانکار نسبت به کارگر آزادی عمل بیشتری داشته و در قراردادهای برون سپاری فقط نتیجه کار مهم بوده و پیمانکار برخلاف کارگر تعهدی در خصوص انجام کار ندارد.
طبقه بندی پیمانکاران
اگر شما نیز تمایل به فعالیت به صورت شرکت پیمانکاری دارید، ابتدا باید زمینه فعالیت خود را به صورت دقیق مشخص و سپس نسبت به اخذ مجوز و صلاحیت حرفهای اقدام کنید، اما پیش از انجام باید با ثبت های حسابداری پیمانکاری آشنا باشید و باید بدانید که طبقه بندی پیمانکاران با توجه به نوع فعالیتی که پیمانکاران دارند، به شرح موارد تصویر زیر میباشد.
آیین نامه طبقه بندی پیمانکاران
پیمانکاران از دیدگاه تشخیص صلاحیت و مطابق آییننامه طبقهبندی و تشخیص صلاحیت پیمانکاران ایران به سه دسته تقسیم میشوند که شامل موارد زیر است:
-
- اشخاص حقیقی یا حقوقی ایرانی که قصد کار در ایران را دارند.
- اشخاص حقوقی خارجی که قصد کار در ایران را دارند.
- اشخاص حقیقی یا حقوقی که برای کار در کشورهای خارجی نیاز به تضمین و تسهیلات دولتی دارند.
گواهینامه صلاحیت پیمانکاری
هر فعالیت یا کسب و کاری که در نظر بگیرید، برای آنکه وجه قانونی به خود بگیرد و دارای اعتبار باشد، باید مجوز یا مدرک معتبری داشته باشد، پیمانکاری نیز از این قاعده مستثنی نیست.
برای پیمانکاران مطابق مقررات و در ازاء احراز شرایط لازم برای فعالیت پیمانکاری مدرکی صادر میشود که به آن گواهینامه صلاحیت پیمانکاری میگویند.
رتبه بندی در پیمانکاری
همانطور که میدانید سابقه و اعتبار پیمانکاران با یکدیگر متفاوت است، این اعتبار و صلاحیت که به صورت رتبه بیان میشود از عدد یک تا 5 است.
اگر شرکت شما رتبه یک باشد به منزله شرکتی قوی در زمینه پیمانکاری و دارای اعتبار بالایی است، اما شرکت با رتبه 5 به منزله شرکت ضعیفتر میباشد.
وظایف پیمانکار
حال که به مفهوم پرسش کارفرما و پیمانکار کیست دست پیدا کردید و انواع پیمانکار را شناختید، بهتر است که با وظایف پیمانکار (Duties of the contractor) نیز آشنا شوید تا در صورتی که در آینده بخواهید نسبت به انجام فعالیت های پیمانکاری اقدام کنید، با آشنایی کامل به سمت این کسب و کار حرکت کنید. اما وظایف پیمانکار بدون در نظر گرفتن نوع فعالیت آن را در تصویر زیر معرفی نمودهایم.
وظایف پیمانکار شهرداری
پیمانکار شهرداری، پیمانکاریای است که کارفرمای وی سازمان شهرداری است؛ اما باید به این نکته توجه داشته باشید که با توجه به نوع فعالیتهای موجود در شهرداری، پیمانکار شهرداری میتواند پیمانکار تاسیسات، ساختمان، آب، فضای سبز و خدماتی باشد، به طور کلی شرح وظایف پیمانکار شهرداری شامل موارد زیر میباشد:
-
- برنامهریزی مناسب و دقیق پروژه
- تامین منابع و تجهیزات مورد نیاز
- تامین نیروی کار
- برآورد مسائل مالی و مدیریت هزینهها
- رعایت مقررات ایمنی
- تحویل به موقع پروژه
وظایف پیمانکار ساختمان
برای اینکه بدانید وظایف پیمانکار ساختمانی چیست، ابتدا باید به این پرسش پاسخ بدهید که پیمانکار ساختمان کیست؟ پیمانکار ساختمانی شخص یا شرکتی است که اجرای یک پروژه ساختمانی و انواع مختلف ساخت و ساز را از کارفرما طی قرارداد بر عهده میگیرد، وظایف پیمانکار ساختمان به شرح موارد زیر میباشد:
ردیف | وظایف پیمانکار ساختمان |
1 | شناخت مصالح و استفاده از بهترین مصالح برای ساخت و ساز |
2 | ایجاد رابطه با تأمینکنندگان مصالح ساختمانی |
3 | برنامهریزی مناسب و دقیق پروژه |
4 | جمع آوری کادری ماهر، خلاق و متخصص |
5 | برآورد مسائل مالی و مدیریت هزینهها |
6 | نظارت و کنترل دقیق در راستای پیشرفت صحیح و به موقع و طبق نقشه ساخت و ساز |
7 | رعایت مقررات ایمنی در ساختمان و برای همه کارکنان |
8 | تهیه وسایل خدماتی و حفاظتی برای کارگران و کارکنان |
وظایف پیمانکار در قبال کارگر
اگر شما به عنوان پیمانکار اقدام به استخدام کارگر کردید، باید بدانید که پیمانکار در قبال کارگر وظایفی دارد؛ از جمله وظایف پیمانکار در قبال کارگر به موارد زیر میتوان اشاره کرد؛
- انعقاد قرارداد کار
- پرداخت حقوق و دستمزد به کارگران مطابق قانون کار و قرارداد منعقد شده
- بیمه نمودن کارگران نزد سازمان تامین اجتماعی
- تامین ابزار و منابع لازم جهت انجام کار توسط کارگر
- تامین شرایط مناسب جهت ایمنی کارگران
ویژگیها و وظایف پیمانکار حرفهای
حال که متوجه شدید که کارفرما و پیمانکار کیست و به طور کلی وظایف پیمانکاران را فهمیدید، بهتر است که با ویژگیهای یک پیمانکار حرفهای نیز آشنا شوید. از جمله مهمترین ویژگیهایی پیمانکار حرفهای به شرح تصویر زیر میباشد.
وظایف و اختیارات کارفرما
تعهدات، وظایف و اختیارات کارفرما در اکثر پروژهها یکسان است، از جمله وظایف کارفرما در پروژه شامل موارد زیر است:
-
- تحویل به موقع کارگاه یا زمین مورد نظر پروژه به پیمانکار
- ارائه نیازمندیها و اهداف پروژه به طور دقیق و صریح به پیمانکاران
- انجام تعهدات مالی
- پیش پرداخت برای شروع پروژه
- کسر مبلغی از هر قرارداد برای امور بیمه و مالیات قرارداد پیمانکاری
- در صورت انجام شدن تعهدات از طرف پیمانکار، کارفرما باید پروژه را تحویل قطعی بگیرد.
اما در خصوص اختیارات کارفرما در خصوص پروژه به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
-
- موافقت یا مخالفت با مبلغ درخواست شده پیمانکار برای شروع کار
- اختیار اضافه کردن مراحل جدیدی به کار در هر مرحله از کار با رعایت حقوق مالی پیمانکار
- اختیار تعلیق موقت و حداکثر تا 3 ماه پروژه
- اختیار اعلام خاتمه پروژه با هر میزان پیشرفت کار و تسویه با پیمانکار
- اختیار برای ایجاد تغییر در زمان بندی پروژه
- اختیار فسخ قرارداد نیروهایی که در پروژه مشغول هستند.
در صورتی که یکی از 3 شرایط زیر در پروژه رخ بدهد، کارفرما میتواند نسبت به فسخ قرارداد پیمان اقدام کند:
- پیمانکار در تاخیر های صورت گرفته در انجام پروژه عذر موجهی نداشته باشد.
- کارگاه بدون اجازه کارفرما به مدت بیش از 15 روز از طرف پیمانکار تعطیل و یا ترک شود.
- پیمانکار از نظر مالی یا فنی نتواند وظایف خود را به درستی انجام بدهد.
انواع قراردادهای پیمانکاری
همانطور که میدانید پیمانکار برای انجام هر پروژهای یک طرف مقابل به نام کارفرما دارد، برای اینکه پیمانکار و کارفرما در فرآیند انجام کار دچار ضرر و زیان نشوند و بعدا در صورت بروز مشکلی مرجعی برای حل مشکل داشته باشند، باید نسبت به انعقاد قرارداد اقدام کنند. با توجه به نوع پروژه، انواع قرارداد پیمانکاری وجود دارد که در ادامه مقاله به آنها خواهیم پرداخت.
قرارداد پیمانکاری ساختمانی (Construction contract)
در مطالب قبل فهمیدید که پیمانکار ساختمانی کیست و وظایف پیمانکار ساختمان چیست؟ اما پیمانکار ساختمان برای انجام وظایف خود باید نسبت به انعقاد قرارداد به نام قرارداد پیمانکاری ساختمان اقدام کند. این قرارداد، قراردادی است که در آن، کارفرما امور ساختمان را با شرایط، مدت و مبلغ معین به نام پیمانکار واگذار میکند. انواع قراردادهای پیمانکاری ساختمان شامل موارد زیر میباشد:
-
- قرارداد پیمان مدیریت (مدیریت پیمان – درصدی)
- قرارداد پیمانکاری ساختمان امانی (تک عاملی)
- قرارداد طرح و ساخت (دو عاملی)
- قرارداد متعارف (سه عاملی)
- قرارداد پیمانکاری ساختمان دستمزدی
- قرارداد مدیریت اجرا (چهار عاملی)
- قرارداد پیمانکاری ساختمان مقطوع
- قرارداد بیع متقابل (Buy Back)
- قرارداد احداث – بهره برداری – انتقال (Build – Operate – Transfer) یا (O.T)
- قرارداد کلید در دست (Turnkey)
قرارداد پیمانکاری عمومی (General contract)
در قرارداد پیمانکاری به صورت عمومی مشخصات طرفین، موضوع قرارداد و محل انجام آن، محاسبات و مشخصات فنی پروژه، هزینه قرارداد (به تفکیک و کلی)، شرایط پرداخت، اسناد و مدارک پیمان، مدت انجام موضوع قرارداد، دیرکرد طرفین در انجام پروژه، نظارت، تجهیز و برچیدن کارگاه محل پروژه و صورت وضعیت پیمان ذکر میشود که طرفین ملزم به رعایت مفاد قرارداد هستند.
قرارداد پیمانکاری طراحی ساخت (Design_Build contract)
اگر شما به عنوان کارفرما دید و ایده کلی نسبت به طراحی و ساخت پروژه را داشته باشید، در این صورت حتی میتوانید نسبت به طراحی اولیه نیز اقدام کنید و سپس کارهای باقی مانده را به عنوان یک پروژه به مدیر پیمان یا عامل دوم قراردادهای طرح و ساخت واگذار کنید، در این صورت قراردادی میان شما منعقد خواهد شد که به قرارداد پیمانکاری طراحی ساخت معروف است.
قرارداد پیمانکاری مشاوره (Consulting contract)
تمامی حوزه ها از جمله کسب و کار، بازرگانی، حقوقی، تحصیلی، خانواده در دوره یا دورههایی به مشاوره نیاز پیدا میکنند، به عنوان مثال یک شرکت برای انجام کارهای خود در تمام مدت سال به مشاور حقوقی نیاز دارد؛ در این صورت میان کارفرما و پیمانکار قراردادی به عنوان قرارداد پیمانکاری مشاوره منعقد میگردد.
قرارداد پیمانکاری روزمره (Time and material contract)
در قرارداد پیمانکاری زمان و مواد، شما به عنوان کارفرما باید متعهد شوید که مبلغی را طبق زمان صرف شده برای تکمیل پروژه، مواد مورد نیاز و همچنین مبلغی بابت سود به پیمانکار بپردازید، این نوع از قرارداد پیمانکار انعطاف بیشتری در رابطه با هزینه مواد و نرخ نیروی کار دارد.
نکته:
علاوه بر انواع قراردادهای پیمانکاری که در بالا اشاره شد، سایر انواع قراردادهای پیمانکاری شامل موارد زیر هستند:
-
- قرارداد قیمت واحد (Unit Price Contract)
- قرارداد تحویل یکپارچه پروژه
- قرارداد قیمت مقطوع
- قرارداد ساخت و ساز تشویقی
- قرارداد حداکثر قیمت تضمینی
- قرارداد ساخت به اضافه هزینه
انواع پیمانکار
برای اینکه بدانید پیمانکار کیست و چه وظایفی دارد؟ علاوه بر آشنایی با انواع قراردادهای پیمانکاری باید با انواع پیمانکار نیز آشنایی کافی داشته باشید. انواع پیمانکار را در بخشهای بعدی مقاله معرفی خواهیم نمود.
اما باید پیش از همه این مطالب بدانید که پیمانکاران و کارفرمایان نیز مانند هر شرکت دیگری باید در سامانه مودیان ثبت نام نموده و تمامی موارد را با رعایت قوانین سامانه مودیان انجام دهند.
وظایف پیمانکار عمومی
وقتی شما به عنوان پیمانکار عمومی یا (General Contractor) مشغول به فعالیت میشوید با امضای قرارداد، پروژه مورد نظر را طبق نقشه و مفاد قرارداد از کارفرما تحویل گرفته و موظف به اجرای پروژه در موعد مقرر و در ازای دریافت بودجهای مشخص هستید.
وظایف پیمانکار جزء یا فرعی
شاید بارها دیدهاید که پیمانکاری اجرای پروژه را طبق قرارداد بر عهده میگیرد، اما خود مجددا انجام برخی از کارها را در قالب پیمانکاری به سایر اشخاص واگذار میکند.
به عنوان مثال یک پیمانکار ساختمان اجرای سیستم برق یا تاسیسات ساختمان را به پیمانکار کوچکتر واگذار میکند که به این پیمانکار، پیمانکار جزء یا فرعی میگویند.
وظایف پیمانکار پروژههای Turn_key
پیمانکار پروژههای Turn-Key یا کلید در دست، نوعی از پیمانکاری است که در آن وظیفه طراحی و اجرای کامل یک پروژه بر عهده پیمانکار است، اگر شما به عنوان پیمانکار پروژه کلید در دست فعالیت میکنید باید در ازای دریافت هزینه، صفر تا صد پروژه را انجام بدهید.
پیمانکار پروژه EPC
شما وقتی به عنوان پیمانکار پروژه EPC مشغول به فعالیت میشوید باید توانایی طراحی، تامین تجهیزات و اجرا را داشته باشید، در این صورت تمامی مسئولیتهای مدیریت اجراء و کنترل کیفی پروژه به عهده شما خواهد بود. برای موفقیت در این نوع از پیمانکاری باید سابقه و تجربه کافی در زمینه اجرای صفر تا صد پروژههای عظیم و پیچیده و نحوه کار با نرم افزار حسابداری پیمانکاری را داشته باشید.
انواع قراردادهای پیمانکاری EPC
اگر شما یک پیمانکار پروژه EPC هستید باید با انواع قراردادهای پیمانکاری EPC آشنایی کافی داشته باشید؛ زیرا بر اساس این قرارداد شما میتوانید پروژه را انجام بدهید و حقوق پیمانکار را دریافت کنید، انواع قراردادهای پیمانکاری EPC شامل موارد زیر میباشد:
-
- قراردادهای epcc
- قراردادهای epcf
- قرارداد epcff
- معرفی سرمایه گذار یا epc+f
- اجرای پروژه با pc
- قرارداد epcm
ثبت شرکت پیمانکاری شهرداری
برای اینکه در مزایده و مناقصههای رسمی دولتی مرتبط با شهرداری شرکت کنید، باید نسبت به ثبت شرکت پیمانکاری شهرداری اقدام کنید؛ مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت پیمانکاری شهرداری به شرح موارد ذکر شده میباشد:
-
- تهیه اساسنامه شرکت با امضا تمامی سهامداران
- ارائه کپی کارت ملی و شناسنامه افراد سهامدار
- ارائه گواهی سوء پیشینه کیفری کلیه اعضا
- مراجعه به دفترخانه و تهیه یک اقرار نامه معتبر
- تهیه تکمیل فرمی تحت عنوان انتخاب نام شرکت
- تهیه و تکمیل مشخصات اعضای شرکت در قالب یک فرم
- ارائه 2 نسخه اظهارنامه از بخش حسابداری
- حضور حداقل 5 نفر برای تاسیس شرکت
- تهیه حداقل میزان سرمایه
- تشکیل بازرسین و هیات مدیره شرکت
شرح وظایف دفتر فنی شرکت پیمانکاری
مهندسین عمران، معماری، نقشهبردار، و کارشناس کنترل پروژه از جمله تخصصهای مورد نیاز یک دفتر فنی شرکت پیمانکاری است، این افراد بسته به نیاز شرکت جذب شرکت شده و در آن به فعالیت میپردازند.
هر فردی وظایفی بر عهده دارد که مجموع آنها به عنوان وظایف دفتر فنی شرکت پیمانکاری شناخته میشود، به برخی از وظایف پیمانکار دفتر فنی در تصویر زیر اشاره نمودهایم.
از دیگر وظایف دفتر فنی شرکت پیمانکاری به موارد زیر میتوانیم اشاره کنیم:
- بررسی و مطالعه نقشههای پروژه
- پیادهسازی نقشهها با نظارت مهندس مشاور
- تهیه و پیادهسازی برنامههای کاری و زمانبندی پروژه و کنترل پیشرفت پروژه و مطابق با پیش بینی صورت گرفته
- مطالعه دستورالعملها و اسناد فنی پیش از آغاز هر قسمت از کار و تهیه نقشههای کارگاهی
- نظارت بر بهرهوری و عملکرد تجهیزات و ماشینآلات در پروژه
شیوه تعیین حقوق پیمانکار
تعیین مقدار حقوق پیمانکار به دلخواه کارفرما نبوده و میزان حقوق پیمانکار از جمله مواردی است که در قرارداد به آن اشاره میشود، علاوه بر آن نحوه پرداخت حقوق پیمانکار نیز در قرارداد ذکر میشود تا در آینده طرفین دچار مشکل نشوند، به طور کلی نحوه پرداخت حقوق پیمانکار را در بخش های بعدی توضیح خواهیم داد.
نحوه پرداخت فهرست بها یا واحد بها (Unite price)
اگر شما به عنوان پیمانکار نحوه پرداخت، فهرست بها را انتخاب کردهاید باید تمامی فعالیتهای انجام شده را بر حسب واحد انجام کار (متر طول، متر مربع، کیلوگرم) اندازه گیری کنید و سپس بر اساس نرخ واحد بر مبنای توافق پیمانکار و کارفرما، نسبت به اخذ مطالبات خود اقدام کنید.
نحوه پرداخت مقطوع (Lump sun)
در این نوع از نحوه پرداخت شما متعهد میشوید که در ازای دریافت یک مبلغ مقطوع از کارفرما نسبت به انجام پروژهای مشخص اقدام کنید، انتخاب پیمانکار در این روش بر مبنای رقابت مالی و هزینه و یا به شکل مستقیم و غیر رقابتی توسط کارفرما انجام میشود.
نحوه پرداخت درصدی (Cost plus)
شما هنگامی نحوه پرداخت درصدی را برای پروژههای خود انتخاب میکنید که پروژه دارای نقاط مبهمی باشد و نتوانید آن را به اندازه کافی تشریح نمایید، پرداختها در این روش، بر مبنای هزینههای ساخت به علاوه درصد سود مورد توافق در هنگام عقد قرارداد طرفین قرارداد انجام میشود.
نحوه پرداخت درصدی با حداکثر قیمت (تلفیق پرداخت مقطوع و درصدی)
در این روش شما به عنوان پیمانکار مبلغی به عنوان حق الزحمه ثابت در قرارداد ذکر و دریافت میکنید، علاوه بر آن کارفرما مکلف است که هزینههای فعالیتهای انجام شده را به شما بپردازد.
مزایای استفاده از نحوه پرداخت درصدی با حداکثر قیمت شامل دو مورد زیر میباشد:
- آزادی عمل بیشتر پیمانکار نسبت به نحوه پرداخت مقطوع
- عدم امکان افزایش حق الزحمه توسط پیمانکار به علت توافق صورت گرفته
سوالات مهم در خصوص وظایف پیمانکار
پیمانکاری و پیمانکار شدن دارای نکات آشکار و نهفته فراوانی است، شما برای آنکه بتوانید به عنوان پیمانکار فعالیت کنید، علاوه بر درک مفهوم پیمانکار کیست و آشنایی با وظایف پیمانکار و کارفرما یا وظایف نماینده پیمانکار، باید با سایر مسائل ریز و درشت این حوزه آشنایی کافی داشته باشید که در ادامه به دو سوال پر تکرار در همین رابطه پاسخ داده شده است؛
1- چه مواردی تخلف از شرایط عمومی پیمان محسوب میشود؟
هنگامی که یک طرف قرارداد پیمانکاری دولت نباشد، نیازی به رعایت شرایط عمومی پیمان نیست و طرفین میتوانند قرارداد پیمانکاری را به استناد قوانین عمومی کشور تنظیم کنند، بنابراین تخلف از شرایط عمومی پیمان در قرارداد پیمانکاری مربوط به قراردادهایی است که یک طرف آن دولت باشد.
2- برای اخذ مجوزهای لازم برای پروژه ساخت و ساز چه مدارکی نیاز است؟
برای دریافت مجوز پروژه ساخت و ساز باید مدارک زیر را ارائه دهید:
-
- برگ تعهد نظارت
- برگ تعهد محاسب
- نقشههای سازه (اجرایی)
- فرم تعهد کارفرما (مالک) تکمیل و گواهی امضاء شده در یکی از دفاتر اسناد رسمی
- تکمیل شناسنامه ساختمان توسط شهرداری
- اصل و کپی سند مالکیت به نام مالک فعلی
- مجوز تهیه نقشه با مهر و امضای طراح و تأیید واحد امور مهندسان ناظر شهرسازی
- فیشهای عوارض زیر بنا، نوسازی سالجاری
- تهیه پیشنویس پروانه توسط شهرداری
- جواب نامه از اداره بیمه، مخابرات، آب و برق
- اخذ امضای پروانه
نتیجه گیری
برای آن که با پاسخ پیمانکار کیست و وظایف پیمانکار چیست آشنا شوید بدانید مقاله را به صورت کامل مطالعه کنید، اما وقتی شخص حقیقی یا حقوقی برای انجام کاری با کارفرما وارد قرارداد میشود، به طرف مقابل قرارداد با کارفرما، پیمانکار گفته میشود. پیمانکار میتواند پیمانکار ساختمان، تاسیسات، فضای سبز و غیره باشد.
در مقالهای که خواندید تمام تلاش خود را انجام دادیم تا به بخشی از سوالات شما در خصوص حسابداری پیمانکاری و وظایف پیمانکار بپردازیم تا بتوانید به طور کامل با این مباحث آشنا شوید و بدانید که پیمانکار کیست. در انتها اگر سوالی دارید میتوانید در قسمت دیدگاه برایمان بنویسید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.
بیمه پیمانکارها که پروژه ای کار میکنن چطوری رد میشه؟
تفاوت بین کارفرما و پیمانکار دقیقا چیه؟
سلام وقت بخیر
کارفرما کسی است که پروژه را تعریف و تامین مالی می کند، در حالی که پیمانکار کسی است که اجرای پروژه را برعهده دارد. ارتباط بین کارفرما و پیمانکار از طریق قرارداد مشخص می شود که در آن تمام جزئیات مربوط به پروژه، زمانبندی، هزینه ها و شرایط انجام کار تعریف شده است.
کارفرما
نقش و مسئولیت: کارفرما کسی است که نیاز به انجام یک پروژه یا کاری خاص دارد و برای این کار، پیمانکار را استخدام می کند. مسئولیت اصلی کارفرما شامل تعریف محدوده پروژه، ارائه بودجه، تعیین زمان بندی و شرایط قرارداد است.
تامین منابع مالی: کارفرما مسئول تامین مالی پروژه است و معمولا پرداخت های مورد نیاز را به پیمانکار انجام می دهد.
تظارت و بازبینی: کارفرما ممکن است نظارت کلی بر پیشرفت پروژه داشته باشد و از طریق بازبینی ها و جلسات، اطمینان حاصل کند که پروژه به درستی پیش می رود.
پیمانکار
نقش و مسئولیت: پیمانکار شخص یا شرکتی است که توسط کارفرما برای انجام کارهای مشخص استخدام می شود. مسئولیت پیمانکارشامل اجرای پروژه بر اساس شرایط قرارداد و تحویل پروژه در زمان مقرر و با کیفیت مطلوب است.
تامین نیروی کار و منابع: پیمانکار مسئول تامین نیروی کار، تجیهزات و منابع مورد نیاز برای اجرای پروژه است.
مدیریت عملیات: پیمانکار مدیریت روزانه پروژه را بر عهده دارد و باید اطمینان حاصل کند که تمامی جنبه های پروژه به درستی و مطابق قرارداد انجام می شود.