استعلام مالیات با کدملی چگونه انجام میشود؟ استعلام پرونده مالیاتی با کدملی در چه سامانهای انجام میشود؟ یکی از مباحثی که در سالهای اخیر افراد با آن مواجه شدهاند، بحث مالیات میباشد. مدیران، صاحبان مشاغل، صاحبان منازل مسکونی خالی از سکنه با مبحث مالیات بیشتر در ارتباط هستند و باید با نحوه استعلام آن و میزان معافیت مالیاتی آشنا باشند.
هر کسب و کاری برای انجام صحیح برنامه حسابداری و مالی خود نیازمند آن است که مالیات خود به طور درست محاسبه و از طریق اظهارنامه مالیاتی به اداره مالیات ارسال نماید. در مقاله پیش رو قصد داریم نحوه استعلام مالیاتی و بدهی مالیاتی را شرح دهیم تا بتوانید امور مالیاتی خود را انجام دهید.
مدیران کسب و کارها
مدیران مالی شرکت ها
حسابداران و کمک حسابداران
مشاوران مالیاتی
کسانی که به مباحث مالیاتی علاقمند هستند
در این مقاله به مباحث زیر می پردازیم:
استعلام پرونده مالیاتی با کدملی چیست؟
مطالب مرتبط:
همانطور که در دوره حسابداری مالیاتی گفتیم، یکی از روشهای تامین هزینههای کشور، وصول مالیات از اشخاص حقیقی و حقوقی مطابق قانون است، در قوانین مالیاتی اشخاص مشمول پرداخت مالیات و میزان مالیات متعلقه مشخص شده است. مودیان مالیاتی برای جلوگیری از اعمال جریمه از طرف دولت، باید در پایان سال نسبت به پرداخت مالیات تعلق گرفته اقدام نمایند.
در گذشته مودیان برای آگاهی از میزان بدهی خود مجبور به مراجعه به اداره مالیاتی بودند، اما با پیشرفت تکنولوژی و گسترش زیر ساختهای موردنیاز از جمله سامانه مالیاتی، شما میتوانید نسبت به استعلام مالیات با کدملی اقدام کنید و در صورت داشتن بدهی مالیاتی نسبت به پرداخت آن اقدام نمایید.
با توجه به توضیحات ارائه شده در قبل منظور از استعلام مالیاتی یعنی شخص حقیقی یا حقوقی که نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی نیز اقدام کرده است، میتواند با ورود به سامانه مالیاتی و بعد از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور تخصیص داده شده، از وضعیت مالیاتی خود آگاهی پیدا کند.
ورود به پرونده مالیاتی جهت استعلام مالیات با کدملی
شما به عنوان یک مودی برای انجام تکالیف مالیاتی خود باید ابتدا وارد سامانه Tax.gov.irشوید. استعلام مالیات با کد ملی در این سامانه امکانپذیر میباشد، بعد از ورود به سامانه و تشکیل پرونده مالیاتی صاحب یک کارپوشه خواهید شد، در کارپوشه مودیان تمامی اطلاعات مربوط به خرید، فروش، املاک وجود دارد.
اهمیت استعلام مالیات با کدملی
همانطور که گفتیم یکی از مسائل مهمی که امروزه اشخاص حقیقی و حقوقی و به خصوص صاحبان کسب و کار با آن روبرو هستند، بحث امور مالیاتی است؛ شما به عنوان یک مودی مالیاتی با ورود به درگاه الکترونیک مالیاتی میتوانید نسبت به استعلام مالیات با کد ملی و استعلام بدهی پرونده مالیاتی با کد ملی اقدام کنید.
ورود به سامانه استعلام مالیات با کدملی
برای ورود به سامانه استعلام مالیاتی، باید آدرس tax.gov.ir را در اینترنت جستجو کنید، با یافتن صفحه موردنظر نام کاربری و رمز عبور تخصیص داده شده را در محل مشخص شده وارد کنید، در این مرحله یک کد از طرف سامانه برای تلفن همراه شما ارسال میشود.
باید توجه داشته باشید که تلفن همراه معرفی شده در سامانه باید متعلق به خودتان باشد، حال با ثبت کد ارسالی در محل مشخص شده شما وارد سامانه و کارپوشه خود یا به عبارتی “پرونده مالیاتی من” شدهاید، در این صفحه میتوانید نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی، پرداخت الکترونیک مالیات، مشاهده سوابق و موارد مشابه اقدام کنید.
روشهای استعلام بدهی مالیاتی چیست؟
همانطور که میدانید به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری به اداره مالیات، شما میتوانید نسبت به پیگیری و استعلام امور مالیاتی خود از جمله استعلام مالیات با کدملی، استعلام پرونده مالیاتی با کد ملی، دریافت کد مالیاتی با کدملی و پیگیری پرونده مالیاتی با کدملی اقدام کنید.
به طور کلی برای استعلام بدهی مالیاتی خود به روشهای زیر میتوانید اقدام کنید:
-
- وارد سامانه my.tax.gov.ir شوید، استعلام مالیات با کدملی را انجام دهید و از میزان بدهی خود آگاه شوید.
- به دفاتر پیشخوان یا کافینتها مراجعه کنید و با ارائه مدارک لازم، نسبت به استعلام بدهی مالیاتی خود اقدام نمائید.
- به نزدیکترین حوزه امور مالیاتی مراجعه و نسبت به استعلام بدهی مالیاتی خود اقدام کنید.
نحوه مشاهده سوابق و بدهی مالیاتی با کد ملی
شما اگر به عنوان صاحبان کسب و کار شناخته میشوید، همانطور که میدانید در گذشته باید به صورت حضوری به اداره مالیات مراجعه میکردید و از سوابق و بدهی مالیاتی خود آگاه میشدید، اما با راه اندازی سامانه مودیان و درگاه ملی خدمات الکترونیک میتوانید نسبت به ورود به این سامانه و مشاهده سوابق و بدهی مالیاتی با کد ملی اقدام کنید.
نحوه استعلام مالیات با کدملی
اشخاص حقوقی نیز همانند اشخاص حقیقی دارای کد یکتایی به نام کدملی یا شناسه ملی هستند، بنابراین تمامی اشخاص حقوقی و حقیقی برای استعلام بدهی مالیاتی، استعلام پرونده مالیاتی میتوانند نسبت به مراجعه به سامانه مربوطه و با استفاده از کد ملی اقدام نمایند.
همانطور که در مطالب قبل نیز اشاره شد، برای استعلام پرونده مالیاتی با کدملی پیگیری پرونده مالیاتی با کد ملی و به طور کلی مشاهده سوابق مالیاتی میتوانید به سامانه my.tax.gov.ir وارد شوید و با وارد کردن کد ملی و شماره تلفن همراه خود وارد بخش پنل کاربری شوید و در بخش درخواستها اقدام به استعلام مالیات نمائید.
استعلام پرونده مالیاتی با کدملی
اگر شما نیز به عنوان یک صاحب کسب وکار، برای دریافت وجه از مشتریان خود از کارتخوان استفاده میکنید، باید بدانید که این کارتخوانها نیز مشمول مالیات میشوند، زیرا در زمان خرید و فعال سازی کارتخوان نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی در سامانه و یا به صورت حضوری در اداره مالیات اقدام نمودهاید.
برای آگاهی شما از میزان بدهی مالیاتی، وضعیت پرونده مالیاتی و به طور کلی امور مالیاتی مربوط به کارتخوان، امکان استعلام کارتخوان با کدملی نیز امکان پذیر شده است، با انجام استعلام موردنظر و چک کردن وضعیت مالیاتی، از جریمههای احتمالی بعدی نجات پیدا خواهید کرد.
استعلام مالیات سکه با کدملی
در صورتی که بعد از سال 1397 اقدام به خرید انواع سکه از بانک مرکزی نمودهاید؛ باید بدانید که این سکهها مشمول مالیات خواهند بود، زیرا قیمت سکه در بانک مرکزی پایینتر از قیمت سکه در بازار است، در نتیجه شما میتوانید با خرید و فروش این سکهها سود کسب کنید.
حال با توجه به انجام عملیات خرید و فروش سکه و کسب سود، دولت تصمیم به اخذ مالیات از این درآمد حاصله گرفته است. مالیات سکه دارای نرخ مشخصی است که هر ساله تعیین میشود، در صورتی که شما نیز از خریداران سکه بانک مرکزی هستید باید بدانید که استعلام مالیات با کدملی نیز امکانپذیر شده است.
هر ساله سقف تعداد سکههای خریداری شده از بانک مرکزی و معاف از مالیات مشخص بوده و توسط دولت تعیین میشود.
استعلام مالیات خودرو با کد ملی
خودرو یکی از اموالی است که در سالهای اخیر مشمول مالیات بر دارایی شده است، در صورتی که شما بخواهید نسبت به فروش خودرو خود اقدام کنید، قبل از مراجعه به مرکز شماره گذاری جهت تعویض پلاک باید نسبت به پرداخت مالیات خودرو خود اقدام کنید.
سازمان امور مالیاتی با هدف ارائه خدمات بهتر و مناسبتر به افراد و جلوگیری از فرار مالیاتی، اقدام به راه اندازی درگاه خدمات مالیات نموده است، این سامانه دارای امکانات مختلفی از جمله امکان استعلام مالیات خودرو با کد ملی است. مالیات نقل و انتقال خودروهای داخلی تقریبا 1 درصد ارزش روز خودرو و در مورد خودروهای خارجی تقریبا 2 درصد ارزش روز آن است.
استعلام بدهی مالیاتی اشخاص حقیقی با کد ملی
اگر میخواهید به سوابق و بدهیهای مالیاتی خود دسترسی پیدا کنید، میتوانید نسبت به استعلام بدهی مالیاتی اشخاص حقیقی با کدملی اقدام کنید. استعلام پرونده مالیاتی با کدملی و اطلاع از بدهی مالیاتی دارای مراحلی میباشد که در تصویر زیر آنها را شرح دادهایم.
قوانین مالیاتی افراد حقیقی
افراد حقیقی باید آگاه باشند که بابت درآمدهایی که کسب میکنند مشمول مالیات میشوند، طبق قانون مالیات های مستقیم تمامی اشخاص حقیقی که از طریقی در یک دوره مالی درآمدی کسب میکنند، بعد از در نظر گرفتن معافیتهای قانونی باید نسبت به پرداخت مالیات بر درآمد خود اقدام کنند.
علاوه بر کسب درآمد توسط افراد حقیقی از طریق راه اندازی کسب و کار، در صورتی که اشخاص حقیقی نسبت به اجاره ملک خود نیز اقدام کنند باید نسبت به پرداخت مالیات مربوط به درآمد حاصل از اجاره نیز اقدام کنند، علاوه بر این خریداران سکه بانک مرکزی، مالکان خودرو نیز باید نسبت به پرداخت مالیات متعلقه اقدام کنند.
نکته:
در خصوص مالیات اجاره ملک، صاحب ملک با در نظر گرفتن کل مال الاجاره، اعم از نقدی و غیرنقدی، پس از کسر بیست و پنج درصد بابت هزینه ها و استهلاکات و تعهدات مالک نسبت به مورد اجاره باید نسبت به طریقی که قانون مشخص کرده نسبت به محاسبه و پرداخت مالیات اقدام کند.
استعلام بدهی مالیاتی اشخاص حقوقی
یکی از مباحث اصلی در شرکتها و مربوط به اشخاص حقوقی بحث مالیات شرکت است، در سالهای گذشته نماینده شخص حقوقی با مراجعه حضوری به سازمان امور مالیاتی باید نسبت به استعلام بدهی مالیاتی اشخاص حقوقی و پیگیری پرونده مالیاتی شرکت اقدام مینمود.
اما با راه اندازی سامانه tax.gov.ir اشخاص حقوقی نیز همانند اشخاص حقیقی میتوانند با ورود به صفحه اشاره شده و ثبت نام در سامانه، نسبت به استعلام بدهی مالیاتی و پیگیری پرونده مالیاتی خود از طریق شناسه ملی یکتای تخصیص داده شده اقدام نمایند.
نحوه پرداخت بدهی مالیاتی
همانطور که میدانید مالیات انواع مختلفی دارد و هر یک از آنها باید در موعد مشخصی پرداخت شوند، در صورتی که شخص حقیقی یا حقوقی دارای بدهی مالیاتی باشد و بخواهد نسبت به پرداخت مالیات متعلقه اقدام کند، از روشهای ذکر شده در زیر نسبت به پرداخت بدهی مالیاتی خود میتواند اقدام کند:
-
- پرداخت قبض مالیات با استفاده از شناسه 30 رقمی در آدرس اینترنتی tax.gov.ir
- پرداخت قبض مالیات با بارکد یا روش مراجعه حضوری به شعب اداره مالیات
- پرداخت قبوض مالیاتی از طریق سامانه پرداخت قبض مالیات
- پرداخت قبض مالیات از طریق عابر بانک ملی
- پرداخت از طریق پرداخت الکترونیکی بین بانکی
مهلت ارسال اظهارنامه و پرداخت مالیات عملکرد ۴ ماه پس از ابلاغ آن و مهلت پرداخت قبضهای مالیاتی ارزش افزوده ۱ ماه پس از پایان هر فصل است.
تبعات عدم پرداخت بدهی مالیاتی
پرداخت مالیات مطابق اصول تعیین شده توسط اداره مالیات و در زمان مقرر باید انجام شود، عمل اشخاص حقیقی یا حقوقی مشمول مالیات که نسبت به پرداخت مالیات متعلقه اقدام نکنند، فرار مالیاتی محسوب شده و برای آنها جرایمی در نظر گرفته شده است. از جمله این جرایم به موارد زیر میتوانیم اشاره کنیم:
ردیف | جرایم مالیاتی |
1 | محاسبه مالیات به شیوه علی الرأس |
2 | جریمه و حبس |
3 | محرومیت از معافیت و بخشودگی |
4 | ممنوع الخروج شدن |
5 | ابطال اسناد انتقال صوری |
6 | مجازات اداری |
همچنین مودیان میتوانند برای جلوگیری از جرایم مالیاتی، صورتحساب الکترونیکی خود را با رعایت قانون پایانههای فروشگاهی با نرم افزار صدور صورتحساب الکترونیکی ارسال نمایند.
نتیجه گیری
در گذشته مودیان برای آگاهی از میزان بدهی خود مجبور به مراجعه به اداره مالیاتی بودند، اما با پیشرفت تکنولوژی و گسترش زیر ساختهای موردنیاز از جمله سامانه مالیاتی، شما میتوانید نسبت به استعلام مالیات با کدملی اقدام کنید و در صورت داشتن بدهی مالیاتی نسبت به پرداخت آن اقدام نمایید.
به دلیل اهمیت مالیات در مقالهای که خواندید، تمام تلاش خود را کردیم تا بتوانیم استعلام مالیات با کدملی را به شما آموزش دهیم و بدانید مراحل استعلام پرونده مالیاتی با کدملی چگونه است. در انتها اگر سوال و یا پیشنهادی داشتید، میتوانید در دیدگاه برایمان بنویسید تا در اسرع وقت پاسخ دهیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.
مغازه