جرایم مالیاتی سامانه مودیان چند درصد است؟ همانطور که می­‌دانید یکی از مهم‌­ترین موضوعات در رابطه با کسب و کارها و خرید و فروش‌­های صورت گرفته، موضوع مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده است، معاملاتی که انجام شده باید به صورت فاکتور فروش در نرم افزار سامانه مودیان ثبت گردد تا مودی مالیاتی بخشی از تکالیف قانونی خود را انجام داده باشد.

به عنوان مودی مالیاتی باید ابتدا در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام نمایید تا بعد از ثبت نام و معرفی حساب­‌های تجاری و همچنین اتصال دستگاه‌­های کارتخوان و پایانه­‌های فروشگاهی به سامانه، مراحل رسیدگی مالیاتی به صورت کامل انجام شود و باید معاملات خود را نیز در این سامانه ثبت نمایید؛ فراموش نکنید که قصور از انجام هر کدام از موارد یاد شده، مشمول جرایم مالیاتی سامانه مودیان می­‌باشد.

مقاله جرایم مالیاتی سامانه مودیان را به چه کسانی پیشنهاد می کنیم؟

مدیران کسب و کارها
مدیران مالی شرکت ها
حسابداران و کمک حسابداران
مشاوران مالیان
مودیان مالیاتی ( اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی)

جرایم مالیاتی سامانه مودیان چیست؟

در دوره حسابداری گفتیم که با اجرایی شدن سامانه مودیان مالیاتی و همچنین اتمام فراخوان انجام شده، به عنوان مودی مالیاتی اگر هر یک از تکالیف اعلامی در خصوص سامانه مودیان مالیاتی را انجام ندهید، مطابق ماده 2 قانون پایانه‌های فروشگاهی مشمول جرایم مالیاتی سامانه مودیان خواهید شد.

اهمیت ثبت صورت حساب­‌های الکترونیکی در سامانه مودیان

یکی از تکالیف اصلی شما به عنوان مودی مالیاتی ثبت صورتحساب­‌های الکترونیکی در سامانه مودیان مالیاتی است، با ارسال فاکتور به سامانه مودیان مالیاتی علاوه بر این‌که شما به وظیفه قانونی خود عمل می­‌کنید، خریدار نیز از اعتبار مالیاتی فاکتور دریافتی در سامانه برخوردار خواهد شد.

عواقب عدم ارسال صورت حساب­‌های الکترونیکی

به عنوان فروشنده بعد از این‌که کالا/خدمات خود را به فروش رساندید، باید به تاریخ فروش کالا/خدمات فاکتور را در نرم افزار حسابداری و سامانه مودیان مالیاتی ثبت نمایید؛ درصورتی که نسبت به ثبت فاکتور اقدام ننماید طبق قانون مشمول جرایم مالیاتی سامانه مودیان خواهید شد. جریمه مذکور معادل 10% مبلغ مجموع فروش انجام ‌شده یا 2 میلیون تومان (هر کدام بیشتر باشد) است.

محاسبه جرایم مالیاتی سامانه مودیان

محاسبه جرایم مالیاتی سامانه مودیان طبق درصدهایی می‌باشد که سازمان مالیاتی اعلام نموده

نحوه محاسبه جرایم مالیاتی در سامانه مودیان

جرایم مالیاتی سامانه مودیان به عنوان قوانین کنترلی جهت اجرای صحیح قانون سامانه مودیان مالیاتی و پایانه فروشگاهی است؛ قانون­‌گذار برای عدم رعایت هر یک از تکالیف اعلامی، درصد یا مبلغ نقدی را اعلام کرده است. در ادامه و در جدول جرایم سامانه مودیان نحوه محاسبه بیان شده است.

مراحل تعیین جریمه­‌های مالیاتی برای مودیان

در خصوص مالیات قانون­‌گذار وظایفی را بر عهده اشخاص حقیقی و حقوقی به عنوان مالیاتی قرار داده است، اگر به عنوان مودی مالیاتی شناخته می­‌شوید، در صورت تخطی از این قانون با مشکلات و جرایمی روبرو خواهید شد، از جمله این جرایم به موارد زیر می‌توانیم اشاره کنیم:

    • جریمه مالیات عملکرد
    • جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی
    • جریمه مالیات بر ارزش افزوده
    • جریمه عدم ارائه دفاتر و و مدارک و اسناد
    • جریمه مالیات های تکلیفی
    • جریمه ثبت درآمدهای غیر واقعی
    • جریمه لیست حقوق و دستمزد
    • جریمه عدم انجام تکالیف دفاتر اسناد رسمی
    • جریمه عدم ارسال ترازنامه
    • جریمه عدم حساب سود و زیان

برای این‌که کارشناس امور مالیاتی و ماموران مالیاتی بتوانند جریمه‌­ای برای مودی مالیاتی در نظر بگیرند، ابتدا باید اسناد مالی و حسابداری شرکت مورد حسابرسی قرار بگیرد و بعد از حسابرسی، در صورت احراز تخلف در هر یک از موارد ذکر شده، جریمه مالیاتی مطابق آن‌چه در قانون گفته شده، در نظر گرفته می­‌شود.

روش‌­های اعتراض به جرایم مالیاتی

اگر به عنوان مودی مالیاتی بعد از حسابرسی توسط سازمان امور مالیاتی، مشمول جریمه شناخته شوید اما بتوانید اثبات کنید که حسابرس در زمان حسابرسی اشتباهی انجام داده است، برای ثبت اعتراض باید وارد سایت اداره امور مالیاتی شوید و سپس از قسمت شکایات و اعتراضات، اعتراض خود را ثبت کنید.

نکته مهم

مهلت اعتراض به صورت مالیات، در مرحله اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی، 30 روز، در مرحله رسیدگی در هیات حل اختلاف مالیات بدوی، 20 روز و در مرحله رسیدگی در هیات حل اختلاف مالیات تجدیدنظر، 20 روز است.

جدول جرایم سامانه مودیان

ثبت نام در سامانه مودیان و پایانه‌­های فروشگاهی از وظایف اصلی مودیان مالیاتی است، در صورتی که به عنوان مودی مالیاتی در خصوص ثبت نام و یا سایر تکالیف مشخص شده قصوری صورت بگیرد، مشمول جریمه می­‌شوید؛ در جدول زیر لیست جرایم مالیاتی سامانه مودیان به ‌همراه میزان جریمه هر تخلف آورده شده است:

ردیف نوع جریمه مالیاتی مجازات تخلف مالیات
1 عدم عضویت در سامانه مودیان مالیاتی

عدم استفاده از پایانه فروشگاهی

عدم استفاده از حافظه مالیاتی

استفاده از حافظه مالیاتی دیگران برای خود و یا بالعکس

10 درصد از مجموع مبلغ فروش یا 2 میلیون تومان (هر کدام بیشتر باشد)
2 عدم تحویل صورتحساب به خریدار یا حذف صورتحساب‌ها 2 درصد مبلغ صورتحساب یا 2 میلیون تومان (هر کدام بیشتر باشد)
3 عدم اعلام گزارشات فروش واحد اقتصادی در سامانه مودیان 1 درصد مبلغ فروش گزارش‌نشده یا 1 میلیون تومان(هر کدام بیشتر باشد)
4 عدم صدور صورتحساب الکترونیکی 10 درصد از فروش انجام شده از این طریق یا 2 میلیون تومان(هر کدام بیشتر باشد)
5 عدم اعلام شماره حساب­‌های بانکی واحد اقتصادی که گردش مالی از آن طریق انجام می­شود. درصد از فروش انجام شده از این طریق یا 2 میلیون تومان (هر کدام بیشتر باشد)

محرومیت از کلیه معافیت­‌ها، نرخ صفر و مشوق­‌های مالیاتی ق.م.م

6 عدم اعلام تعطیلی(موقت یا دائم) و یا انحلال واحد اقتصادی

عدم اعلام تغییر شغل یا محل فعالیت، تغییر مالکیت یا اجاره واحد اقتصادی

جریمه‌ای معادل 1 درصد مبلغ فروش گزارش نشده یا معادل 1 میلیون تومان (هر یک که بیشتر باشد)

طبق تبصره 1 ماده 22 قانون پایانه ‌های فروشگاهی و سامانه مودیان مبلغ جریمه‌های ثابت مندرج در این قانون، متناسب با نرخ تورم سالانه بر­اساس آخرین اعلام بانک مرکزی، هر سال توسط سازمان امور مالیاتی اعلام می­‌شود.

تاثیر جرایم مالیاتی بر کسب و کارها

شاید از خود بپرسید که اگر مالیات ندهیم چه اتفاقی رخ می­‌دهد. باید به این مسئله توجه داشته باشید که در صورت عدم پرداخت مالیات مشخص شده، جرایم مختلفی شامل حال کسب و کار شما خواهد شد، با جریمه مالیاتی علاوه بر این که مالیات متعلقه پرداخت می­‌شود، کسب و کارتان مشمول هزینه­‌های اضافی ناشی از جرایم مالیاتی سامانه مودیان نیز می­‌گردد که باید همراه با پرداخت قبض مالیات، آن را نیز پرداخت کنید.

افزایش هزینه­‌های مالیاتی و کاهش سودآوری

اصلی­‌ترین هدف کسب و کارها افزایش درآمد و در نهایت افزایش سود آوری است، حال اگر هزینه­‌های کسب و کار افزایش پیدا کند، در نهایت بر میزان سود خالص تاثیر گذار خواهد بود و یکی از هزینه­‌هایی که در این‌جا مورد بحث است هزینه اضافی ناشی از جرایم مالیاتی سامانه مودیان است.

آموزشگاه حسابداری فرداد

پرداخت مالیات خود به عنوان هزینه محسوب شده و در سود خالص کسب و کار تاثیر می­‌گذارد، حال فرض کنید یکی از تکالیف مربوط به سامانه مودیان که صدور صورتحساب الکترونیکی مربوط به فروش به مبلغ 10 میلیارد ریال است را انجام نداده باشید؛ در این صورت مشمول جریمه 10 درصدی مبلغ فروش و تحمیل هزینه اضافی بر شرکت می­‌شوید.

ایجاد مشکلات در اعتبار تجاری و مالی کسب و کارها

هنگامی که وظایف و تکالیف قانونی مربوط به سامانه مودیان را انجام نمی­‌دهید، علاوه بر این‌که مشمول جرایم مالیاتی سامانه مودیان و تحمیل هزینه اضافی بر شرکت می­‌شوید، اعتبار تجاری شما نیز نزد سازمان امور مالیاتی و همچنین طرف معامله­‌های شما کاهش پیدا می­‌کند.

راهکارهای پیشگیری از جرایم مالیاتی سامانه مودیان

عدم انجام تکالیف قانونی مالیاتی توسط مودیان مالیاتی می‌­تواند ناشی از قصور، عدم آگاهی و مشاوره غلط باشد؛ بنابراین اگر می‌خواهید کسب و کارتان مشمول جرایم مالیاتی سامانه مودیان نشود باید از راهکارهای پیشگیری از جرایم مالیاتی سامانه مودیان استفاده نمایید.

رعایت استانداردهای سامانه مودیان و تکالیف قانونی

به عنوان مودی مالیاتی اگر می­‌خواهید از جرایم مالیاتی سامانه مودیان پیشگیری نمایید، باید استانداردهای سامانه مودیان و تکالیف قانونی که به شرح زیر است را اجرا و رعایت کنید:

    • ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی
    • صدور صورتحساب الکترونیکی
    • رعایت صحت اطلاعات ثبت شده
    • تایید یا رد فاکتورهای موجود در کارپوشه
    • واریز بدهی مالیات برارزش افزوده هر فصل به حساب سازمان امور مالیاتی به ترتیبی که سازمان مشخص می­‌کند.
نکات مهم و ضروری جرایم مالیاتی سامانه مودیان

اگر مودی با مصرف کننده در ارتباط باشد صورتحساب الکترونیکی در پایانه های فروشگاهی انجام می‌شود

دریافت مشاوره مالیاتی و ارتقای سطح آگاهی

در موارد متعدد مشاهده می­‌شود که جرایم مالیاتی سامانه مودیان مالیاتی بر اثر ناآگاهی و مشاوره غلط رخ می‌­دهد؛ بنابراین برای این‌که در آینده مشمول جرایم مالیاتی سامانه مودیان نشوید بهتر است که علاوه بر مطالعه قوانین مالیاتی و ارتقای سطح آگاهی نسبت به دریافت مشاوره از شرکت­‌های معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی اقدام کنید.

پرسش های متداول درباره جرایم مالیاتی سامانه مودیان

با توجه به نوپا بودن موضوع سامانه مودیان مالیاتی، پرسش­‌های متعددی برای مودیان مالیاتی در خصوص جرایم مالیاتی سامانه مودیان به وجود می‌­آید، هر چند در مطالب قبل درباره جرایم مالیاتی سامانه مودیان توضیحات لازم ارائه گردید، در ادامه به چند پرسش متداول در این زمینه پاسخ داده شده است.

آیا جرایم مالیاتی قابل بخشش هستند؟

طبق تبصره 2 ماده 22 قانون سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی، سازمان امور مالیاتی نمی‌تواند بیش از 50 درصد جریمه‌های موضوع ماده 22 را مطابق ماده 191 قانون مالیات های مستقیم مورد بخشودگی قرار دهد.

چگونه می‌­توان از جرایم مالیاتی جلوگیری کرد؟

انجام دقیق و صحیح تکالیف مالیاتی در موعد مقرر تنها راهکار جلوگیری از جرایم مالیاتی سامانه مودیان است، برای این‌که این راهکار را به درستی انجام بدهید باید نسبت به اخذ مشاوره، افزایش سطح آگاهی خودتان از قوانین مالیاتی و همچنین استفاده از پرسنل واحد حسابداری آگاه و توانا اقدام کنید.

نتیجه گیری

براساس ماده 2 قانون پایانه ‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، مودیان حقیقی و حقوقی باید نسبت به انجام احکام و امور ابلاغی قانون یاده شده اقدام کنند و در صورتی که از انجام هر یک از تکالیف ذکر شده در قانون قصور عمدی یا سهوی صورت بگیرد، مودی مالیاتی مشمول جرایم مالیاتی سامانه مودیان می­‌شود.

ضمن توضیح در خصوص جرایم مالیاتی سامانه مودیان در مقاله به مباحثی همچون اهمیت ثبت صورتحساب های الکترونیکی در سامانه مودیان، نحوه محاسبه جرایم مالیاتی در سامانه مودیان، جدول جرایم سامانه مودیان، تاثیر جرایم مالیاتی بر کسب و کارها، راهکارهای پیشگیری از جرایم مالیاتی سامانه مودیان پرداخته شده است و اگر سوالی دارید در دیدگاه از ما بپرسید.

آموزش حسابداری مالیاتی

 

دسترسی به مقالات مرتبط:

نرم افزار حسابداری ابری

تماس

قیمت

دمو

کاتالوگ

×

ما منتظر تماس شما هستیم تا ...

تماس با مشاوران تماس با فرداد

  • شرایـط کاری و نیـازهای ویـژه سـازمان شما را بشنویم.
  • به سوالهای شما در مورد ارزش آفرینی نرم افزار پاسخ دهیم.
  • بر اساس تجربه موفق نرم افزار فرداد در صنایع مختلف بهترین پیشنهاد را برای افزایش بهره وری سازمان به شما ارائه دهیم.
  • با توجه به نیازهای اختصاصی شما، به شما در انتخاب بهترین راهکارها کمک کنیم.