ارسال صورتحساب مالیاتی اشخاص حقیقی چه قوانینی دارد؟ مالیات یکی از راههای تامین منابع دولتها در کشورها است، مالیات به انواع مختلفی تقسیم شده و افراد به طرق مختلف نسبت به پرداخت مالیات اقدام میکنند؛ هر چند نرخ مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی با یکدیگر متفاوت است، اما پرداخت مالیات شخص حقیقی و حقوقی طبق قانون الزامی میباشد.
با توجه به قوانین جدیدی که سازمان مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی وضع نموده است، در مقاله پیش رو قصد داریم شما را با یکی از صورتحسابهای مالیاتی که مربوط به اشخاص حقوقی میباشد را توضیح دهیم، تا بتوانید در نرم افزار حسابداری موسسه خود با ثبت معاملات، مالیات خود را محاسبه کنید.
مدیران کسب و کارها
مدیران مالی شرکت ها
کارشناسان و ممیزان مالیاتی
حسابداران و کمک حسابداران
اشخاص حقیقی و علاقمندان به مباحث مالیاتی
در این مقاله به مباحث زیر می پردازیم:
مالیات اشخاص حقیقی چگونه محاسبه می شود؟
در آموزش حسابداری مالیاتی برای مالیات گروه حقیقی گفتیم که مالیات اشخاص حقیقی یا صاحبان مشاغل، براساس میزان درآمد اشخاص حقیقی محاسبه و اخذ میشود؛ به عبارتی میزان مالیات اشخاص حقیقی درصدی از کل درآمد حاصل از فروش کالا یا خدمات شخص حقیقی، بعد از کسر هزینههای قابل قبول سازمان مالیاتی به دست میآید.
مالیات اشخاص حقیقی 1403
برای ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی 1403 سوالی که مطرح میشود این است که نرخ مالیات اشخاص حقیقی چند درصد است؟ هر ساله با توجه به میزان افزایش درآمد افراد، این نرخ تغییر میکند و تا میزانی از حقوق افراد شامل معافیت مالیاتی میشود، مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی سال 1403 را در تصویر زیر شرح دادهایم.
صورتحساب مالیاتی اشخاص حقیقی چیست؟
صورتحساب مالیاتی اشخاص حقیقی ،صورتحساب انجام معاملات با شخص ثالث است؛ در صورتحساب مالیاتی، شخص حقیقی باید مشخصات خریدار و فروشنده شامل نام و نام خانوادگی، کدملی، آدرس و کدپستی محل فعالیت، تاریخ صورتحساب، نوع کالا یا خدمات، مبلغ واحد، مبلغ کل، مالیات ارزش افزوده را درج کند.
قانون جدید صورتحساب مالیاتی شخص حقیقی
با راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی قانون جدید برای صورتحساب مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی صادر شده است، طبق قانون جدید مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی هر شخص حقیقی صاحب کسب و کار که اقدام به فروش کالا یا خدمات میکند؛ باید نسبت به ارسال صورتحساب مالیاتی شخص حقیقی در سامانه مودیان اشخاص حقیقی با رعایت قوانین سامانه مودیان اقدام نماید.
صورتحساب مالیاتی شخص حقیقی یا حقوقی که در قانون جدید با نام صورتحساب الکترونیکی شناخته میشود، باید در موعد مقرر و با داشتن اطلاعات خریدار، فروشنده، نوع کالا و مبلغ به سامانه مودیان مالیاتی اشخاص حقیقی ارسال گردد.
سامانه مودیان مالیاتی اشخاص حقیقی
سامانه مودیان مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی به آدرس اینترنتی tp.tax.gov.ir سامانهای است که اشخاص حقیقی و حقوقی ضمن ثبت نام در سامانه، باید نسبت به ارسال صورتحساب الکترونیکی مربوط به کالای یا خدمات فروخته شده و اتصال پایانه های فروشگاهی خود به سامانه اقدام نمایند.
در سامانه مودیان مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی به هر مودی مالیاتی یک کارپوشه اختصاص داده شده و تبادل اطلاعات میان مودیان و سازمان امور مالیاتی فقط از طریق آن کارپوشه صورت میگیرد. در دوره های حسابداری شرح دادیم که خریداران در این سامانه میتوانند نسبت به بررسی فاکتورهای خرید خود و در نهایت تایید یا رد آنها اقدام نمایند.
نکته:
مودیان مالیاتی با اتصال به سامانه مودیان اشخاص حقیقی باید نسبت به انجام دو فعالیت زیر اقدام کنند:
- اتصال پایانههای فروشگاهی خود، اعم از دستگاه کارتخوان بانکی و درگاه پرداخت الکترونیکی خود به سامانه
- صدور صورتحساب الکترونیکی
آموزش ثبت نام اشخاص حقیقی در سامانه مودیان مالیاتی
هر سامانهای که راه اندازی شود، پیش نیاز استفاده از آن ثبت نام در سامانه است؛ سامانه مودیان مالیاتی اشخاص حقیقی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و اشخاص حقیقی ابتدا باید در این سامانه ثبت نام کنند، برای ثبت نام در سامانه مودیان اشخاص حقیقی باید مراحل زیر طی شود:
-
- مراجعه به آدرس درگاه ملی خدمات مالیات به نشانی tax.gov.ir
- ثبت کدملی و شماره تلفن همراه مربوط به مودی مالیاتی
- ورود به سامانه و انتخاب گزینه عضویت در سامانه مودیان و ایجاد کارپوشه
- دریافت نام کاربری و رمز عبور ارسال شده سامانه از طریق پیامک
برای ثبت نام در سامانه سازمان امور مالیاتی اشخاص حقیقی یا سامانه مودیان مالیاتی اشخاص حقیقی، باید تلفن همراه مربوط به متقاضی بوده و به کدملی ایشان ثبت شده باشد.
نحوه ارسال صورتحساب مالیاتی اشخاص حقیقی
برای ارسال صورتحساب الکترونیکی مالیات برنامه حسابداری بازرگانی اشخاص حقیقی به سامانه مودیان سه روش به شرح زیر وجود دارد:
- ارسال صورتحساب الکترونیکی مالیات اشخاص حقیقی توسط مودی مالیاتی: در این روش مودیان مالیاتی با استفاده از نرمافزار حسابداری یا نرمافزار واسط میتوانند نسبت به ارسال صورتحساب مالیاتی اشخاص حقیقی به سامانه مودیان اقدام نمایند.
- ارسال صورتحساب توسط شرکت معتمد/ سامانههای دولتی و با استفاده از کلید مودی: در این روش اطلاعات مربوط به فروش مودی مالیاتی در اختیار شرکت معتمد قرار میگیرد، شرکت معتمد با استفاده از نرم افزارهای واسط مربوطه و با کلید مودی صورتحساب را به سامانه مودیان مالیاتی ارسال میکند.
- ارسال صورتحساب مالیاتی شخص حقیقی توسط شرکت معتمد/ سامانههای دولتی و با کلید شرکت معتمد/سامانههای دولتی: در این روش ارسال صورتحساب مالیاتی شخص حقیقی، اطلاعات مربوط به فروش مودی مالیاتی در اختیار شرکت معتمد قرار میگیرد، شرکت معتمد با استفاده از نرم افزارهای واسط مربوطه و با کلید خودش صورتحساب را به سامانه مودیان مالیاتی ارسال میکند.
3 پرسش مهم در ارسال صورتحساب مالیاتی اشخاص حقیقی
با توجه به این که در سالهای گذشته مودیان نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی به روش دیگری اقدام میکردند و با روش جدید آشنایی زیادی ندارند، سوالات متعددی برای آنها پیش خواهد آمد؛ در ادامه سعی بر این شده است که به 3 پرسش مهم در این خصوص پاسخ داده شود.
نکته مهمی که وجود دارد این است که مودیان مالیاتی قبل از هر اقدامی باید نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی اشخاص حقیقی اقدام کنند، برای این امر باید با نسبت به تهیه و آماده سازی مدارک لازم جهت تشکیل پرونده مالیاتی اشخاص حقیقی اقدام کنند.
1. اشخاص حقیقی برای دریافت گواهی امضای الکترونیک جهت ارسال صورتحساب الکترونیکی چه اقدامی باید انجام بدهند؟ اشخاص حقیقی برای دریافت امضا الکترونیک باید اقداماتی که در تصویر زیر شرح دادهایم را انجام بدهند.
2. چرا مودیان مالیاتی باید صورت حساب الکترونیکی مالیاتی صادر کنند؟ صدور صورتحساب الکترونیکی ضمن مشخص شدن مالیات حقوق اشخاص حقیقی دارای مزایایی میباشد که شامل موارد زیر است:
ردیف | مزایای صدور صورتحساب الکترونیکی |
1 | یکسان سازی در ارسال صورتحساب توسط مودیان مالیاتی و کاهش فرار مالیاتی توسط عدهای سودجو |
2 | عدم نیاز به ثبت صورتحساب در سامانه معاملات فصلی |
3 | تعیین مالیات افراد حقیقی بدون نیاز به مراجعه به دفاتر و مدارک مودیان مالیاتی |
4 | برخورداری از تسهیلات ماده 4 قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان |
3. مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی چند درصد است؟ طبق قانون نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی 1403 مطابق میزان درآمد آنها از 10 درصد تا 30 درصد متغیر است.
به خوبی میدانیم که دولت هر ساله برای حمایت از مشاغل، میزانی از درآمد صاحبان مشاغل و موسسات را معاف از مالیات اعلام میکند، که طبق جدول و بخشنامه مالیاتی ابلاغ شده در سال جاری(1403) این مبلغ به 1,439,000,000 ریال رسیده است.
نتیجه گیری
سامانه مودیان مالیاتی سامانهای نوپا است که با هدف جمعآوری و یکپارچهسازی اطلاعات مربوط به مودیان مالیاتی راه اندازی شده است، با توجه به الزام ثبت نام تمامی مودیان مالیاتی از جمله صاحبان کسب و کار و اشخاص حقوقی در این سامانه، آشنایی مودیان مالیاتی با نحوه ثبت نام و ارسال صورتحساب مالیاتی اشخاص حقیقی در سامانه الزامی است.
با هدف کسب شناخت بیشتر از سامانه مودیان مالیاتی و همچنین نحوه ثبت نام در سامانه، در این مقاله علاوه بر بیان نحوه محاسبه مالیات اشخاص حقیقی 1403، به موضوع سامانه مودیان مالیاتی اشخاص حقیقی و نکات مهم مالیاتی پرداختیم تا بتوانید پاسخ سوالات خود را پیدا کنید، در انتها اگر سوال و پرسشی در خصوص مالیات داشتید، میتوانید در دیدگاه برایمان بنویسید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.