در فاکتور فروش چه اطلاعاتی درج می‌شود؟ گاهی ما در فروشگاه‌‏ها خریدهایی انجام داده و کارت می‌کشیم و رسید آن را دریافت می‌کنیم؛ اما بعضی اوقات نیاز به فاکتور فروش داریم تا بتوانیم درستی پرداخت خود را پیگیری کنیم؛ این موضوع خصوصا در تجزیه و تحلیل برنامه مالی ما اهمیت دارد.

فاکتور فروش یک رسید دستی برای کمک به پیگیری فروش کالا به مشتری می‌باشد که نوشتن آن نیاز به دقت بالایی دارد تا در صورت‌های  مالی و گردش های روزانه اختلالی ایجاد نشود، در مقاله پیش رو قصد داریم شما را با اجزای فاکتورهای فروش و نحوه نوشتن آن آشنا کنیم.

خواندن مقاله فاکتور فروش را به چه کسانی پیشنهاد می کنیم؟

مدیران کسب و کارها
مدیران مالی شرکت ها
حسابداران و کمک حسابداران
کارشناس و سرپرستان فروش

فاکتور فروش

فاکتور فروش (sales invoice) یک سند حسابداری شامل خدمات ارائه شده، محصولات فروخته شده و مبلغ بدهی مشتری بوده که فروشنده برای خریدار ارسال می‌کند، در اکثر شرکت‏‌ها فاکتورهای فروش در زمان تحویل محصول یا بلافاصله بعد از خرید با برنامه‌‏های صورت حساب نوشته می‌شوند و برای درخواست پرداخت از مشتری صادر می‏‌گردند.

در بعضی کسب و کارها فاکتورهای فروش به عنوان گارانتی محصول نیز می‌باشند و امکان عودت را به خریدار می‌دهند؛ فاکتور فروش می‌تواند به صورت دستی یا با نرم افزار نوشته شده و درج اسم و لوگوی برند در آن باعث افزایش اعتبار کسب و کار شده و یک اقدام تبلیغاتی موثر است.

اجزای فاکتور فروش

فاکتورهای فروش اطلاعات زیادی را به صورت دقیق و فشرده بیان می‌کنند و با آن‌ها می‌توان فروش را به صورت دقیق پیگیری کرد؛ اطلاعات درج شده شامل موارد زیر می‌باشد:

    • شماره فاکتور و تاریخ: شماره فاکتور برای پیگیری راحت‏‌تر اسناد و تاریخ صدور برای شناسایی شرایط پرداخت اهمیت دارد.
    • شرح کالا یا خدمات: تعداد و قیمت محصول و خدمات در این قسمت وجود دارد.
    • شرایط پرداخت: فروشندگان شماره حساب و شرایط پرداخت را در این قسمت می‌نویسند؛ البته گاهی در شرکت‌ها فاکتور فروش بعد از پرداخت به مشتری تحویل داده می‌شود.
    • مبلغ سررسید: مبلغ کل با احتساب مالیات و تخفیف‏‌ها و مبلغ پرداخت شده در این قسمت نوشته می‌شود.

تنوع فاکتور فروش

فاکتورهای فروش به دسته‌های مختلفی تقسیم شده‌اند و تنوع بسیاری دارند، در تصویر زیر دسته بندی فاکتور را از نظر تنوع نام برده‌ایم.

تنوع در فاکتور فروش

فاکتورهای فروش از لحاظ تنوع به چهار گروه تقسیم می‌شوند

اکنون که با تنوع فاکتور فروش آشنا هستید، در ادامه توضیحاتشان را نیز می‌توانید بخوانید:

    • فاکتور استاندارد: فاکتور استاندارد ساده‌‏ترین فاکتور فروش بوده و همه اطلاعات بالا را داراست.
    • پیش فاکتور: پیش فاکتور نشان‏ دهنده برآورد هزینه‏‌هایی است که مشتری باید انتظار پرداخت آن را داشته باشد و تاریخ تحویل یک سفارش قبل از فروش محصول و ارائه خدمات برای مشتری ارسال می‌شود.
    • فاکتور مکرر: فاکتورهای تکرار شونده که برای خرید مشتریان در یک بازه زمانی مشخص صادر می‌شود، اغلب با عضویت یا حق اشتراک استفاده می‌شود.

این فاکتور در مشاغل فناوری اطلاعات رایج بوده که در هر دوره بابت مقدار ثابتی از خدماتشان وجه ثابتی دریافت می‌کنند؛ آن‌ها می‌توانند نرم افزار آموزش فاکتور زنی را به صورت خودکار در آورده و فاکتورها در روز مشخصی از هر ماه در سال کنند.

    • فاکتور تجاری: این فاکتور برای اسناد بین‌المللی طراحی شده و دارای ارزش گذاری گمرکی هستند و فاکتورهای تجاری شامل جزئیات اطلاعاتی مانند کشور مبدا، وزن محصول، تعداد ارسال بار، وزن، حجم، توضیحات کالا، ارزش کل، هزینه بسته بندی و هزینه حمل و نقل باید تعیین شوند و عوارض گمرکی در فروش‌های فرامرزی هستند.

فاکتور فروش برای چه کسب و کارهایی مورد نیاز است؟

فاکتور فروش در برخی کسب و کارها که فروشنده کالا یا ارائه دهنده خدمات هستند نقش مهمی دارد، این فاکتور به کسب و کارها کمک می‌کند تا فروش خود را رصد کرده و اطلاعات مرتبط با محصولات و خدمات خود را به خوبی ثبت و مدیریت کنند.

فاکتور فروش برای کسب و کارهای آنلاین نیز به عنوان روشی برای پرداخت و تحویل و یک ابزار مالی و مدیریتی مهم است، فاکتور ها ابزاری ارزشمند برای حسابداری بوده و به وسیله آن حتی می‌توان اقلام دریافتی و فروش هر یک از کارکنان را رصد کرد.

ارائه فاکتور برای فروش برای همه کسب و کارهایی که مشمول نظام مالیاتی هستند؛ الزامی بوده و خودداری از ارائه فاکتور به اداره مالیات و سامانه مودیان جرایم سنگینی را برای آن کسب و کار به همراه دارد.

دلیل اهمیت فاکتور فروش

فاکتورهای فروش برای برنامه ریزی و پیش بینی شرایط مالی شرکت اهمیت زیادی دارند مهم ترین دلایل اهمیت فاکتورهای فروش به شرح زیر می‌باشد:

ردیف دلایل اهمیت فاکتور فروش
1 به طور میانگین کسب و کار 14 ساعت در هفته را صرف پیگیری پرداخت های معوقه می‌کند؛ بنابراین شفاف بودن و به روز بودن جریان نقدی کسب و کار داشتن یک سیستم فاکتور فروش مناسب اهمیت زیادی دارد.
2 با استفاده از فاکتور فروش می‌توان موجودی انبار را پیگیری و برای تنظیم آن برنامه ریزی نمود.
3 با استفاده از اعداد ارقام فاکتورها، می‌توان برنامه تجاری مناسبی تنطیم کرد و با سازماندهی فاکتور؛ میزان نقدینگی در آینده را پیش بینی و همچنین می‌توان برای خرید تجهیزات برنامه ریزی کرد.
4 با کمک فاکتورهای فروش می‌توان نتیجه کمپین های فروش یا تغییرات خاص در کسب و کار را پیگیری کرد و با مدیریت فروش، آن را بهبود بخشید.

انواع فاکتور فروش

در سال‌های اخیر بعد از راه اندازی سامانه مودیان و پررنگ‌تر شدن مالیات، ارائه فاکتور برای مودیان حقیقی و حقوقی بسیار اهمیت دارد، حتی در این سامانه می‌توانید اقدامات ابطال فاکتور در سامانه را نیز انجام دهید؛ اما پیش از هرچیزی باید بدانید که فاکتورهای فروش انواع مختلفی دارند که در ادامه شرح خواهیم داد.

فاکتور فروش ساده

فاکتور فروش، یکی از اسناد مالی بوده و جزئیات فروش کالا یا خدمات را شامل می‌شود و این فاکتور به عنوان یک ثبت معتبر از معامله بین خریدار و فروشنده قابل استفاده بوده و شامل اطلاعات مهمی مانند نام، آدرس فروشنده، خریدار، تاریخ فروش، شرح کالا یا خدمات، قیمت و مجموع کل قیمت‌‏ها است و می‌تواند به صورت دستی یا با استفاده از نرم افزار حسابداری ابری تهیه شود.

فاکتورهای فروش ساده معمولا در کسب و کارهای کوچک استفاده شده و به طور آسان قابل تهیه‏‌اند که اطلاعات مربوط به معامله را به صورت مختصر و واضح نشان دهند، این فاکتورها سند معتبری برای دفترداری، مالیاتی و مستندسازی معاملات مورد استفاده‌‏اند و مزیت فاکتور فروش ساده و در دسترس بودن و به روز بودن اطلاعات و صحیح و جامع بودن آن‌هاست.

آموزشگاه حسابداری فرداد

فاکتور‌های الکترونیکی

این فاکتورها به صورت الکترونیکی ارسال شده و برخلاف فاکتور معمولی نیاز به چاپ و ارسال فیزیکی ندارند، این فاکتورها از نظر زمانی کارآمدتر بوده و هزینه چاپ و بسته بندی و پست فاکتورهای معمولی را ندارند.

علاوه بر این به صورت آنی برای مشتری ارسال شده و به مشتری امکان مدیریت مالی بهتری می‌دهد و از نظر زیست محیطی و کاهش تولید زباله بهتر است.

فاکتور فروش الکترونیکی نیازی به استفاده از کاغذ، جوهر و پرینتر ندارد و کاهش مصرف منابع طبیعی و حفظ محیط زیست می‌شود، استفاده از این فاکتورها امنیت بیشتری را فراهم کرده و احتمال دزدیده شدن آن‌ها کاهش می‌یابد.

فاکتورهای بین المللی

یکی از نکات مهم در صدور فاکتور بین المللی استفاده از زبان واضح و قابل فهم بوده که قابلیت تفسیر و درک آن توسط طرفین تجاری مختلف وجود داشته باشد.

در این فاکتور باید اطلاعات دقیق و کاملی در مورد فروشنده، خریدار، تاریخ شرح کالا یا خدمات، قیمت ومبلغ کل فروش وجود داشته باشد. در برخی از کشورها برای صدور فاکتور بین المللی ممکن است نیاز به استفاده از کدهای مالیاتی خاص یا پرداخت مالیات وجود داشته باشد.

در فاکتورهای بین ‏المللی برای ارزیابی درست و قابل قبول ارزش کالا باید از حسابداری ارزی و تسعیر ارز به صورت صحیح و تایید شده استفاده کرد.

برای اطمینان از صحت و قابلیت بررسی این فاکتورها باید از نرم افزار‌ها و سیستم مالی و حسابداری مناسب استفاده کرد که به طور خودکار محاسبات مالی و مالیاتی را بر اساس قوانین محلی و بین ‏المللی انجام داده و از اشتباهات جلوگیری می‌کند.

انواع فاکتور فروش

فاکتور فروش از لحاظ رسمیت به فاکتور رسمی و فاکتور غیررسمی تقسیم می‌شود

انواع فاکتور فروش از نظر رسمیت

دسته بندی دیگری که برای فاکتورهای فروش وجود دارد، از نظر رسمیت است. فاکتور فروش از نظر رسمیت به دو گروه رسمی و غیررسمی تقسیم می‌شود که در ادامه مطالب هر دو گروه را به صورت جداگانه و کامل توضیح خواهیم داد.

فاکتور فروش رسمی

فاکتور رسمی برای مشاغلی که باید یک نسخه از فاکتورهای خود را تحویل اداره مالیات بدهند کاربرد دارد؛ در این فاکتورها باید مهر و امضای فروشنده وجود داشته‌ و اطلاعات مالیات بر ارزش افزوده نوشته شود.

فاکتور فروش رسمی با کد ملی

فاکتور رسمی با استفاده از کدملی ثبت شده و درصد مالیات آن با فاکتور‌های غیر رسمی متفاوت است و استفاده از کدملی در فاکتور رسمی و از تقلب و سوءاستفاده جلوگیری کرده و به عنوان یک شماره شناسایی به دقت و صحت اطلاعات مشتری کمک می‌کند.

این موضوع می‌تواند در پرداخت‌های بانکی و همچنین در ارسال سفارشات مؤثر باشد، با داشتن کد ملی ارتباط مستقیم و سریع با سازمان‌های دولتی مانند بانک‌ها، شرکت‌های بیمه و سایر سازمان‌ها میسر می‌شود.

استفاده از کد ملی در فاکتور‌ها می‌تواند به کسب و کار‌ها کمک کند تا مراحل پرداخت را به‌طور سریع، دقیق و امن انجام دهند.

خط خوردگی در فاکتور رسمی

شما می‌توانید قوانین فاکتور را به نحوی رعایت کنید که نیاز به رفت و آمد دوباره به سازمان‏‌ها نداشته و مستندات شما در اولین مرحله تایید شوند.

نحوه قراردادن صحیح شماره سریال در فاکتورهای رسمی یکی از مواردی است که باعث ارزش و اعتبار آن‌هاست، شماره سریال به صورت قرمز رنگ و با چاپ ملخی یا افست با برجستگی در بخش بالای سمت راست فاکتور قرار می‌گیرد و از موارد پر اهمیت دیگر در فاکتور می‌توان به درج مهر و امضا اشاره کرد و همچنین اگر در فاکتورهای رسمی خط خوردگی وجود داشته باشد اعتبارشان از بین می‌رود.

با توسعه تکنولوژی و برنامه نویسی نرم‌افزارهای حسابداری، فاکتورهای رسمی به شکل کامپیوتری درآمده و ارائه آن‌ها به خریداران به شکل کامپیوتری یا چاپی می‌باشد که به واضح بودن نوشته، عدم وجود خط خوردگی و سالم بودن فاکتور رسمی کمک می‌کند.

هزینه خرید فاکتور رسمی

قیمت خرید فاکتور رسمی موضوعی بسیار مهم بوده که به عوامل زیادی بستگی دارد. عواملی مانند حجم فاکتور رسمی، نوع و دسته بندی کالا و خدمات و سقف معاملات در قیمت فاکتور تاثیر مستقیم دارد و شما می‌توانید گاهی به جای خرید فاکتور رسمی از فاکتور اکسل به صورت آماده استفاده کنید.

فاکتور فروش غیر رسمی

فاکتور غیررسمی یا همان فاکتور غیرقانونی که به عنوان یک دستور خرید ساده در نظر گرفته می‌شود به دلیل عدم نیاز به تایید مالیاتی سریع‏‌تر و کم هزینه‌‏تر از فاکتور رسمی می‌باشد.

این نوع فاکتور ساده‏‌تر بوده و اطلاعات کم‌تری را شامل می‏‌شود و ممکن است شامل جزئیات مبهم و نامعتبر باشد، فاکتور‏های غیررسمی اطلاعات مورد نیاز برای ایجاد پوشش قانونی را ندارد.

استفاده از فاکتور غیر رسمی در برخی موارد ممکن است باعث ایجاد مشکلات قانونی و منجر به جریمه و تنبیه شود و اغلب شرکت‌هایی که از فاکتور غیررسمی استفاده می‌کنند، تلاش می‌کنند تا از این روش برای کاهش هزینه‌های تمام شده و پرداخت مالیات استفاده کنند.

آموزش تهیه فاکتور فروش

برای تهیه فاکتور فروش می‌توان آن را در قالب نرم افزارهای مانند (MICROSOFT) یا (GOOGLE SUITE) قرارداد یا از یک فاکتور فروش برای کل فروش‌‏ها استفاده کرد، در شرکت‏‌های بزرگ از نرم افزارهای CRM و ابزارهای مدیریت فاکتور استفاده کرد، در ادامه فرآیند تهیه فاکتور فروش را توضیح خواهیم داد:

    • برای این که فاکتورها با سایر اسناد اشتباه گرفته نشود بهتر است رنگ خاصی داشته باشند یا بالای آن‌ها کلمه فاکتور چسبانده شده و تاریخ یا نام معامله مشخص باشد.
    • اگر از یک الگو برای تهیه فاکتور فروش استفاده می‌کنید باید شامل تمام قسمت ها باشد، در بالای صفحه فاکتور، نام شرکت، شماره شرکت، شماره تلفن و ایمیل را وارد می‌کنیم، لوگوها اختیاری بوده و ابزار مناسبی برای شخصی سازی برند می‌باشد.
    • اگر هنگام تولید صورتحساب یک شماره منحصر به فرد برای آن گذاشته شود به پیگیری آسان‌تر فاکتورها کمک می‌کند و همچنین باید در یک فاکتور تاریخ فروش و پرداخت مشخص شود.
    • برای کالا و خدمات ارائه شده باید توضیحاتی مختصر و مفید و در خطی جداگانه نوشته شود و اسناد مربوط به فاکتور مانند سفارش خرید، تخمین یا قرارداد فروش به آن اضافه می‌شود.
    • شرایط پرداخت شامل زمان، روش و مقدار پول باید در فاکتور قید شود و بعضی شرکت‏‌ها برای دیرکرد جریمه می‌گذارند. مثلا برای دیرکرد مبلغی بیشتر دریافت می‌کنند که نیاز است شما تاریخ سررسید دقیقی بنویسید.
    • شما باید در فاکتور در مورد بدهی قبلی، تخفیف اعمال شده و مالیات‏‌ها شفاف‏ سازی کنید و کل مبلغ پرداختی را از زیر فاکتور می‌نویسید تا مشتری تجزیه و تحلیل بدهی خود را ببیند.

ویژگی های فاکتور فروش

یک فاکتور فروش باید ویژگی‏‌های زیر را داشته باشد:

    • اطلاعات کامل افراد حقیقی و حقوقی دو طرف معامله مانند کد اقتصادی، کدملی، شماره ثبت، آدرس، کدپستی و شماره تلفن باید در آن ثبت شود.
    • در فاکتور فروش نوع کالا و خدماتی ارائه شده، تعداد و قیمت و شرایط معامله که شامل نقدی یا غیر نقدی می‌باشد توضیح داده می‌شود.
    • فاکتور فروش باید شامل مهر و امضا خریدار و فروشنده باشد و در آن خط خوردگی وجود نداشته باشد.
    • شماره سریال فاکتور با توجه به شماره و تاریخ، درست باشد.
    • فاکتور رسمی فروش باید با نمونه فاکتور سازمان امور مالیاتی تطابق داشته باشد.
    • برای محصولی که دارای مالیات و عوارض بر ارزش افزوده است، درج آن در فاکتور فروش الزامی است.
    • سایز کاغذ در فاکتور فروش کالا اختیاری بوده و معمولا در سایز A5 می‌باشد که در مواردی برای رسمیت بیشتر در کاغذ A4 نیز چاپ می‌شود.
    • مهم‌ترین ویژگی فاکتور فروش رسمی، شماره سریال آن بوده که باید به روش چاپ افست به رنگ قرمز و کمی برجسته در بالا و سمت چپ فاکتور درج شود، این شماره سریال‌ها توسط سر ممیزی‌های اداره دارایی کنترل شده و برای فاکتورهایی که با صندوق فروش چاپ می‌شوند به صورت اتومات است.

مراحل ایجاد فاکتور فروش در نرم افزار حسابداری

برای صدور فاکتور فروش در نرم افزار حسابداری ابری فرداد، از منوی کنار صفحه ماژول فروش را انتخاب کنید و سپس در منویی که باز می‌شود گزینه اسناد فروش را انتخاب کرده و سپس گزینه فاکتور فروش را انتخاب کنید؛ در فرمی که باز شده است اطلاعات مورد نیاز را وارد نموده و بر روی گزینه ذخیره در بالای صفحه کلیک کنید، مانند تصویر زیر اقدام کنید.

سه مرحله صدور فاکتور فروش

برای صدور فاکتور فروش مرحله اول بایدگزینه اسناد فروش را از ماژول فروش انتخاب کنید

برای صدور سند فاکتور فروش ثبت شده در نرم افزار حسابداری ابری فرداد، از ماژول حسابداری مالی، گزینه اسناد حسابداری را انتخاب نمایید، سپس در منوی باز شده گزینه صدور سند سایر اسناد را انتخاب کنید، در فرمی که باز می شود از قسمت بالای صفحه روی گزینه فروش کلیک کنید و در این مرحله تمام اسناد مربوط به فروش نمایش داده می شود.

مرحله دوم صدور فاکتور فروش

درمرحله نمایش فاکتور رسمی ثبت شده باید از ماژول حسابداری مالی اقدام کنید

می‌توانید از بالای صفحه گزینه صادر نشده را انتخاب و سپس سند مورد نظر را انتخاب کرده و از قیمت بالای صفحه روی آیکن مربوط به صدور سند سایر اسناد کلیک کنید، سپس در باکسی که نمایش داده می شود روی گزینه بله کلیک کنید و در نهایت در فرمی که باز می شود و اطلاعات سند را نمایش می دهد، اطلاعات را بررسی نموده و روی گزینه ذخیره کلیک کنید.

مرحله سوم و آخر صدور فاکتور فروش

در قسمت اطلاعات سند باید مشخصات فاکتور را تکمیل و ذخیره کنید

قالب مناسب برای یک فاکتور فروش

قالب مناسب برای یک فاکتور فروش باید دارای شرایط زیر باشد:

    • در بالای فاکتور اطلاعات کسب و کار به عنوان سربرگ وجود داشته یاشد.
    • در زیر اطلاعات کسب و کار جزئیات صورت حساب مشتری وارد شود.
    • شماره فاکتور، تاریخ صدور و موعد پرداخت در کنار صورت حساب مشتری نوشته شود.
    • لیست خدمات ارائه شده به مشتری با توضیحی کوتاه به همراه هزینه و مبلغ فاکتور وجود داشته باشد.
    • در انتهای فاکتور فروش مجموع مبلغ پرداختی و مالیات‌ها درج شود.

قوانین حقوقی صدور فاکتور رسمی

ارائه فاکتور رسمی به اداره مالیات ضروری بوده و اصناف بزرگ و کوچک باید فاکتور رسمی را به مشتری ارائه داده و در صورت امتناع از ارائه آن مشمول پرداخت جریمه هستند؛ در ارائه این فاکتورها باید قوانین خاصی رعایت شود که بدون آن قوانین، فاکتور رسمی فاقد اعتبار است:

    • در فاکتور رسمی باید از کاغذ A4 و در برخی موارد A5 استفاده کرد، اگر قرار است فاکتور به صورت پرینت شده باشد باید از کاغذ ضخیم‌‏تر از 80 گرم استفاده شده و اگر قرار است به صورت دستی باشد کاغذ 60 گرمی نیز کافی است.
    • در هنگام آماده ‏سازی یک فاکتور رسمی باید به شماره سریال آن توجه ویژه داشت تا به صورت متوالی باشند، چون در ممیزی اداره مالیات سری بودن شماره فاکتورها بسیار مهم است.
    • تاریخ دقیق در صدور رسمی اهمیت زیادی دارد.
    • در فاکتور رسمی باید مشخصات طرفین معامله از جمله نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه یا شماره ملی برای شخص حقیقی و نام شرکت، آدرس، کدپستی، شماره اقتصادی و شماره ملی شرکت برای شخص حقوقی ثبت می‌شود.
    • در فاکتور رسمی باید نام دقیق کالاها و خدمات ذکر شده و در صورت پیچیدگی، توضیحی در مورد آن نوشته شود، در این فاکتور قیمت واحد، قیمت کل و نحوه پرداخت در فاکتور مشخص می‌شود و هر دو طرف معامله فاکتور رسمی را مهر و امضا کنند.
    • بعد از صدور فاکتور رسمی باید آن‌ها را در پایان سال مالی به اداره امور مالیاتی ارائه کرده و برای مراحل تایید واقعی یا صوری به دست کارشناسان سپرده می‌شود.

رفع دعاوی فاکتور فروش

برای این کار بهتر است از خرید فاکتور به صورت تلفنی یا آنلاین اجتناب کرده یا آن را از وبسایت های معتبر تهیه کنید، در وبسایت های معتبر، تاییدیه‌‏ای بر روی فاکتور اینترنتی ثبت می‌‏شود که دعاوی مربوط به قانون فاکتور فروش را به حداقل می‏‌رساند و این تاییدیه که توسط وبسایت‌‏های معتبر ارائه می‏‌شود، حکم مهر و امضای فروشنده را دارد.

فاکتور فروش طلا

بر اساس قوانین اتحادیه طلا و جواهر، طلا فروشی‌‏ها حتی برای طلای با وزن کم‌تر از یک گرم نیز باید فاکتور فروش صادر کنند، فاکتور فروش طلا اهمیت زیادی دارد چون وجود فاکتور سندی برای اصل یا تقلبی بودن طلا بوده و در واقع طلا فروشی مسئولیت اصل یا تقلبی بودن آن را به صورت کتبی می‌پذیرد و در صورت تقلبی بودن باید به اتحادیه طلا و جواهر پاسخگو باشد؛ اما طلای بدون فاکتور در هنگام فروش در واحدهای مجاز طلا فروشی خریداری نمی‌شود.

فاکتور طلا شامل چه اطلاعاتی است؟

در فاکتور طلا باید به طور کلی ویژگی‌های طلا و اطلاعات ارتباطی طلا فروش وجود داشته باشد که این موارد به شرح زیر است:

    • روی سربرگ فاکتور طلا و جواهر باید نام، آدرس، تلفن، لوگوی طلا فروشی و شماره فاکتور وجود داشته باشد.
    • در فاکتور طلا باید مشخصات خریدار از جمله نام خانوادگی و شماره موبایل درج شود در برخی موارد برای اطمینان بیشتر کد ملی خریدار نیز نوشته می‌شود.

در فاکتور طلا جزییاتی از طلای خریداری شده نیز وجود دارد که به شرح زیر است:

    • قیمت روز طلا: به معنی قیمت یک گرم طلای آب‌شده 18 عیار با سود و اجرت صفر در آن روز است، طلافروشی‌ها اصولا «مظنه» را به‌ جای قیمت طلای 18 عیار می‌نویسند.
    • عیار طلا: معمولا عدد 750 یا 18 را در این قسمت می‌نویسند، البته اعداد دیگری مانند 24، 14 و کم‌تر از 14 نیز برای عیار طلا وجود دارند.
    • فی اجرت: یعنی کارمزد، اجرت ساخت طلای خریداری شده که با توجه به نوع و پیچیدگی ساخت در محصولات مختلف، متفاوت است.
    • سود تک فروشی: براساس قوانین اتحادیه طلا و جواهر، تمامی فروشندگان طلا و جواهر ملزم به دریافت 7% سود تک ‌فروشی هستند، اگر عدد سود بیش از این عدد باشد تخلف محسوب می‌شود.

در بعضی از طلا فروشی‌ها، اجرت، سود تک‌ فروشی و قیمت یک گرم طلای آب‌ شده را با هم جمع کرده و به‌ عنوان قیمت یک گرم طلا در فاکتور ذکر می‌کنند که در این حالت باید قیمت یک گرم طلای آب شده یا مظنه در فاکتور نوشته شود.

    • متعلقات طلا: اگر در ساخت طلای خریداری شده از مواد دیگری مانند سنگ، چرم و دیگر مواد استفاده شده باشد در این قسمت به طور جداگانه نوشته می‌شود.
    • مالیات بر ارزش افزوده: این مورد طبق قوانین کشوری از خرید طلا حذف شد.
    • مهر طلا فروشی: فاکتور باید حتما مهر داشته باشد، این مهر معمولا شامل نام طلا فروشی، آدرس و شماره تماس است.
    • قیمت نهایی: فروشنده باید قیمت نهایی را به صورت حروف و عدد در فاکتور بنویسد.

نمونه فاکتور رسمی دارایی

مباحث را اگر به صورت عملی انجام دهید، بهتر متوجه خواهید شد، به همین خاطر در تصویر زیر نمونه فاکتور رسمی دارایی را برای شما به نمایش گذاشته‌ایم.

نمونه فاکتور فروش رسمی دارایی

در فاکتور رسمی دارایی باید مشخصات کامل خریدار ثبت شود

نمونه فاکتور فروش word

نمونه فاکتور فروش را به صورت word در انتهای مقاله بارگذاری کرده‌ایم تا بتوانید دانلود و از آن استفاده نمایید.

نمونه فاکتور فروش pdf

نمونه فاکتور فروش را به صورت pdf در انتهای مقاله بارگذاری کرده‌ایم تا بتوانید دانلود و از آن استفاده نمایید.

نمونه فاکتور فروش اکسل

نمونه فاکتور فروش را به صورت excel در انتهای مقاله بارگذاری کرده‌ایم تا بتوانید دانلود و از آن استفاده نمایید.

مهم ترین پرسش و پاسخ های فاکتور فروش

به خوبی در تمامی مطالب مقاله فاکتور فروش توضیح دادیم و دانستید که چگونه باید در نرم افزار حسابداری فرداد آن را صادر نمایید، در ادامه به 3 سوال مهم و ضروری فاکتورهای فروش پاسخ داده‌ایم.

1- فاکتور فروش صوری چیست؟

برخی از بنگاه‌های اقتصادی برای فرار مالیاتی از فاکتور صوری استفاده می‌کنند که اگر چه خرید آن سود زیادی دارد؛ اما تهیه و چاپ آن کاملا غیرقانونی است، سازمان امور مالیاتی با روش‏‌هایی فاکتور حقیقی را از صوری تشخیص می‌دهد که به شرح موارد زیر است:

    • اعتبار گواهی ارزش افزوده
    • اسناد مربوط به هزینه حمل کالا در حسابداری و حمل و نقل
    • بررسی اطلاعات مربوط به فروشنده، کد اقتصادی و شناسه ملی آن
    • بررسی مستندات پرداخت مانند فیش بانکی و فیش واریزی

2- تفاوت بین فاکتور فروش، سفارشات خرید و قبض چیست؟

در موارد زیر تفاوت‌های فاکتورهای فروش، سفارشات خرید و قبض را ذکر کرده‌ایم:

    • فاکتور فروش توسط فروشنده عرضه شده و زمان پرداخت، نوع پرداخت و مبلغ بدهی و واریزی را نشان می‌دهد؛ اما سفارش خرید سندی حاوی جزئیات محصول و خدمات سفارش داده شده و توقعات خریدار بوده که توسط مشتری برای فروشنده صادر می‌گردد.
    • صورت‌حساب گاهی به جای فاکتور فروش استفاده می‌شود؛ اما هر صورتحسابی فاکتور نیست و فاکتورها اطلاعات بیشتری دارند.

مهم‌ترین تفاوت فاکتور و صورتحساب بسته بندی، فرد دریافت کننده آن‌‏ها می‌باشد. فاکتور فروش برای کسی که صورتحساب را پرداخت کرده صادر می‌شود و صورتحساب بسته بندی درون جعبه کالایی که برای فرد گیرنده ارسال می‌شود قرار می‌گیرد، هرچند گاهی ممکن است این دو نفر یکسان باشند، اما در مواقعی که فردی کالایی را به عنوان هدیه برای فرد دیگری می‌فرستد تفاوت وجود دارد.

    • قبض رسید برای تایید پرداخت یا دریافت وجه نقدی یا غیر نقدی استفاده می‌شود، اما فاکتور فروش برای ثبت خرید یا فروش کالا، خدمات و تسویه حساب تجاری استفاده می‌شود.

3- تفاوت فاکتور رسمی و غیر رسمی چیست؟

تفاوت مهم فاکتور رسمی و غیر رسمی در قانونی بودن و مورد تایید بودن آن توسط سازمان امور اقتصادی و دارایی می‌باشد علاوه بر آن فاکتور رسمی و غیر رسمی دارای تفاوت‏‌های زیر هستند:

    • فاکتور رسمی طبق استانداردهای سازمان امور اقتصادی و دارایی منتشر شده اما فاکتور غیر رسمی صرفا برای آگاهی خریدار از اطلاعات خرید بوده و فرمت خاصی ندارد، بنابراین در سازمان امور اقتصادی و دارایی اعتبار ندارد.
    • فاکتور غیر رسمی عموما برای مشتریانی با خرید در حد مصارف شخصی اما فاکتورهای رسمی برای سازمان‏‌ها و شرکت‏‌هایی که محصولات و خدمات را در حجم بالا و مبلغ کلان خریداری می‏‌کنند، صادر می‌‏شود.
    • تمایز دادن فاکتورهای رسمی و غیر رسمی با اطلاعات درج شده در فاکتور امکان‏‌پذیر می‏‌شود، در فاکتور رسمی با رعایت قوانین مربوطه اطلاعات کاملی از طرفین معامله ثبت شده و عوارض و مالیات معامله نیز محاسبه و ثبت می‌گردد.

نتیجه گیری

فاکتور فروش یک سند حسابداری شامل خدمات ارائه شده، محصولات فروخته شده و مبلغ بدهی مشتری بوده که فروشنده برای خریدار ارسال می‌کند، در اکثر شرکت‏‌ها فاکتورهای فروش در زمان تحویل محصول یا بلافاصله بعد از خرید با برنامه‌‏های صورت حساب نوشته می‌شوند و برای درخواست پرداخت از مشتری صادر می‏‌گردند.

در این مقاله سعی کردیم به فاکتورهای فروش که سندی شامل اطلاعات کالای خریداری شده یا خدمات انجام شده، جزئیات اطلاعات خریدار، فروشنده می‌باشد بپردازیم، سپاس از این که تا پایان این مقاله با ما همراه بودید، سوالات خود را در قسمت نظرات برای ما بنویسید، به آن‌ها در زمان کوتاهی پاسخ داده خواهد شد.

دانلود فایل ها
آموزش حسابداری 0 تا 100

دسترسی به مقالات مرتبط:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
نرم افزار حسابداری ابری

تماس

قیمت

دمو

کاتالوگ

×

ما منتظر تماس شما هستیم تا ...

تماس با مشاوران تماس با فرداد

  • شرایـط کاری و نیـازهای ویـژه سـازمان شما را بشنویم.
  • به سوالهای شما در مورد ارزش آفرینی نرم افزار پاسخ دهیم.
  • بر اساس تجربه موفق نرم افزار فرداد در صنایع مختلف بهترین پیشنهاد را برای افزایش بهره وری سازمان به شما ارائه دهیم.
  • با توجه به نیازهای اختصاصی شما، به شما در انتخاب بهترین راهکارها کمک کنیم.