یکی از مسائل نگران کننده برای زنان شاغل تامین کننده هزینه های زندگی یا سرپرستان خانوار، طول مدت مرخصی دوران بارداری و زایمان ، دستمزد این ایام و همچنین شروع به کار مجدد پس از ایام مرخصی زایمان می باشد.
اداره کار برای رفع اینگونه نگرانی ها، قوانین و مقرراتی را تصویب نموده است، که طبق این قوانین زنان شاغل باردار می توانند از 9 ماه مرخصي زایمان استفاده کنند. ما در مقاله حاضر به معرفی مرخصی استعلاجی زایمان، قوانین مرخصی استعلاجی زایمان، مدارک مورد نیاز جهت دریافت مرخصي زایمان، پاسخ به پرسش مرخصي زایمان چیست؟ محاسبه آنلاین حقوق مرخصی زایمان و … خواهیم پرداخت.
- مدیران کسب و کار ها
- مدیران مالی شرکت ها
- بانوان شاغل
در این مقاله به مباحث زیر می پردازیم:
مرخصی زایمان چیست؟
مرخصي زایمان یکی از مزایای می باشد که دولت به منظور تنظیم جمعیت خانواده، برای زنان شاغل درنظر می گیرد. مرخصی استعلاجی زایمان تامین اجتماعی نیز جزء سوابق فرد به حساب آماده و هیچ تاثیری در سایر مرخصی های فرد نخواهد گذاشت. بنابراین چون ایام مرخصي زایمان جزء سوابق فرد به حساب می آیند، در طول این دوران عیدی و سنوات نیز به فرد تعلق خواهد گرفت. ما در مقاله دیگری به صورت کامل به مبحث عیدی پرداخته ایم به همین جهت پیشنهاد می کنیم که مقاله عیدی کارگران سال 1403 را مطالعه کنید.
مادرانی که فرزند خودرا با استفاده از شیر خود تغذیه می نمایند، می توانند روزانه از یک ساعت مرخصی به منظور تغذیه فرزند استفاده نمایند. مادران می توانند در طول روز تا حداکثر سه نوبت از مرخصی یک ساعته شیردهی استفاده نمایند و یا یک ساعت زودتر محل کار را ترک نمایند. البته توجه داشته باشید که مدت این نوع مرخصی در طول هر روز، نباید بیشتر از یک ساعت شود، همچنین درصورتی که پزشک یا مراکز پزشکی تایید نمایند، که مادر با استفاده از شیر خودفرزندش را تغذیه می نماید، نوع مرخصی یک ساعته شیردهی به مادر داده می شود.
مرخصی استعلاجی زایمان
مرخصی استعلاجی زایمان، یکی از مزایای قانون کار می باشد که برای زنان شاغل درنظر گرفته می شود. تمام زنان شاغل که حداقل سابقه پرداخت حق بیمه 60 روز در مدت یک سال قبل از زایمان خود را داشته باشند، می توانند در مدت بارداری و زایمان خود از 9 ماه مرخصی استفاده نمایند، که نیمی از این مرخصی باید پس از زایمان دریافت شود.
کمک هزینه بارداری چیست؟
مطابق ماده 59 قانون مرخصی زایمان تامین اجتماعی، تمام خانم های شاغل که حداقل یک سال سابقه پرداخت بیمه داشته باشند، می توانند از 9 ماه مرخصی در ایام بارداری خود استفاده نموده و مبلغ 2.3 از حقوق خود در این ایام را دریافت نمایند.
برای محاسبه کمک هزینه بارداری، ابتدا تمام مزایای مشمول بیمه که فرد در آخرین 90 روز قبل از استراحت خود دریافت نموده است را با هم جمع می نمایند، سپس مبلغ بدست آمده بر تعداد روز های کارکرد بیمه فرد در طول اینمدت تقسیم خواهد شد.
اگر قصد کسب اطلاعات دقیق تر درباره بیمه حقوق و نحوه دریافت و پرداخت آن جهت استفاده در ایام مرخصی زایمان تامین اجتماعی دارید، حتما مقاله حقوق و مزایای مشمول بیمه را مطالعه کنید.
قانون مرخصی زایمان تامین اجتماعی
قوانین مرخصی زایمان به منظور افزایش سطح رفاه زنان شاغل تصویب شده است، که این قوانین به شرح زیر می باشند.
لیست ماده های قانون مرخصی زایمان | توضیحات |
مطابق ماده 67 قانون مرخصی زایمان تامین اجتماعی | زنان شاغل که طی مدت یک سال قبل از زایمان خود حداقل 60 روز حق بیمه پرداخت کرده باشند، به شرط عدم اشتغال به کار می توانند کمک هزینه بارداری دریافت نمایند. |
مطابق ماده 68 قانون قانون مرخصی زایمان تامین اجتماعی | درصورتی که زن بیمه شده یک سال قبل از زایمان حداقل 60 روز حق بیمه پرداخت نموده باشد، می تواند از کمک هزینه ها، معاینه و معالجه های قبل حین و بعد از زایمان برخوردار شود. |
طبق ماده 76 قانون کار | اگر پزشک تامین اجتماعی تشخیص دهد که نوع کار برای کارگر باردار خطرناک می باشد، کارفرما موظف می باشد که تا پایان دوره بارداری کارگر، بدون کسر حقوق کار سبک تری را برای کارگر درنظر بگیرد. |
آیین نامه مرخصی زایمان
مطابق تبصره 2 از ماده 21 آیین نامه مرخصی استعلاجی، مادرانی که به فرزندان خود شیر می دهند، پس از اتمام دوره مرخصی استعلاجی زایمان و شروع به کار مجدد، می توانند حداکثر تا مدت 24 ماهگی فرزند، روزانه از یک ساعت مرخصی برای تغذیه فرزندشان استفاده نمایند. مرخصي زایمان از مرخصی استحقاقی مادر کسر نخواهد شد.
مطابق تبصره 3 از ماده 21 آیین نامه مرخصی استعلاجی، اگر به هر دلیل دولت ساعات کار کارمندان را کاهش دهد، دیگر مادران نمی توانند از یک ساعت مرخصی شیردهی برای تغذیه فرزندشان استفاده نمایند.
مطابق تبصره 4 از ماده 21 آیین نامه مرخصی استعلاجی، حفظ پست سازمانی بانوانی که در ایام مرخصي زایمان تامین اجتماعی هستند، الزامی می باشد.
مطابق ماده 22 آیین نامه مرخصی استعلاجی، زنانی که درحال استفاده از مرخصی بدون حقوق هستند، نمی توانند از مرخصی زایمان تامین اجتماعی استفاده نمایند.
مطابق ماده 23 آیین نامه مرخصی استعلاجی، مدت استفاده از مرخصی استعلاجی و زایمان زنانی که مشمول خدمت نیمه وقت هستند، مانند کارمندان تمام وقت می باشد. در طول این مدت نیز حقوق و مزایای این بانوان مطابق مقررات مربوط به خدمت نیمه وقت بانوان می باشد.
حداقل سابقه برای مرخصی زایمان
باتوجه به ماده 67 قانون به منظور حداقل سابقه برای مرخصی زایمان تامین اجتماعی، زنان شاغل که طی مدت یک سال قبل از زایمان خود حداقل 60 روز حق بیمه پرداخت کرده باشند، به شرط عدم اشتغال به کار می توانند کمک هزینه بارداری دریافت نمایند. بنابراین حداقل سابقه برای مرخصي زایمان حداقل دو ماه پرداخت بیمه می باشد.
قانون جدید مرخصی زایمان
مطابق قانون جدید مرخصی زایمان تامین اجتماعی ، مرخصی مدت مرخصي زایمان از 6 ماه به 9 ماه افزایش یافته است. همه خانمهای باردار که دارای بیمه تامین اجتماعی هستند می توانند از این قانون استفاده کنند.
مدارک مرخصی زایمان تامین اجتماعی
برای دریافت غرامت ایام بارداری، متقاضی باید مدارکی را به شعبه بیمه ای که هر ماه کارفرما پس از تهیه لیست حقوق و ارسال لیست بیمه آن را رد می نماید، ارائه دهد. مدارک مرخصی زایمان تامین اجتماعی عبارتند از:
- اصل شناسنامه و کارت ملی متقاضی
- اصل دفترچه تامین اجتماعی متقاضی
- گواهی پزشک مهردار
- یک قطعه عکس
- معرفی نامه از کارفرما
مدت زمان مرخصی زایمان تامین اجتماعی
طبق قانون اداره کار زنان شاغل می توانند از 9 ماه مرخصي زایمان استفاده نمایند. البته درصورتی که خانم ها دوقلو باردار باشند، میتوانند از 12 ماه مرخصی زایمان استفاده کنند.
مرخصي زایمان برای آقایان
تمام آقایانی که در قوای سه گانه، بخش های دولتی، بخش های عمومی و بخش های غیر دولتی مشغول به کار می باشند، در هنگامی که صاحب فرزند شوند، می توانند از سه روز مرخصی تشویقی استفاده نمایند.
شرایط مرخصی زایمان
تمام زنان شاغل می توانند از مرخصی استعلاجی زایمان استفاده نمایند، اما زنانی می توانند از کمک هزینه بارداری تامین اجتماعی استفاده نمایند، که دارای شرایط زیر باشند:
- متقاضی باید در طول یک سال گذشته ، سابقه پرداخت حداقل 60 روز کاری حق بیمه را داشته باشد.
- متقاضی نباید در ایام مرخصی دستمزد دریافت نماید و یا مشغول به کار بوده باشد.
- متقاضی باید در هنگام درخواست مرخصی، مشغول به کار یا در ایام مرخصی استعلاجی باشد.
- زایمان متقاضی نباید مربوط به بعد از فرزند چهارم باشد.
مرخصی زایمان دوقلو
مطابق قوانین کشور، زنان شاغلی که فرزند دوقلو به دنیا بیاورند، می توانند 12 ماه مرخصي زایمان بگیرند. همچنین در صورتی که مادران شاغل فرزندان را با شیر خود تغذیه نمایند، می توانند روزانه 2 ساعت مرخصی ساعتی برای تغذیه فرزند خود بگیرند. همچنین این مادران می توانند برحسب نیاز فرزند از این مرخصی تا حداکثر سه نوبت استفاده نمایند.
لازم به ذکر می باشد، که ساعات مرخصی شیردهی، جزء ساعات کار مادر حساب خواهد شد.
عیدی مرخصي زایمان
مطابق ماده 74 قانون کار، افرادی که در طول سال از مرخصی استعلاجی استفاده نمایند، عیدی خود را به صورت کامل دریافت خواهند نمود. حال اگر به جز ایام مرخصي زایمان، به مدت کمتر از یک سال در شرکت مورد نظر مشغول به کار باشند، با توجه به روز های کارکرد متقاضی، مبلغ عیدی او محاسبه می شود.
نحوه محاسبه حقوق مرخصی زایمان تامین اجتماعی 1403
مبلغ کمک هزینه بارداری برابر با دو سوم آخرین حقوق متقاضی با درنظر گرفتن روز های استراحت بدون کسر سه روز اول می باشد. برای محاسبه آخرین حقوق نیز تمام مبالغ مشمول کسر بیمه فرد که در آخرین 90 روز قبل از استراحت خود نموده است، باهم جمع شده و عدد بدست آمده بر تعداد روز های کارکرد بیمه درطول این مدت تقسیم خواهد شد. در ادامه مقاله ما به محاسبه آنلاین حقوق مرخصی زایمان می پردازیم.
کمک هزینه زایمان تامین اجتماعی
مطابق ماده 59 تامین اجتماعی، تمام زنان شاغل که دارای حداقل یک سال سابقه پرداخت بیمه باشند، می توانند در طول مرخصی بارداری خود، مبلغ 2.3 از حقوق را به عنوان کمک هزینه زایمان تامین اجتماعی دریافت خواهند نمود. با توجه به این که ممکن است محابه حقوق این ایام به صورت دستی برای شما سخت باشد، ما در ادامه مقاله امکان محاسبه آنلاین حقوق مرخصی زایمان را برایتان فراهم کرده ایم.
اطلاعات خود را بیشتر کنید
جدول حقوق کارگران در سال 1403
حقوق دریافتی در مدت استراحت پزشکی بعد از زایمان
طبق قوانین اداره کار، زنان شاغل بیمه شده که با استفاده از شیر خود فرزندشان را تغذیه می نمایند، می توانند از 9 ماه مرخصي زایمان استفاده نمایند، که 3 ماه از آن باید پس از دوره زایمان باشد. در طی این سه ماه کارمند 2.3 از دستمزد مشمول بیمه 90 روز قبل از مرخصی استعلاجی زایمان خود را دریافت می نماید. برای این که دقیق بدانید حقوقتان در این مدت چقدر می شود، ازبخش محاسبه آنلاین حقوق مرخصی زایمان استفاده کنید.
فرمول حقوق ایام مرخصی زایمان
فرمول محاسبه حقوق و دستمزد ایام مرخصی استعلاجی زایمان به شرح زیر می باشد:
مبلغ قابل پرداخت = مدت زمان استراحت * 3 / 2 * متوسط دستمزد روزانه در 90 روز قبل از استراحت
286,647,360 = 180 * 3 / 2 * 2,388,728
شما میتوانید از فرمول ذکر شده در برنامه مالی سازمان خود استفاده نمایید. در ادامه ما از فرمول بالا برای محاسبه آنلاین حقوق مرخصی زایمان استفاده کرده ایم.
مرخصی آنلاین حقوق زایمان
در این قسمت از مطالب می توانید از قابلیت محاسبه آنلاین حقوق مرخصی زایمان استفاده کنید.
اطلاعات خود را بیشتر کنید
زمان پرداخت حقوق مرخصی زایمان 1403
پس از محاسبه آنلاین حقوق مرخصی زایمان، باید بدانید که چه موقع تامین اجتماعی حقوق این ایام را برایتان واریز می کند، زمان پرداخت حقوق مرخصي زایمان 1403 به تکمیل مدارک و ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی وابسته است، بدین طریق که ابتدا بیمه شده مدارک مورد نیاز مربوط به مرخصی خود را برای سازمان تامین اجتماعی ارسال نماید. سپس هر زمان که لیست بیمه حقوق توسط کارفرمای بیمه شده برای اداره تامین اجتماعی ارسال شود، مراحل قانونی و صدور سند پرداخت حقوق استعلاجی شخص بیمه شده در سازمان انجام شده و واریز حقوق انجام می شود.
بنابراین زمان پرداخت حقوق مرخصی زایمان 1403 پس از تایید مدارک بیمه شده توسط تامین اجتماعی، به صورت ماهیانه و هرماه پس از ارسال لیست بیمه حقوق توسط کارفرما می باشد.
بازگشت به کار پس از مرخصی استعلاجی زایمان
اغلب زنان شاغل در دوران بارداری نگران این هستند، که پس از گذراندن دوران مرخصي زایمان خود بتوانند مجددا مشغول به کار شوند. مطابق قانون اداره کار، هنگامی که فرد از مرخصی استعلاجی زایمان استفاده می نماید، قرارداد او به حالت تعلیق درآمده و پس از اتمام دوره مرخصی، فرد می توانند مجددا مشغول به کار سابق خود شود.
10 سوال متداول مرخصی استعلاجی زایمان
در ادامه به بررسی 10 پرسش و پاسخ در زمینه مرخصی استعلاجی زایمان می پردازیم. قبل از بررسی سوالات، لازم است بدانید که در صورت استفاده از برنامه حسابداری ابری محاسبات مربوط به حقوق پرسنل و درج پرسنل دارای مرخصی زایمان در لیست بیمه به راحتی انجام میشود. برنامه حقوق و دستمزد به منظور تهیه دیسکت بیمه پرسنل، محبوبیت زیادی در سازمانها دارد. نرم افزار حسابداری شرکتی فرداد از ماژول حقوق و دستمزد برخوردار است.
آیا میتوان قبل از زایمان مرخصی استعلاجی گرفت؟
بله، مرخصی استعلاجی ارتباطی با مرخصي زایمان نداشته و کاملا جدا از یکدیگر هستند. بنابراین زنان باردار در صورت لزوم می توانند مرخصی استعلاجی بگیرند. اگر مدت زمان مرخصی استعلاجی کمتر یا برابر با 7 روز باشد، گواهی پزشک مورد تایید اداره بیمه خواهد شد. اما اگر مدت زمان مرخصی استعلاجی بین 15 تا 60 روز باشد، باید پزشک معتمد تامین اجتماعی آن را تایید نماید. شما می توانید با مطالعه مقاله نحوه گرفتن مرخصی استعلاجی، به صورت کامل با قوانین و نحوه دریافت مرخصی استعلاجی آشنا شوید.
مرخصی زایمان تامین اجتماعی چند ماه است؟
اداره کار 9 ماه را به منظور مرخصي زایمان زنان شاغل درنظر گرفته است. در دوره حسابداری حقوق و دستمزد قوانین استفاده از این 9 ماه مرخصی آموزش داده می شود.
دستمزد زمان مرخصی بارداری چگونه پرداخت می شود ؟
دستمزد زمان مرخصی بارداری نیز مانند حقوق برای فرد واریز می شود. البته مبلغ آن از حقوق ماهیانه قبل از مرخصی کمتر می باشد، زیرا مبلغ آن برابر با دو سوم میانگین حقوق سه ماه آخر قبل از مرخصی بارداری یا زایمان می باشد. زمان پرداخت حقوق مرخصي زایمان 1403 نیز به صورت ماهیانه می باشد. البته در این مقاله ما قابلیت محاسبه آنلاین حقوق مرخصی زایمان را فراهم کرده ایم.
بیمه بیکاری بعد از مرخصي زایمان چیست؟
مطابق قانون جدید بیمه بیکاری بعد از مرخصي زایمان، زنان شاغل پس از پایان دوره مرخصي زایمان می توانند مجددا در شغل سابق خود مشغول به کار شوند. برای کسب اطلاعات کامل تر درباره بیمه بیکاری حتما مقاله دریافت بیمه بیکاری چقدر طول میکشد را مطالعه نمایید.
اگر کارفرما پس از این دوران از شروع به کار مجدد فرد جلوگیری نماید، کارمند یا کارگر این حق را دارد، که با شکایت از کارفرمای خود در هیئت های حل اختلاف وزارت کار، از این هیئت ها کمک بگیرد. در صورتی که هیئت های حل اختلاف وزارت کار رای مبنی بر بازگشت و شروع به کار فرد بدهند و کارفرما همچنان رأی مربوطه را اجرا ننماید، فرد می تواند برای دریافت بیمه بیکاری خود به سازمان تامین اجتماعی مراجعه نماید. سپس سازمان تامین اجتماعی پرونده و سابقه پرداخت حق بیمه متقاضی را بررسی نموده و با توجه به سنوات پرداخت حق بیمه و … ، مقرری بیمه بیکاری را برای متقاضی تعیین می نماید.
البته ما در مقاله محاسبه سنوات به صورت کامل به بررسی مبحث سنوات پرداخته ایم،اگر قصد دارید با قوانین و نحوه محاسبه سنوات آشنا شوید، حتما مقاله سنوات چیست را مطالعه کنید.
آیا تعداد دفعات استفاده از مرخصی استعلاجی زایمان محدودیت دارد؟
بله، زنان شاغل می توانند حداکثر تا 4 بار زایمان از مرخصی استعلاجی زایمان استفاده نمایند. البته اگر فرزندان قبلی زن شاغل فوت کرده باشند، این فرد می تواند در زایمان بعدی خود درخواست مرخصي زایمان بدهد.
شرایط دوره شیردهی برای مادران شاغل چگونه است؟
مطاق قانون مرخصی شیردهی تامین اجتماعی ، مادران شاغل که با شیر خودشان فرزندانشان را تغذیه می نمایند، می توانند حداکثر تا سن 24 ماهگی فرزند خود، روزانه یک ساعت مرخصی برای تغذیه فرزند خود بگیرند.
آیا دوران مرخصي زایمان از سابقه کاری فرد کسر می شود؟
خیر، تعداد روز های ایام مرخصي استعلاجی زایمان نیز جزء سابقه کار فرد به حساب می آید. اگر می خواهید خودتان مبلغ حقوق ایام مرخصی زایمانتان را حساب کنید، حتما از بخش محاسبه آنلاین حقوق مرخصی زایمان استفاده کنید. دقت کنید که مبلغ و محاسبه اضافه کاری قبل از مرخصی زایمان تاثیری در مبلغ دستمزد ایام مرخصی زایمان ندارد.
آیا کارفرما می تواند پس از مرخصي زایمان، کارمند زن خود را اخراج نماید؟
خیر، مطابق قوانین کار، کارفرما نباید حداقل تا 2 سالگی فرزند، کارمند خود را اخراج نماید، اگر کارفرما این کار را انجام دهد، کارمند زن می تواند برای دریافت بیمه بیکاری اقدام نماید.
کارفرما چطور مرخصي زایمان کارمند را در لیست بیمه رد می نماید؟
در طول ایام مرخصي زایمان، کارفرما نام فرد را با کارکرد ماه صفر و کارکرد مرخصی استعلاجی 30 در لیست بیمه رد مینماید.
آیا امکان دریافت مرخصي زایمان به صورت 9 ماه متوالی قبل از دوره زایمان وجود دارد؟
خیر، حداقل 3 ماه از مرخصي زایمان باید پس از زایمان دریافت شود.
نتیجه گیری
در مقاله حاضر به معرفی و بررسی مرخصی استعلاجی زایمان ، شرایط دریافت مرخصي زایمان تامین اجتماعی، آیین نامه های مرخصي زایمان، پرسش و پاسخ های متداول درباره مرخصي زایمان، محاسبه آنلاین حقوق مرخصی زایمان و … پرداختیم.
در انتها امیدواریم این مطالب راه گشا بوده و توانسته باشد، زوایای مختلف مرخصي زایمان را معرفی نماید و شما عزیزان، با انتشار آن برای علاقهمندان این عرصه در بالا بردن اطلاعات عمومی افراد سهمی داشته باشید. در ادامه اگر نظری در مورد مطالب ذکرشده داشته و یا میخواهید قسمتی از آن را تکمیل نمایید. با درج نظر خود ما را همراهی کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.
سلام . فردی با بیمه تامین اجتماعی که کارمند رسمی آموزش و پرورش می باشد ،پرداخت حقوق ایام مرخصی زایمان با تامین اجتماعی است یا خود آموزش و پرورش؟؟
سلام وقت بخیر
غرامت ایام مرخصی بارداری برعهده سازمان تامین اجتماعی است وباید شرایط زیررا داشته باشید:
1. سابقه پرداخت حق بیمه حداقل در 60روز حق بیمه پرداخت کرده باشید.
2. عدم اشتغال در طول مرخصی یعنی در این مدت در هیچ جا مشغول بکار نبوده باشید و دستمزدی هم دریافت نکرده باشید
3. بیمه شما فعال و تحت پوشش تامین اجتماعی باشید
با سلام و وقت بخیر
من امروز برای مرخصی زایمان به بیمه مراجعه کردم اما متاسفانه سنگاندازی کردند و گفتند چون بیمه ازدوشرکت متفاوت برام رد شده موافقت نمیشود باید کلی سند و مدرک برایشان ببرم
وحالا با بچه ی نوزاد باید از این اداره به اون اداره بروم تا شاید درست شود
با سلام و وقت بخیر
من امروز برای مرخصی زایمان به بیمه مراجعه کردم اما متاسفانه سنگاندازی کردند و گفتند چون بیمه ازدوشرکت متفاوت برام رد شده موافقت نمیشود باید کلی سند و مدرک برایشان ببرم
وحالا با بچه ی نوزاد باید از این اداره به اون اداره بروم تا شاید درست شود
لطفاً راهنمایی کنید …
با سلام و وقت بخیر
من امروز برای مرخصی زایمان به بیمه مراجعه کردم اما متاسفانه سنگاندازی کردند و گفتند چون بیمه ازدوشرکت متفاوت برام رد شده موافقت نمیشود باید کلی سند و مدرک برایشان ببرم
وحالا با بچه ی نوزاد باید از این اداره به اون اداره بروم تا شاید درست شود
لطفاً راهنمایی کنید …
اینقدر میگن بچه بیارین بچه بیارین اونوقت در مدت مرخصی زایمان که خانواده بیشترین بار مالی را متحمل میشود تنها دو سوم حقوق به زن تعلق میگیره. چه قانون مزخرفی. تو خارج کسی که یه بچه بیاره بارش میبنده و تو ایران بارش میکنند. چقدر کم تفاوت بین اینجا و خارج.
سلام . ایا سابقه بیمه برای دریافت مرخصی زایمان در سال ۱۳۸۲ هم باید حد اقل ۲ ماه بود
سلام وقت بخیر. یکی از قوانینی که حتما برای استفاده از مرخصی زایمان مورد توجه قرار می گیرد، داشتن سابقه 60 روزه پرداخت حق بیمه یک سال قبل از زایمان هست
واقعا کامل و واضح توضیح داده بودید خیلی از سوالها که توی ذهنم بود برطرف شد.متشکرم و خدا قوت
سلام وقت بخیر.من آخر تیر ماه مرخصی زایمانم تموم میشه و میخوام دوباره اقدام به بارداری کنم اگه ۲ ماه بیمه برام رد شه آیا میتونم دوباره از مرخصی زایمان استفاده کنم یا خیر؟
سلام روزتون بخیر….بنده زمان زایمانم ۱۵ مهر میباشد…باتوجه به اینکه حقوق مرخصی زایمان دو سوم اخرین حقوق دریافتی نیباشد میخواهم بدونم حقوق من باتوجه به حقوق مهر ماه که نصف میباشد محاسبه میشود یا با توجه به حقوق شهریور ماه؟
سلام و عرض ادب، من کارمند شرکتی یکی از دانشگاه های دولتی هستم، الان نه ماه باردارم و میخام از مرخصی نه ماه بارداری استفاده کنم، الان سوال برام پیش اومده که در طی زمان مرخصی من، حقوق من چطوری واریز میشه؟طبق بخش نامه جدید مرخصی من نه ماه با حقوق و مزایای کامل هست یا نه دو سوم حقوق به من تعلق میگیره؟؟واقعا برام جای سواله، اگر بخش نامه میگه حقوق و مزایای کامل، پس این دوسوم چی هست؟؟؟
سلام دوست عزیز
دوسوم از آخرین حقوقی که دریافت کردید، هرماه به عنوان حقوق مرخصی زایمان برای شما پداخت می شود.
با سلام در صورت تمایل به استفاده از مرخصی ۱ ماه قبل زایمان،ارسال مدارک و ثبت نام در سامانه به چه صورت امکان پذیر هست چون گواهی تولد وجود ندارد.؟
سلام من ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ صاحب فرزند شدم و ۲۰ سال سابقه پرداخت بیمه دارم ولی امسال افزایش سالانه حقوق دچار مشکل شد و شرکت و دولت بر سر میزان افزایش دیر به توافق رسیدن (قرار بود افزایش ۱۰ درصد باشه که بعدها دولت کارگران زیر مجموعه اداره کار را افزایش ۵۷ درصدی اعلام کرد که تا برج ۴ امسال هنوز افزایش پرداخت نشد و شرکت به نرخ پارسال حقوق پرداخت کرده حال با توجه به اصلاحیه شرکت برای تامین اجتماعی در ماه آتی آیا افزایش حقوق در غرامت بارداری من لحاظ میشود چون ما به التفاوت به حساب تامین اجتماعی طی اصلاحیه لیست بیمه و دستمزد پرداخت میشود ؟
سلام وقت بخیر ببخشید میخواستم بدونم یعنی اگر یکسال قبل زایمان ۲ ماه فقط سابقه کاری داشته باشیم مرخصی زایمان بهمون تعلق میگیره؟
سلام دوست عزیز
بله اگر شما در یکسال گذشته حداقل 60 روز سابقه پرداخت بیمه داشته باشید، می توانید از این مرخصی استفاده کنید.
سلام
من یک و نیم ماهه توی مرخصی استعلاجی هستم اما هنوز حقوق ماه قبل برام واریز نشده میخوام بدونم تامین اجتتماعی کی حقوق استعلاجی من رو واریز می کنه
سلام دوست عزیز
همانطور که در مقاله اشاره شد پس از این که کارفرما لیست بیمه حقوق را رد نماید، مبلغ حقوق مرخصی استعلاجی زایمان به حساب بیمه شده واریز می شود. با توجه به این که لیست بیمه ماه قبل شما در پایان همین ماه توسط کارفرما ارسال می شود، مبلغ حقوق مرخصی زایمان شما هم در ماه آینده واریز خواهد شد.
سلام به پرتال مراجعه کنید و وضعیت ثبت دادخواست خود راببینید . اگر تایید شده بود به قسمت اعلام شماره حساب رفته و فرم مربوطه را تکمیل کنید معمولا تا 1 ماه بعد از تکمیل مراحل واریز انجام میشود .
سلام من نفهمیدم به استناد کدام ماده قانونی گفتید 3 ماه قبل و 3 ماه بعد از زایمان باید استفاده بشه .
در ایام مرخصی زایمان آیا پرداخت مزایا به عهده کارفرماست؟