پارادایم شیفت چیست؟ صاحبان کسب و کار همواره در تلاش هستند تا بتوانند در جهت پیشرفت اهداف از پیش تعیین شده قدم بردارند و در این راه از نرم افزارهای مختلف مانند نرم افزار حسابداری مالی، سیستمهای یکپارچه سازی، تکنولوژیهای جدید و هر اقدامی که در بهبود شرایط کسب و کار مفید و موثر واقع شود استفاده میکنند.
یکی از فرصتهای تغییر و رشد کسب و کارها پارادایم شیفت است؛ پارادایم مانند انقلابی شرایط کنونی کسبو کار را به چالش میکشد و در صورتی که شرایط حال حاضر کار را ناکارآمد و نامناسب تشخیص دهد، در این زمان پارادایم شرایط جدیدی را جایگزین شرایط قبل میکند.
مدیران کسب و کارها
مدیران مالی شرکت ها
حسابداران و کمک حسابداران
صاحبان کسب و کار
در این مقاله به مباحث زیر می پردازیم:
پارادایم شیفت چیست؟
مطالب مرتبط:
برای اینکه بدانید پارادایم شیفت چیست؟ ابتدا باید با معنی پارادایم آشنا شوید، کلمه پاردایم یعنی الگو گرفته شده از مدل، طرح و سرمشق در زمینه مورد نظر است و به عبارت دیگر یک چارچوب فکری جدید در یک زمینه مشخصی است که تفکرات قبل را منسوخ و تفکرات جدید با مزیتهایی را ارائه میدهد.
همانند پاردایم، پارادایم شیفت نیز به تغییرات بنیادی و اساسی ایجاد شده در روش انجام کاری و یا تکمیل کردن آن اشاره دارد، روش جدید برتریها و مزیتهایی دارد که میتواند بر روش قبل چیره شود؛ به عنوان مثال اگر شما در زمینه بازاریابی سنتی کار میکنید، میتوانید از پارادایم شیفت در نتورک الگو برداری کنید و کار خود را تغییر دهید.
نقش پارادایم در توسعه کسب و کار
وقتی میخواهید کار خودتان را توسعه بدهید علاوه بر آموزش پرسنل، تجهیزات و ماشین آلات را روزآوری میکنید و علاوه بر موارد ذکر شده در صورتی که بتوانید در رویههای فکری، روشهای کاری، فرآیند تولید و بازاریابی تغییرات اساسی ایجاد کنید و روش جدید را جایگزین روش قبلی کنید، در آن زمان پارادایم شیفت در کسب و کارتان رخ داده است.
پارادایم شیفتی که منجر به توسعه کسب و کار میشود، منجر به خلق فرصتهای جدید در کسب وکار، نوآوری و خلاقیت در میان پرسنل و افزایش کارآیی و بهبود عملکرد کسب و کار میگردد و باید توجه داشته باشید که پارادایم شیفت زمانی میتواند مفید باشد که در نهایت بتواند با تغییرات بازار، خود را تطبیق بدهید.
ایجاد فرصت های جدید
هر کسب و کاری توانمندیهایی دارد و براساس توانمندیهای خود فعالیت میکند، در صورتی که بخواهید در بازار رقابت باقی بمانید باید تغییراتی در کسب وکار خود ایجاد کنید و تغییرات حاصل شده منجر به از بین رفتن توانمندیهای قدیمی و ظهور توانمندیهای جدید در کسب وکار میشود.
توانمندی جدید میتواند حاصل پارادایم جدید پیاده شده در سازمان باشد و در بستر پاردایم جدید شما در واقع این فرصت را به کسب وکار خود میدهید که همه چیز را از صفر شروع کند و در یک رقابت جدید بتواند از فرصتهای جدید استفاده کند و حتی در مقابل شرکتهای بزرگ پارادایم قبل پیروز شود.
نوآوری و خلاقیت
اگر در کسب وکار خودتان نوآوری و خلاقیت نداشته باشید، منجر به راکد شدن کسب و کار و عدم رقابت با کسب و کارهای مشابه میشود و برای ایجاد پویایی و همچنین نوآوری و خلاقیت در کسب وکار باید از قالب پاردایم شیفت قبل خارج و از پارادایم شیفت جدید استفاده کنید.
علت اینکه پاردایم شیفت منجر به نوآوری و خلاقیت میشود این است که هم پرسنل تلاش میکنند تا بتوانند در تفکرات جدید جایگاه بهتری پیدا کنند و هم اینکه پارادایم شیفت (Paradigm shift) خود یکی از عوامل ایجاد فرصت های جدید در کسب وکار است.
تطبیق با تغییرات بازار
برای اینکه در کسب وکار خودتان مشتریان قدیمی را از دست ندهید و مشتریان جدید پیدا کنید باید با تغییرات بازار، کسب و کارتان را نیز تغییر بدهید و برای ایجاد تغییرات بهترین گزینه پارادایم شیفت است. پارادایم جدید سبب بهبود شرایط تولید یا ارائه خدمات شده و در نهایت میزان انعطاف پذیری کسب وکار افزایش یافته و منجر به کشف بازارهای جدید میشود.
افزایش کارآیی و بهبود عملکرد
افزایش کارآیی و بهبود عملکرد در راستای افزایش انگیزه کارکنان، استفاده بهتر از منابع، افزایش کیفیت تولید یا خدمات، کاهش هزینهها است و با توجه به تعریف پاردایم شیفت و ویژگیهای آن، میتوان گفت که پارادایم شیفت را در صورتی که به درستی اجرا کنید تمامی مزیتهای ذکر شده را به همراه خود دارد که نتیجه آن افزایش کارآیی و بهبود عملکرد کسب و کار میشود.
ایجاد مزیت رقابتی
رقابت و باقی ماندن در عرصه رقابت نیاز هر کسب و کاری است. رقابت رعایت اصول مشتری مداری، افزایش کیفیت محصولات و خدمات و افزایش خلاقیت میشود و با توجه به اینکه با پارادایم شیفت ساختاردهی متفاوت، استراتژی جدید و تعامل بهتر با مشتریان و بازار ایجاد میشود، در نهایت تغییرات پارادایم منجر به ایجاد مزیت رقابتی در بازار میگردد.
افزایش قابلیت اطمینان، بهبود عملکرد، سازگاری با بازار، ایجاد ارزش برای مشتریان، افزایش سرعت عملکرد، افزایش سهم بازار، ایجاد فرصت های جدید، افزایش بهره وری، رفع نواقص و مشکلات و توسعه فرهنگ سازمانی از جمله مزایای پارادایم شیفت است.
آیا کسب و کار شما آماده پارادایم شیفت است؟
وقتی با معنی پارادایم و پارادایم شیفت چیست آشنا شدید، باید بسنجید که آیا کسب و کار شما آماده پارادایم شیفت است یا خیر؟ اگر بدون زمینه سازی و اصلاح ساختار کسب و کار خود اقدام به اجرای پارادایم شیفت کنید، نه تنها از مزایای آن بهرهمند نمیشوید بلکه ممکن است باعث نابودی کسب و کار خودتان شوید.
اقداماتی برای آمادهسازی کسب و کار برای پارادایم
پارادایم شیفت منجر به تغییر نگرش کارکنان شرکت میشود؛ به گونهای که حتی نحوه انجام کارها تغییر میکند و علاوه بر این با تغییرات ایجاد شده باید رفتار مشتریان شما نیز تغییر کند؛ لازم است که قبل از اعمال هر گونه تغییری، نسبت به آموزش کارکنان، نظر سنجی، بررسی انگیزه و اشتیاق کارکنان برای تغییر اقدام کنید.
به طور کلی اقدامات مورد نیاز جهت آمادهسازی کسب و کار برای پارادایم شیفت باید در نظر داشته باشید که شامل موارد زیر میباشد:
ردیف | آماده سازی کسب و کار برای پارادایم شیفت |
1 | شناسایی نیازها و تحولات |
2 | بررسی فرآیندها |
3 | طراحی مدل کسب و کار جدید |
4 | ارتقاء فناوری |
5 | تغییر فرهنگ سازمانی |
6 | آموزش |
7 | ایجاد تغییرات سازمانی |
8 | ارزیابی و بهبود عملکردها |
چگونه از پارادایم در کسب و کار خود بهره ببریم؟
اگر با پاردایم شیفت آشنایی کافی داشته باشید و اقدامات مورد نیاز جهت آمادهسازی کسب و کار برای پارادایم شیفت را انجام داده باشید و در نهایت آن را به خوبی در کسب و کار خود پیاده سازی کنید، در این صورت میتوانید از پارادایم شیفت در کسب و کار خود بهره ببرید.
به طور کلی 3 اقدام زیر برای بهره برداری از پارادایم شیفت در کسب وکارتان لازم است:
-
- شناسایی و درک پارادایم شیفت
- آمادگی برای تغییر
- تطبیق با پارادایم جدید
شناسایی و درک پارادایم شیفت
استفاده از هر ابزار، فناوری و تکنولوژی جدیدی که به بازار عرضه میشود نیازمند شناخت و درک دارد؛ پاردایم شیفت منجر به تغییرات اساسی در کسب و کار شما میشود، در نتیجه اگر بدون شناخت و درک صحیح از آن اقدامی صورت بگیرد، نمیتوانید از پاردایم شیفت در کسب و کار خودتان بهرهمند شوید.
آمادگی برای تغییر
از آنجایی که معمولا افراد به روشهای کاری قبل خود عادت دارند و حاضر به تغییر نیستند؛ بنابراین یکی از مشکلات اصلی در کسب و کارها آمادگی کارکنان برای تغییر است.
در صورتی که آموزش پارادایم شیفت قبل از اجرای پاردایم داده شود و پرسنل با هدف اجرای تغییرات همسو شوند، آنگاه از مزایای پاردایم شیفت در کسب و کار خودتان بهرهمند خواهید شد.
تطبیق با پارادایم جدید
وقتی نسبت به شناخت پاردایم شیفت در کسب و کار خود اقدام کردید و توانستید آمادگی لازم برای تغییرات را نیز ایجاد کنید، نوبت به اجرای پاردایم شیفت جدید است و بعد از پیاده سازی پارادایم جدید لازم است که مطابق آموزشهای داده شده و با توجه به فرآیند کاری، اجزای کسب و کار با پارادایم جدید تطبیق پیدا کنند.
لازمه تطبیق با پاردایم جدید آموزش پذیری، اجرای دستورات، رعایت قوانین ابلاغی جدید، تغییر نگرش و به طور کلی انعطاف پذیری است و در صورتی که تمامی پرسنل در این زمینه تلاش کنند و فعل خواستن را صرف کنند، در نهایت میتوانید از مزایای پارادایم شیفت در کسب و کارتان بهرهمند شوید.
نمونه هایی از نقش پارادایم در توسعه کسب و کار
اگر به جامعه کسب و کاری اطراف خود خوب نگاه کنید، مثال برای پارادایم شیفت به وضوح قابل مشاهده است و به عنوان مثال در سالهای قبل نقش خانمها در کسب و کارها کمرنگ بود، اما طی یک پاردایم شیفت، امروزه خانمها در بسیاری از مشاغل با انگیزه بالا نقش اساسی ایفا میکنند.
یا یک مثال برای پارادایم شیفت در خصوص اینترنت است و بعد از گسترش اینترنت بسیاری از کسب و کارها از جمله فروشندگان، تاکسیها، بازار بورس ( بورس چیست) و اوراق بهادار طی یک پاردایم شیفت نحوه ارائه خدمات و کالای خود را از حضوری به غیر حضوری تغییر دادهاند.
نتیجه گیری
به علت تغییرات ایجاد شده در عرضه و تقاضا، کسب و کارها از نظر سخت افزاری و نرم افزاری باید به موقع تغییر کنند تا بتوانند در بازار رقابت باقی بمانند و این تغییرات که شامل مجموعهای از مفروضات، باورها و نگرشهای موجود در کسب وکار است، به معنی پارادایم شناخته میشود.
در مقالهای که خواندید موضوعات مهم پارادایم شیفت را به صورت کامل و جامع شرح دادیم و در انتها اگر سوال، پیشنهاد و نظری در مورد موضوع مقاله دارید میتوانید از طریق دیدگاه با ما در میان بگذارید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.