مشاغل به دو گروه عادی و سخت و زیان آور طبقه بندی میشوند. مشاغل سخت، برخی از کسب و کارها هستند که به دلیل وجود بعضی از خصوصیات مانند: محیط سخت، پرسروصدا، کار با موادسمی و غیره که به سلامتی کارگر آسیب جدی وارد می کنند، در لیست مشاغل سخت و زیان آور قرار گرفتهاند.
شرایط بازنشستگی در این نوع مشاغل با دیگر مشاغل متفاوت است؛ ما در این مقاله قصد داریم مطالبی در باب مشاغل سخت و زیان آور، شرایط بازنشستگی و لیست مشاغل سخت و زیان آور را شرح دهیم.
کارفرمایان
کارگران
حسابداران
در این مقاله به مباحث زیر می پردازیم:
مشاغل سخت و زیان آور چیست؟
با شنیدن واژه مشاغلسخت و زیانآور شاید تنها به یاد کارگرانی افتاده باشید که در شرایط سخت به کار خود ادامه میدهند اما همان طور که گفتیم مشاغل شامل دو گروه مشاغل عادی و مشاغل سخت میباشد که در اینجا میخواهیم مشاغلسختو لیست مشاغل سخت و زیان آور را شرح دهیم.
مشاغلسخت و زیانآور، به مشاغلی گفته میشود که در آنها عواملی چون عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و غیره از حالت استاندارد خارج شده و کارگر طی فعالیت مداوم از لحاظ جسمی و روحی آسیب جدی میبیند. طبیعتا این آسیب نتایج ناخوشایندی خواهد داشت که منجر به بیماری و عوارض خطرناک خواهد شد.
چه مشاغلی در لیست مشاغل سخت و زیان آور قرار میگیرند؟
مشاغل از لحاظ سختی وزیان آوری خود به دو دسته مشاغل سختو زیانآور گروه الف و مشاغل سخت وزیان آور گروه ب دسته بندی میشوند.
گروه اول مشاغلی را در خود جای داده است که سختی و زیان آور بودن شغل با ماهیت شغل ارتباط نزدیکی دارد اما کارگر با رعایت تمهیدات ایمنی و بهداشتی استاندارد می تواند سختی این مشاغل را حذف نماید.
گروه دوم مشاغلی را در خود جای داده است که سختی و زیان آور بودن شغل به ماهیت شغل وابسته میباشد و کارگر با رعایت تمهیدات بهداشتی و ایمنی تنها می تواند حدودی از سختی آن را کاهش دهد اما به طور کامل حذف نمیشود.
مزایای مشاغل زیان آور
اگر فرد در دورههای فعالیت خود در مشاغل سخت و زیان آور، به دوران سربازی هم مشغول باشد. البته با شروطی از قبیل این که حداکثر دو ماه بعد از خدمت سربازی به کار سخت و زیان آور مشغول شود، توالی اشتغالی وی در کارهای سخت لغو نمیشود.
نحوه تعیین مشاغل سخت و زیان آور
از کجا بفهمیم یک شغل جزء لیست مشاغل سخت و زیان آور است یا خیر؟ نحوه تعیین سخت وزیانآور بودن مشاغل طی یک درخواست که توسط کارگر ارائه داده میشود بررسی و تایید میگردد.
نحوه تعیین مشاغل سخت و زیان آور این گونه است که باید کارگر، کارفرما، وزارت بهداشت، تشکلهای کارگری و کارفرمایی، وزارت کار و امور اجتماعی و در انتها صندوق تامین اجتماعی در مقام متقاضی درخواست سختوزیانآور بودن مشاغل را ارائه دهند.
پس از ارائه درخواست سختو زیانآور بودن مشاغل، کمیته کارشناسان جلسه ای برگزار خواهد کرد و در این جلسه به بررسی سوابق و شرایط محیط کار از لحاظ فیزیکی، بیولوژیکی و غیره خواهند پرداخت و در مرحله آخر با مدارک ارائه شده باید توسط کمیته استانی تایید شود.
تعیین سخت و زیان آور بودن شغل
طبق ماده 9 آیین نامه اجرایی سختوزیان آور بودن مشاغل توسط کمیته کارشناسان بررسی میگردد و طبق ماده 8 آیین نامه اجرایی سخت وزیانآور بودن مشاغل توسط کمیته استانی تایید میگردد. بعد از تعیین مشاغل سخت کارفرمایان باید مبلغ حقوق و مزایای این افراد را باتوجه به نوع شغل ها در برنامه حسابداری به عنوان یکی از بخش های نرم افزار حسابداری شرکتی محاسبه نمایند.
انواع مشاغل سخت و زیان آور
شورای عالی مشاغلسختو زیانآور را به انواع مختلفی تقسیم کرده است، که طی لیست مشاغل سخت و زیان آور به وزارت کار ارائه داده است. انواع مشاغل سختو زیان آور عبارتند از:
گروه الف: این نوع مشاغل سخت و زیان آور بودن با ماهیت شغل ارتباط نزدیکی دارد اما کارگر با انجام تمهیدات بهداشتی و ایمنی می تواند این سختی وزیانآور بودن را از مشاغل حذف کند.
گروه ب: سختی و زیان بودن در این نوع مشاغل وابسته به ماهیت شغل میتواند و کارگر با انجام تمهیدات ایمنی و بهداشتی نمی تواند سختیهای شغل را به طور کامل حذف نماید. تنها با انجام این تمهیدات توسط کارفرما بخشی از سختی کار کاهش و کاسته میشود.
فهرست مشاغل سخت و زیان آور
لیست مشاغل سخت و زیان آور طبق مصوبه وزارت کار و بهداشت صادر شده است که شامل 110 شغل می باشد. در این قسمت سعی داریم لیست مشاغل سخت و زیان آور را به همراه نام مشاغل سختو زیانآور شرح دهیم. نام و لیست مشاغل سخت و زیان آور شامل موارد زیر هستند:
- کار در معدن
- کار در مخازن بسته
- کار استخراج
- کار در ارتفاع(ارتفاق بیشتر از 5 متر در این گروه محسوب میشوند مانند: فضاهای باز مثل کار در روی داربست، اتاقکهای متحرک و…)
- کار مداوم در مجاورت کورههای ذوب
- کار در کارگاههای سخت همچون (سالامبورسازی، روده پاک کنی و…)
- آسفالت خیابانها، قیرپاشی و… (حتما بخوانید: نرم افزار حسابداری پروژه های ساختمانی)
- جوشکاری در مخازن
- کار با مواد رادیواکتیو (البته این شغل زمانی جزء مشاغل سخت به حساب می آید که کارگر تماس مداوم با اشعه و رادیو اکتیو داشته باشد که طی مدت زمانی موجب بیماری و آسیب رسیدن به سلامتی کارگر شود.)
- کار بر روی دکلهای برق (برقهای فشار قوی، برق که فشار آن 63 کیلو وات و بیشتر باشد.)
- کار با مواد شیمیایی
- کار در محیط پر ارتعاش
- کار در حوزههای پزشکی مانند (هوشبری، مامایی، فوریتهای پزشکی و…)
- خبرنگاری
- آتش نشانی
- رانندگان حمل و نقل درون و برون شهری
- راهداران و رانندگان
لیست مشاغل سخت و زیان آور سازمان تامین اجتماعی
پس از شناسایی نام و لیست مشاغل سخت و زیان آور باید لیست مشاغل سخت و زیان آور سازمان تامین اجتماعی را هم بشناسید هر چند تفاوت چندانی با مشاغل یاد شده در فوق ندارند. لیست مشاغل سخت و زیان آور سازمان تامین اجتماعی عبارتنداز:
- حفر قنات، فاضلابها و غیره
- کار در فضاهای باز مانند دکلها و غیره
- کار در خطوط انتقال برقهای فشار قوی
- غواصی در عمق به دلیل وجود فشار طبیعی
- کار در محیط پر سروصدا به اندازهای که فرد شنوایی خود را از دست دهد.
- کار در امور سم پاشی، مزارع و غیره
- کار در ندامتگاهها و زندانها (این مشاغل زمانی در لیست مشاغل سخت و زیان آور قرار می گیرد که فرد مستقیما با زندانیان در ارتباط باشد.)
- کار در مراکز روان درمان (این شغل زمانی در لیست مشاغل سخت و زیان آور قرار می گیرد که فرد مستقیما با بیماران روانی در ارتباط باشد.)
حق بیمه در مشاغل سخت و زیان آور
در لیست مشاغل سخت و زیان آور با انواع مشاغل سخت آشنا شدید و حالا باید با حق بیمه هر کدام نیز آشنا شوید. زمان ارسال لیست بیمه توسط کارفرما، چنانچه کارگر در مشاغلسخت وزیانآور اشتغال داشته باشد، به ازای هر یک سال سابقه بیمه برای او، یک سال و نیم در نظر گرفته میشود.
همچنین لازم به ذکر است اگر کارگر هم در شغل عادی و هم در شغل سخت مشغول باشد تنها 5/1 سال در نظر می گیرند. نرخ حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور برای کارفرما علاوه بر 23 % مشاغل عادی، 4% هم به آن نرخ افزوده میشود. اگر میخواهید با مبالغ حقوق کارگران آشنا بشوید، حتما مقاله حقوق اداره کار را بخوانید.
بنابراین نرخ حق بیمه لیست مشاغل سخت و زیان آور 27% سهم کارفرما میباشد. البته کارفرما اگر کارگری را قبل از سال 83 استخدام کرده باشد علاوه بر آن 4% باید یک 4% دیگر نیز به نرخ بیمه مشاغلسخت وزیانآور آن کارگر اضافه نماید که در مجموع 31% میشود.
نحوه محاسبه حق بیمه مشاغل سخت
نحوه محاسبه حق بیمه مشاغل سختوزیانآور نیز طبق یک فرمول خاصی صورت میگیرد، که در ادامه بیان خواهیم کرد. فرمول نحوه محاسبه حق بیمه مشاغل سخت وزیانآور:
میانگین 12 ماه و یا آخرین ماه × 4 × مجموع سنوات مشمول مشاغل سخت وزیان آور + مستمری استحقاقی × 4 × سنوات سختو زیانآور قبل از 1380/07/04
بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور
در بند «ب» تبصره 2 قانون بازنشستگی مشاغل سختوزیان آور درباره بازنشستگی این نوع مشاغل پیش از موعد گفته است. این بند عبارت است از:
«چنانچه کارگر حداقل بیست سال متوالی و یا 25 سال متناوب سابقه پرداخت بیمه داشته باشد میتواند بدون در نظر گرفتن شرایط سنی درخواست بازنشستگی خود را به اداره کار و امور اجتماعی استانها ارائه دهد.»
ایام تعطیلات رسمی، استفاده از روزهای مرخصی استحقاقی و غیره اگر از روزهای مشاغلسختو زیان آور بوده باشد به عنوان سابقه اشتغال کارگر در نظر گرفته میشود.
لازم به ذکر است اگر به دلیل فوت پدر، مادر، همسر و یا مرخصی ازدواج به مدت 3 روز استفاده کرده باشد مشمول دریافت حقوق و دستمزد میباشد.
بازنشستگی مردان در مشاغل سخت
در لیست مشاغل سخت و زیان آور، تمامی مشاغل سخت را شرح دهیم و وزارت کار در باب بازنشستگی مردان و زنان در مشاغل سخت شرایط و قوانینی را ارائه و تایید نموده است. که در ادامه به صورت جداگانه به هر یک خواهیم پرداخت. شرایط بازنشستگی مردان در مشاغل سخت شامل موارد زیر است:
- مردان باید در زمان بازنشستگی دارای 50 سال سن و 30 سال سابقه (سابقه کار سخت × 1/5 + سابقه کار عادی)
- داشتن 35 سال سابقه پراخت حق بیمه (در این صورت بدون در نظر گرفتن شرط سنی می تواند درخواست بازنشستگی دهد)
- داشتن 60 سال سن و 20 سال سابقه کار (همچون مورد اول)
شرایط بازنشستگی زنان در مشاغل سخت
در لیست مشاغل سخت و زیان آور، بازنشستگی زنان نیز همچون مردان شرایط خاصی را به خود اختصاص داده است که در ادامه شرح خواهیم داد. شرایط بازنشستگی زنان در مشاغل سختوزیان آور شامل موارد زیر است:
- دارا بودن حداقل 45 سال سن و 30 سال سابقه پرداخت بیمه (سابقه کار سخت × 1/5 + سابقه کار عادی)
- دارا بودن 35 سال سابقه پرداخت بیمه بدون در نظر گرفتن شرایط سنی
- داشتن 55 سال سن و 20 سال سابقه کار (همچون مورد اول)
- دارا بودن 20 سال سابقه کار و 42 سال سن که با 20 روز حقوق بازنشسته میشود.
قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور
قانون بازنشستگی مشاغلسخت وزیان آور در بند «ب» تبصره 2 ماده قانون بازنشستگی مشاغل سخت وزیان آور بیان شده است. در این ماده متن زیرین گفته شده است:
«اگر درخواست کننده بازنشستگی دارای بیست سال متوالی سابقه پرداخت حق بیمه به صندوق تامین اجتماعی و یا بیست و پنج سال به طور متناوب باشد میتواند بدون در نظر گرفتن شرایط سنی، درخواست خود را به اداره کار و امور اجتماعی ارائه دهد و اداره هم در این خصوص جلسه کمیته استانی را برگزار مینماید.»
پرسش و پاسخهای متداول در حوزه مشاغل سخت و زیان آور
شاید در خصوص لیست مشاغل سخت و زیان آور سوالاتی را در نظر گرفته و به دنبال پاسخ آنها باشید، به همین دلیل ما چند سوال درباره لیست مشاغل سخت و زیان آور تهیه کردهایم.
برای درخواست سختی کار به کجا مراجعه کنیم؟
کارگران، کارفرمایان میتوانند پس از دریافت فرم از ادارات کار و امور اجتماعی محل سکونت و غیره تقاضای خود را به صورت کتبی طبق فرم شماره 1 و کارفرمایان طبق فرم شماره 2، درخواست سختی مشاغل را به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه دهند و رسید دریافت نمایند.
چه مواردی تهدید کننده مشاغل سخت و زیان آور هستند؟
استفاده از مواردی از قبیل: بیمه اختیاری، بازخرید و استعفا، مرخصی بدون حقوق، اخراج، غیبت غیر موجه و غیره بدون دریافت بیمه بیکاری باشند و موجب شوند که کارگر به صورت دائم و یا موقت اخراج شود؛ اگر در مشاغل سختوزیان آور باشد، توالی شغل را از بین برده و آن را به حالت متناوب درمیآورد.
دقت نمایید افرادی که اطلاعات انبار سازمان ها در اختیار آنهاست مسئولیت سنگین تری دارند، بهتر است برای ثبت اطلاعات محصولات انبار از نرم افزار انبارداری استفاده بشود، برای آشنایی با این نرم افزار به صفحه خرید نرم افزار انبارداری مراجعه کنید.
تعیین سخت و زیان آور بودن شغل یا مشاغل چگونه و به چه صورت مشخص میشود؟
طی جلسه ای که در کمیته استانی پس از درخواست کارگران تشکیل میشود؛ سختی و زیانآور بودن مشاغل تعیین میشود. در ماده 2 آیین اجرایی بیان شده است که بررسی شواهد و مدارک ارائه شده توسط کمیته کارشناسان انجام میگردد و در ماده 8 آیین اجرایی گفته شده است که تایید و اجرای تعیین مشاغل سخت وزیان آور توسط کمیته استانی انجام میگردد.
بررسی مشاغل برای موضوع کارهای سخت و زیان آور چگونه درخواست میگردد؟
طی درخواست از طرف کارگر، کارفرما، وزارت بهداشت، وزارت کار و امور اجتماعی و صندوق تامین اجتماعی و… تشخیص مشاغل سخت و زیانآور بررسی و کمیته استانی آن را تایید میکند.
مرخصی در مشاغل سخت چگونه است؟
در ماده 65 قانون کار در خصوص مرخصی مشاغل سخت بیان شده است. مرخصی سالیانه کارگرانی که مشغول فعالیتهای سختو زیان آور که نامشان در لیست مشاغل سخت و زیان آور آورده شده است، باشند در سال 5 هفته می باشد. استفاده از این مرخصی حتی الامکان باید در پایان هر شش ماه باشد.
نتیجه گیری
مشاغل سختوزیان آور، به مشاغلی گفته میشود که در آنها عواملی چون عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و… از حالت استاندارد خارج شده و کارگر طی فعالیت مداوم از لحاظ جسمی و روحی آسیب جدی میبیند.
در این مقاله به تمامی مباحث مرتبط با لیست مشاغل سخت و زیان آور از جمله نحوه محاسبه حق بیمه مشاغل سخت، نحوه بازنشستگی، حق بیمه در این مشاغل و … پرداختهایم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.
سلام وقت بخیر…من درسالن زیبایی کارمیکنم سرکارم بارنگ وکراتین که موادشیمیایی هستن آیا جزو سختی کارمحسوب میشه 12سال سابقه بیمه دارم ممنون میشم راهنمایی کنید
آیا به کارگر خدمات اتاق عمل سختی کار تعلق می گیرد ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام چند نوع برام عناوین شغلی رد کردن با اینکه سختی کار تایید شده و اصلاحیه هم تایید شد ایا این عناوین تایید میشن یا ن
سلام بنده چند نوع سختی کار برام رد کردن یکی بنا۶ یکی بنای ساختمان بنای ساختمان و کوره بنای کوره ایا اینا تایید میشن اصلاحیه هم تایید شده سختی کار هم تایید شده
سلام
با درود و سپاس – آیا کار مهندسین عمران در کارگاههای راهسازی نیز جزء مشاغل سخت طبقه بندی میگردد یا خیر – با احترام
سلام وقت بخیر
باید به اداره کار محل زندگیتان مراجعه کنید که ببینید آیا کارگاه شما جز مشاغل سخت است یا خیر.
چون هرساله آیتم های مشاغل تغییر میکند و گروه بندی مشاغل متفاوت است
سلام صافکاری جز مشاغل سخت هست ۴۵ سالمه ۲۰ سال سابقه بیمه دارم ممنون میشم راهنمایی کنید تو کارگاه شخصی کار کردم
سلام 43سالم است و در شهرداری مشغول به کار هستم و شغلم سرویس کار ماشین آلات است که در محل کار دچاره اسیب از ناحیه شکستگی استخوان لگن دفع خون از ادرار وپارگیه ماهیچه شدم آیا شامل سختی کار یا کار …… راهنمایی کنید با تشکر
سلام وقت بخیر
برای تشخیص اینکه ایا شغل شما جزمشاغل سخت محسوب می شودیا خیر باید به سازمان تامین اجتماعی مراجعه کرد. کارشناسان این سازمان با بررسی شرایط کار و مدارک ارائه شده، تصمیم نهایی را اتخاذ خواهند کرددر قانونکار لیست مشاغلی که جز مشاغل سخت و زیان آورتعریف شده است و همچنین قابل ذکر است که مشاغل سخت و زیان اور به دو گروه الف و ب تقسیم بندی می شود.
افراد و ارگانهایی که باید درخواست بررسی سخت و زیان آور بودن مشاغل را بدهند، به شرح زیر هستند: کارگر، کارفرما، وزارت بهداشت، تشکل های کارگری و کارفرمایی، وزارت کار و اموراجتماعی، صندوق تامین اجتماعی
توجه داشته باشید که، بر اساس ماده ۹ آییننامه اجرایی، سخت و زیانآور بودن مشاغل، باید به وسیله کمیته کارشناسان، مورد بررسی قرار گیرد و همچنین طبق ماده ۸ آییننامه اجرایی، سخت و زیان آور بودن مشاغل به وسیله کمیته استانی هم باید، تایید شود. به عبارتی در پایان، کمیته استانی برای بررسی سوابق و شرایط محیط از محل، بازدید میکنند. در صورت تایید این کمیته، شغل مورد درخواست در لیست مشاغل سخت قرار میگیرد. سختی کار تامین اجتماعی فقط با طی کردن این مراحل و تایید توسط نهادهای مربوطه تعیین میشود
سلام ۲۴ سال سابقه بیمه دارم ۱۵ سال مورد تایید سخت وزیان اور شدن و۹ سال بیمه عادی دارم سنم ۵۲ سال است
سلام ۲۴ سال سابقه دارم ۱۵ سال مورد تایید سخت و زیان اور شدن ۹ سال بیمه عادی دارم سنم ۵۲ کی بازنشسته میشم
سلام وقت بخیر
باتوجه به اینکه بابت بیمه قوانین بازنشستگی آن تغییر صورت گرفته و همچنین مشخص نیست که آیا این سال سابقه بیمه اتون را قید کردید به گفته شما است یا استعلام از سازمان بیمه گرفتید؟
با این وجود اگر15سال در یک مجموعه کارکردیدو کار شما جزمشاغل سخت بودباید1.5سال اضافه شود به سابقه بیمه شما یعنی 15*1.5 =22.5 سال از مشاغل سخت سابقه دارید + 9سال هم بیمه شما عادی ردشده است که مجموع ان31.5 سال سابقه بیمه دارید
سلام
در آزمایشگاه پتروشیمی، نمونههای آب و پساب صنعتی داریم و از مواد شیمیایی برای تستها استفاده میکنیم و بصورت شیفت 12 ساعته روز و شب هستیم و عنوان شغل تکنسین آزمایشگاه هس.
این جز مشاغل سخت هستش؟
سلام وقت بخیر
کار با موادشیمیایی در گروه اول لیست مشاغل سخت و زیان آور و همچنین کار در حوزه پزشکی و پیراپزشکی هم جز مشاغل سخت است. برای اطمینان بیشتر که بدانید شغل شما جز مشاغل سخت است یا خیر به اداره کار مراجعه کنید. اگر متوجه شدید که شغل شما جز مشاغل سخت و زیان آور است و کارفرمای شما زمانیکه لیست بیمه بصورت عادی برایتان رد میکرده است می توانید به اداره کار و اموراجتماعی شکایت کنید و حق خود را دریافت نمائید
سلام،آیا شغلیکه ۸ساعتکاری سرپا باشی ،مشمول سخنی کار قرار میگیرد،آخه درد مفاصل،وغیره گرفتیم
سلام وقت بخیر
در قانونکار لیست مشاغلی که جز مشاغل سخت و زیان آورتعریف شده است و همچنین قابل ذکر است که مشاغل سخت و زیان اور به دو گروه الف و ب تقسیم بندی می شود.
افراد و ارگانهایی که باید درخواست بررسی سخت و زیان آور بودن مشاغل را بدهند، به شرح زیر هستند: کارگر، کارفرما، وزارت بهداشت، تشکل های کارگری و کارفرمایی، وزارت کار و اموراجتماعی، صندوق تامین اجتماعی
توجه داشته باشید که، بر اساس ماده ۹ آییننامه اجرایی، سخت و زیانآور بودن مشاغل، باید به وسیله کمیته کارشناسان، مورد بررسی قرار گیرد و همچنین طبق ماده ۸ آییننامه اجرایی، سخت و زیان آور بودن مشاغل به وسیله کمیته استانی هم باید، تایید شود. به عبارتی در پایان، کمیته استانی برای بررسی سوابق و شرایط محیط از محل، بازدید میکنند. در صورت تایید این کمیته، شغل مورد درخواست در لیست مشاغل سخت قرار میگیرد. سختی کار تامین اجتماعی فقط با طی کردن این مراحل و تایید توسط نهادهای مربوطه تعیین میشود
سلام وکالت هم جز مشاغل سخت باید قرار میگرفت من وکیل پایه یک هستم چون با تهدید جانی رو به رو هستیم و سالانه دیده میشه که وکلا به قتل میرسند و مورد ضرب و جرح قرار میگیرند و با مشکلات موکلین در ارتباط هستند صبح ها باید دادگستری باشند و ظهر و شب در دفتر و گاهی باید برای کارشناسی به برخی نواحی مسافرت کنند حتی برخی مشاغل مثل سوپرمارکتینگ و آشپزی و خشکشویی و مکانیکی هم که طول ساعت کار زیاد هست ید با مواد شوینده یا شیمیایی در ارتباطند یا خطر سوختگی دارند هم میتواند جز مشاغل سخت قرار گیرد
سلام خسته نباشیدمن درکارگاه نجاری مشغول به کارم ازسال ۸۴بیمه ریختم درکارگاه نجاری به عنوان کارگرساده هستم آیابه بنده سختی کارتعلق میگیره الانم مشغول به کارهستم
سلام وقت بخیر
برای تشخیص اینکه ایا یک کارگاه نجاری جزمشاغل سخت محسوب می شودیا خیر باید به سازمان تامین اجتماعی مراجعه کرد. کارشناسان این سازمان با بررسی شرایط کار و مدارک ارائه شده، تصمیم نهایی را اتخاذ خواهند کرد.
اگه نظر کارشناسان سلیقه ای باشد چگونه است؟؟
سلام من تقریبا ۲۳سال ثابقه بیمه دارم وهمش در تاسیسات بیمارستان بودم که هم در معرض انواع بیماریها بوده آیم من ۳بار فقط کرونا گرفتم و هم جوشکاری لوله کشی و برق کاری و امور خرابی بیمارستان به عهده ما هست پارسال درخواست دادم موافقت نشد من می خواهم بدانم منی که شب روز و هر زمان در معرضگ بیماری هستیم چرا مشاغل سخت نمیباشد ولی خدمات بیمارستان جزى مشاغل سخت میباشد شاید ما هم به همان اندازه یا حتی میتوانم بگویم بیشتر در معرض بیماری میباشیم
آیا به کارگر خدمات اتاق عمل سختی کار تعلق می گیرد ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام وقتتون بخیر..عذرخواهی من ۱۹سال سابقه بیمه درمهدکودک رادارم..امسال سال آخریه که ۲۰سالم تمام وباسن۴۲بازنشسته میشم..ولی متاسفانه این قدر دچاربیماری خونی شدم ازنظر توان بدنی نمیکشم حالا اگر از تیرماه که چندروز دیگر شروع میشه تاخردادسال۱۴۰۴برم شرکت ثبت اسناد اسقاطی خودرو بازم میتونم بازنشسته بشم بااینکه باید توسط کارفرما مهدکودک بیمه ردبشه تابیتونم بازنشسته بشم…یک سوال دیگه اگر این یک سال روخویش فرما ردکنم بازم میشه یانه لطفا کمکم کنید
سلام بنده از سال ۸۴ در شرکت مواد شوینده کار میکنم که تا قبل سال ۹۵ بطور پیمانکار بودم که بعد قرارداد خود شرکت شدم پیمانکاران مختلف ما با آنها در این شرکت کار کردم کارم تصفیه خانه صنعتی و بهداشتی هستش میخواستم بدانم که من چند ساله بازنشسته میشوم
درضمن شرکت ما در زمان نزدیک شدن به بازنشستگی درصد پرداخت سخت و زیان اور را پرداخت میکند
با عرض سلام خدمت دست اندرکاران این کانال بنده ۲ سال در مشاغل آزاد مشغول بکاربودم بعد از آن بمدت ۲ سال بیکار بودم بعد به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کردم بمدت ۲۳سال بصورت متوالی در آنجا مشغول بکار شدم بعنوان خدمتگزار تمیز کار در حال حاضر این چند سال بعنوان مشاغل سخت وزیان آور تایید شده خواستم بدونم ۲ سال که مشاغل آزاد بودم هم با این مشاغل سخت محاسبه میشه ممنون میشم جواب سوال منو بدهید
سلام وقت بخیر
بله محاسبه می شود . برای محاسبه سابقه مشاغل سخت به ازای هرسال 1.5محاسبه می شود مثلا شخصی در مشاغل سخت 5سال سابقه دارد 5*1.5=7.5 سال سابقه برایشان محاسبه می شود.
شما باید باتوجه به اینکه قبلا سابقه داشتید زمان به اتمام رسیدن بازنشستگی به سازمان مراجعه کرد و نسبت به سابقه بیمه ایی که قبلا داشتید اقدام کنید و به آن اضافه کنید.
سلام وقت بخیر
ببخشید من در سم فروشی(سموم کشاورزی) کار میکنم آیا شغل من ، جز مشاغل سخت هست ؟؟
سلام وقت بخیر
اشتغال به کارهای زیر در دسته مشاغل سخت و زیان آور قرار میگیرند:
کار در امور سمپاشی مزارع، باغات و اشجار
ضدعفونی اماکن، طویلهها و آشیانههای مرغداری
مجاورت مستقیم با سموم و حشرهکشها در هنگام تولید ترکیب مواد سمی
توجه داشته باشید که، بر اساس ماده ۹ آییننامه اجرایی، سخت و زیانآور بودن مشاغل، باید به وسیله کمیته کارشناسان، مورد بررسی قرار گیرد و همچنین طبق ماده ۸ آییننامه اجرایی، سخت و زیان آور بودن مشاغل به وسیله کمیته استانی هم باید، تایید شود.کمیته استانی برای بررسی سوابق و شرایط محیط از محل، بازدید میکنند. در صورت تایید این کمیته، شغل مورد درخواست در لیست مشاغل سخت قرار میگیرد. سختی کار تامین اجتماعی فقط با طی کردن این مراحل و تایید توسط نهادهای مربوطه تعیین میشود
طبق نظر شورای عالی کار مشاغل سخت و زیان آور به دوگروه تقسیم بندی می شود:
گروه الف: اگرچه ماهیت این مشاغل سخت و زیانآور است؛ اما کارفرما میتواند با استفاده از تمهیدات ایمنی و بهداشتی سختیهایش را حذف کند.
گروه ب: اگرچه ماهیت مشاغل این گروه سخت و زیانآور است؛ اما با استفاده از تمهیدات ایمنی-بهداشتی نمیتوان، سختیهایش را حذف کرد. انجام این تدابیر توسط کارفرما صرفا از سختی و زیانآوری کار میکاهد.
سلام آیا کار در آزمایشگاه
بعنوان کارشناس علوم آزمایشگاهی جز مشاغل سخت است
سلام وقت بخیر
بله شامل مشاغل سخت است
سلام
شغل من نصب و راه اندازی آسانسور هست وکلا درارتفاع کار میکنیم میخواستم بدونم شامل سختی کار میشه یا ن
سلام وقت بخیر
بله تعمیر و نصب آسانسور جزو شغلهای پرزحمت محسوب میشود نصاب و تعمیرکار آسانسور زمانی وارد یک ساختمان میشود که آسانسور خراب و یا ساختمان بدون آسانسور میباشد و مجبور است تا اتاق آسانسور که بر روی پشتبام است برود حال ممکن است یک ساختمان چهار طبقهای باشد یا یک برج 20 طبقهای این تازه اول کار است تعمیرکار و نصاب برای تعمیرآسانسور باید قطعاتی را با خود به همراه ببرند که حمل این قطعات واقعا سخت و طاقت فرسا است. درست است که این شغل درآمد کمی ندارد و افراد زیادی وسوسه میشوند تا وارد این شغل شوند اما نباید فراموش کنیم که این شغل زحمت زیادی دارد؛ البته درآمد در این شغل بستگی به مهارت و دانش فنی و ساعت کاری میباشد.
لطفا کمک کنیدسلام. من با۲۱سال سابقه در زهتابی که جز مشاغل سخت وزیان اور هست مشغولم اونم متوالی. درخواست بازنشستگی کردم قبول نکردن میگن که از این ۲۱سال ۹سالش کارگر ساده لیست بیمه رد شده. حالا باید چیکار کنم
سلام وقت بخیر
باید بابت عنوان شغلی به اداره کار مراجعه و شکایت کنید و همچنین مدارک قابل استناد حتما برای اثبات داشته باشید
خدمت شما عزیزان . من با21سال کار سخت زیان آور در یک شرکت کار کردم . درخواست تایید عنوان شغلی به کمیته سخت زیان آور ارسال کردم و رای گرفتم . پرونده رفت شعبه تامین اجتماعی برای برسی . که تامین اجتماعی 22 ماه عنوان شغلی کارگر ساده تولیدی رای نداشتم و گفتن رای کمیته سخت زیان آور باید بیاری . الان یک هفته درخواست دادم . چقدر طول میکشه . رای 22 ماه بیاد . چون الان1402/11/25 هست . چقدر طول میکشه رای صادر بشه آیا تا آخر سال 4% من میاد پرداخت کنم بازنشسته شوم تا آخر سال
مهم مهم مهم. فرمول سختی کار در تامین اجتماعی پیشنهاد میشود اینگونه باشد. ۲۵ سال کار در مشاغل سخت با حداکثر ۳۰ روز حقوق کامل.ولی متقاضی بتواند با ۲۰ سال خدمت هم بازنشسته شود به شرطیکه مبنای ان با ۲۵ سال سابقه و سابقه ارفاقی ۵ سال محاسبه شود یعنی ۲۰×۳۰=۶۰۰ و ۲۴=۲۵÷۶۰۰ یعنی شخص با ۲۰ سال سابقه در مشاغل سخت میتواند بازنشسته شود منتها با ۲۴ روز حقوق در ماه.
در کنار افزایش ۵ سال سن بازنشستگی قانونی تصویب شود بصورت اختیاری، بازنشستگانی که از سال ۱۳۶۰ تا سال ۱۴۰۳ بازنشسته شده اند بتوانند بعد از بازنشستگی ۵ سال سابقه بیمه را بصورت نقدی یا ماهیانه بخرند. و مثلا این گونه باشد که اگر بصورت ماهیانه بخرند ۱/۵ برابر حق بیمه و اگر نقدی بخرند ۲ برابر حق بیمه به قیمت روز. و این گونه باشد که بعد از ۵ سال، سابقه خریداری شده به سابقه اصلی فرد بازنشسته اضافه شود.و اگر این قانون جواب مثبت داد دوباره تمدید شود.
سلام خسته نباشید من حدود ۲۵زسال سابقه دارم و سختی کار شرکت هم تایید شده فقط کار فرما عنوان شغلی من رو ۵سال اول کارگر ساده و یک سال کارگر فنی و دوباره ۸سال اپراتور و بقیش رو هم دو باره فنی رد کرده شکایت کردم به نتیجه ای میرسم یا نه
سلام خسته نباشید من حدود ۲۵زسال سابقه دارم و سختی کار شرکت هم تایید شده فقط کار فرما عنوان شغلی من رو ۵سال اول کارگر ساده و یک سال کارگر فنی و دوباره ۸سال اپراتور و بقیش رو هم دو باره فنی رد کرده شکایت کردم به نتیجه ای میرسم یا نه
سلام من ۱۵ سال راننده یک شرکت هستم و روزی حداقل ۲۰۰ کیلومتر رانندگی میکنم گاهی به بالای چهارصد کیلومتر هم میرسد الآنم دیسک کمر دارم که گزارش عکس رو روی پرونده در شرکت گذاشتم آیا شامل کارهای سخت و زیان آور محسوب میشود
سلاموعرض ادب
بنده حدود ۱۹ سال در مشاغل سخت وزیان اور مشغول به کار هستم که عنوان شغلی من ۴ سال در شرکت وسپس قرار داد مستقیم شدیم که همه عناوین شغلی مغایرتی نداره ودر لیست بیمه درست میباشد فقط مشکل اینجاست که چهار درصد پرداخت بیمه بیشتر را شرکتی که براش کار کردیم ۳ سالش را شرکت اون زمان وجود دارد ومشکلی بابت پرداخت ۴ درصد نیست ولی یکسال از اون ۴ سال شرکت تعلیق شده بنابرابن میخاستم بدونم بنده خود میتوانم ۴ درصدحق بیمه اون یکسال را خودم پرداخت کنم وبازنشست شوم و
سوال بعد اینکه
چندماه مانده به ۲۰سال باید فرم های مربوطه را پر کنیم چون معمولا گفته شده ۶ ماه طول میکشد ؟
ممنون میشم از راهنمایی شما
سلام وقت بخیر
بله میتونید که 4 درصد رو خودتون پرداخت کنید
سوالم اینه که اگه محل کارم سختی کار بهش تعلق بگیره اما مبلغ سختی کار را واریز نکنن موقع بازنشستگی میشود خودمان پول را واریز کنیم
سلام وقت بخیر. به اداره تامین اجتماعی استان مراجعه و از کارفرما شکایت کنید، مبلغ سختی کار رو از کارفرما میگیرند
سلام وقتتون بخیر
ممنون از اطلاعات کاملتون، ببخشید من توی مجله افق اقتصادی خونده بودم مشاغلی که کارشون با کار با مواد شیمیایی خطرناک باشه راحت تر سختی کار میگیرن، خواستم بدونم آیا درسته؟
کرگرگاوداریجزمشاغلسخت محسوب میشود
سلام وقت بخیر. بله کار در دامداری جزء مشاغل سخت محسوب میشود.
بنده دارای ۲۷سال وهماهنگی سابقه بیمه دارم ومدت ۱۰سال کارسخت وزیان آوردرکارخانه آسفالت است درخواست سختی کار نموده ام ولی تایید نشده بخاطر تعطیلی کارگاه درصورتی که گارگاه جابجا شده است و فعال است چکار کنم
سلام من مجموعا ۳۲ سال سابقه بیمه دارم و سن من ۴۳ سالمه میتونم درخواست بازنشستگی بدهم
من شغلم تکنسین آزمایشگاه پزشکی است و آزمایشگاه جزء مشاغل سخت و زیان اوره.ولی در بخش خصوصی سختی کار معنی نداره با۲۶سال حق بیمه پرداخت شده دارم و با۵۹سال و چندماه سنمه اداره کار تغییرکرد اما تامین اجتماعی به بهانه های واهی سنگ اندازی میکنه سختی کار را رد کرده و بعداز پنج سال سختی کار قبول نکرده در واقع بیمه کاری میکنه طرف منصرف بشه و عطای سختی را لقایش ببخشه.
سلام همسر من در شرکت بتنی کار میکند وبا پمپ ثابت برای بتن ریزی میرن و کارش تو ارتفاع هس و 20 سال هم در همون شرکت بیمه داره آیا کارش کار سخت هست و میتونه باز نشسته بشه وسنشم 40 هست
سلام وقت بخیر
باتوجه به سختی کار و سابقه 20 ساله متوالی میتوان درخواست بازنشستگی داد ولی بستگی به تشخیص اداره بیمه دارد البته سن شخص باید بالای 42 سال هم باشد.
من در بیمارستان روانپزشکی مشغولمبعنوان خدمات ۱۴سال تمام دارم خدمت میکنم الان بخاطرایثارگری میخام ازقراردادی به رسمی تبدیل وضعیت بشم البته تبصره ۴وزارت بهداشت هستیم البته همکارانی که قبل ازمن شدن اتفاقاحقوق و مزایا شوم کم شده الان من موندم دردوراهی چیکارکنم بنظرتون
سلام ،پدر من ۱۳ سال سابقه کار تو شیلات داره که تایید کمیسون رسیده،سه سالم بیمه مشاغل آزاده،خواستم بپرسم باضریبی که میگیره میشه مجموعا ۲۲.۵سال،ایشون ۲۵ سالگی بازنشست میشن یا ۳۰؟
متولد ۵۱
سلام وقت بخیر. طبق قانون اگر کار متناوب و با تغییر عناوین شغلی بین مشاغل سخت و عادی داشته باشند، بعد از 25 سال سابقه پرداخت بیمه، بازنشست خواهند شد و از مزایای حقوق 30 روز بازنشستگی برخوردار خواهند شد.
سلام من ریخته کری ۳سال کارکردم کارخانه سفال ۸سال بودم وپرسکاری فورج ۵سال وکارخانه نورد یادمان ذوبآهن ۸سال وکلسابقه من۲۴سال و۵ماه است ایامن باز نشسته مشوم
سلام.در کارخانه کاشی کازه اسلام آباددرواحدبسته بندی وچمفر که هم کار فیزیکی استوهم ارتعاش صدا زیاداست وهم گردوخاک زیاد داره جز مشاغل سخت حساب نمیکنن وهنوزرییس اداره کار و تأمین اجتماعی جهت بازدید به این قسمت قدم نگذاشته چگونه میتواندازحقوق کارگران دفاع کند؟ لطفاً پیگیر شوید
سلام وقت بخیر. شما میتونید به سامانه سختی کار مراجعه کنید و تقاضاتون رو ثبت کنید.
آیا پرستاری جزء مشاغل سخت محسوب می شود؟
سلام وقت بخیر. بله پرستاری جزء مشاغل سخت به حساب میآد.
سلام وخسته نباشید
بند۲۱سال سابقه بیمه دارم ۲سال دریک گارگاه بودم بعد۶سال در شرکتی کارسخت انجام دادم وشغلی که کارسخت تعلق میگیره وبعدآن در یه کارگاهی۱۳سابقه کار دارم والان جابجایی کار درهمان کارگاه وبه شغل کار سخت وزیان کار میکنم وادامه بدم میخوام بدونم چند سال دیگه بازنشست میشم
سلام وقت بخیر. سابقه در مشاغل سخت، هر یک سال را یک سال و نیم درنظر میگیرند. با توجه به فرمایشاتتون 13+2+ 6 سال که 9 درنظر گرفته میشه+ 24 سال سابقه کار میشه
سلام کار درکارخانه قند کارسخت حساب میشه
بسلام وقت بخیر. اگر در سابقه بیمه سختی کار بهتون تعلق گرفته باشه بله
سلام درشرکت خودروی مانند قطعه موکتی جز سختی کار می باشد یانه
سلام وقت بخیر. خیر
سلام بنده کارگر آرایشگر هستم میخواستم بپرسم کارگر آرایشگری شامل سختی کاروزیان آور میشود درضمن بنده درحال حاضر دوبار عمل کمر انجام دادم از سختی کار ایستادن زیاد
سلام وقت بخیر. پیرایشگرها بخاطر ایستادن زیاد دچار (کمردرد و . . .) میشوند و شامل سختی کار هستند. با توجه به موارد بالا، بین 20 تا 25 سال میتونند سختی کار بگیرن و بازنشست بشن.
سلام خسته نباشید که زحمت کشیدین خداوندمتعال شمارا عاقبت بخیر کند
سلام.تا به حال ندیدم و نشنیدم یک نفر راننده کامیون با شرایط شغل سخت و زیان آور بازنشسته بشه.مگر رانندگان کامیون ادارات دولتی.
با سلام ودرود خدمت شما عزیزان بندهبه مدت 23سال در پروژه های صنعتی مشغول به کاربودم ودر تمام این سنوات شغل من اجرایی ودرزیر آفتاب ودر محیط پر سر و صدا وکارهای پرزحمت مانند بتن ریزی های حجیم بوده حال باتوجه به اینکه تقاضای بازنشستگی مشاغل سخت وزیران آور را دادهام متاسفانه بهداشت استان تقاضای مرا تایید نکرده درصورتیکه بسیاری از همکاران و دوستان من با همین شرایط کاری با بازنشستگی آنها موافقت شده است لطفاذمرا در این زمینه راهنمایی فرمایید .با توجه به اینکه تمامی سوابق کاری بنده موجود وگویای همه چیز می باشد
سلام وقت بخیر. دوست عزیز شما در صورتی می توانید از شرط بازنشستگی پیش از موعد در کارهای سخت و زیان آور استفاده کنید که حداقل ۲۰ سال به صورت متوالی (پشت هم) یا ۲۵ سال متناوب به کارهای سخت اشتغال داشته باشید و البته حقبیمه در این مدت پرداخت شدهباشد. در این صورت میتوانید بدون شرط سنی درخواست خود را به اداره کار و امور اجتماعی استان ارائه بدهید و خودتون را بازنشسته کنید
سلام میشه تعیین ۱۱۰ شغل سخت و زیان آور در ۱۳ گروه شغلی رو توی مقاله تون هم بیارید خیلی ها دنبالش هستن.
سلام دوست عزیز
با تشکر از پیشنهاد شما
حتما بررسی میشه
با سلام . اقایانی که تو شرایط سخت کار نمیکنید ، توگرما و سرما زیر باد بارون کار نکردید ، شما هیچوقت معنی مشاغل سخت درک نمیکنید ، شغل من حفاری چاه نفت و گاز ، یعنی صنعت پیشرو در اقتصاد کشور ، صنعت اول کشور، بیشترین و بزرگترین صنعت پول ساز کشور ، فک کردین گل و بلبله ، فک کردین حقوق انچنانی میدن، عمر و جوونیمون گذاشتیم تو کوه و بیابون، نفهمیدیم جوونیمون چطوری رفت، نفهمیدیم بچمون کی بزرگ شد، توی هوای ازاد ، زیر افتاب، تایم 12 ساعته سنگین، با کفش و کلاه ایمنی و بیلرسوت ، با کار بدون وقفه، زیر افتاب ، باد و بارون خاک خوزستان، سرمای زمستون، تیر و مرداد 60 درجه که به علت شرایط حفاری و اصطکاک مکانیکی سنگین حفاری دما تا 70 درجه میرسه، کار کردین اونم. 20 تا 30 سال مدوام ، که معنی کار درک کنید، دو روز تو مسیر ،14 روز تو محیط تکراری و بسته تو کوه و بیابان، بی خبر از زن و بچه، تا حالا شده زن و بچتون یک هفته بیمارستان باشه و شما حتی نتونید به عنوان پدر خانواده ، ببینشیون ، کمکشون کنی ، ایا معنی استرس میفهمید، ایا معنی خود خوری و تحمل دوری و درد و رنج میفهمید، مشکلتون شده 35 روز مشاغل سخت که به این راحتی نمیدن، شما کدومتون مشاغل سخت کار کردین که نظر میدید، بی عرضگی مسئولین . فقر و فساد ،تبانی، اقتصاد بیمار ، تورم کمرشکن ، اینا مقصرش کسایی هستن که تو سخترین شغلهای این مملکت جون کندن ، کدومتون طرح اقماری کار کردین که نظر میدین، تا حالا شده هر ماه از زن و بچتون 16 روز در ماه خبر نداشته باشین از نزدیک، فقط تلفن و استرس ، اونم بعد بالای 20 سال ، پیش اومده بعد از 14 روز کار سخت در کوه و بیابان برید خونه ، حال بیرون زدن از تو خونه نداشته باشی ، از اجتماع دور باشی مدام، کمبود دیدن زن و بچت داشته باشی ، از تو خونه نتونی تکون بخوری از فرط خستگی جسمی و روحی،اکثر همکارا ما تو استراحت منزوی و خونه نشینند ، چون فقط دوست دارن پیش زن و بچشون بمونند، جالبه بدونید صنعت حفاری رو حتی جز مشاغل سخت نزاشتن، بی عدالتی از این بالاتر، همکارا ما اقدام کردن با سابقه 20 سال به بالا، انگشت شمار با طرح مشاغل سخت نشستن نه با حقوق انچنانی، خیلی ها هم موفق نشدن همچنان تا 30 سال باید جون بکنن تو کوه و بیابون ، چون بی صحابیه، چون حتی برای سمت کاری هم توی تامیین اجتماعی و شرکت و پیمانکار بی اعدالتیه، چون سمت کاری ما که حفاری تعغیر دادن، تعغیر سمت کاری شده بزرگترین دغدغه بچه های دکلهای حفاری، باید از 20 سال قبل اگه فیش حقوقی و ارتقای شغلی و همه مدارک داشته باشی ، تازه بتونی ثابت کنی وعدالتی باشه تا فقط بگن بله، شما شغلتون حفاری بوده، نه کارگر ساده، نه باغبون، نه گچ کار، این بی عدالتی نیست، شما اگه عرضه دارین از حق خودتون دفاع کنید ، نه اینکه حسادت کنید و دنبال خراب کردن دیگران باشید و مشاغل واقعی سخت و زیان اور زیر سوال ببرید، زیر باد کولر نشستن و حرف زدن راحته، جای کسی نبودن راحته،
شما به فکر خودتون باشید کاری به دیگران نداشته باشید!
واقعا دستتون درد نکنه
چه انسان های زحمت کشی
امیدوارم به حقتون برسین
و بابت این همه زحمت اون دنیا هم حسابی پاداش ببرین
سلام بنده راننده تاورکرین(جرثقیل هوایی..ثابت)هستم مگه میشه این عنوان راجزو مشاغل سخت ننامیددددد؟؟؟؟؟؟
سلام وقت بخیر. مشاغل سخت و زیانآور به شغل هایی می گویند که عوامل شیمیایی، فیزیکی، بیولوژیکی و مکانیکی محیط کار شرایط استاندارد نداشته باشد و کارگر در اثر اشتغال تحت تنشهای جسمی و روحی که منجر به بروز بیماریهای شغلی و عوارض ناشی از آن میشود، قرار بگیره برخی از مشاغل سخت مثل: کار در معدن ،کار استخراج،کار در مخازن سربسته،افرادی که در مخازن در حال جوشکاری هستند و….
سلام
بنده سال ۹۲ از شرکت مخابرات بازنشسته شده ام
سالهای قبل از خصوصی سازی شرکت در مشاغل سخت و زیان آور بمدت ۱۰ سال خدمت کرده ام کمسیون های اداره کار مشاغل سخت این ایام را برایم تایید کرده تامین اجتماعی حاضر به پذیرش رای اداره کار نشد به دیوان شکایت کردم در دادگاه بدوی را به نفع بنده صادر شد متاسفانه در تجدید نظر نقض گردید این در حالی بود که تعداد زیادی از همکارانم در همین وضعیت رای مثبت دریافت کردند
آیا راهی برای پیگیری دارم ؟
اگر دولت و مجلس و تامین اجتماعی بیایند و طرحی بدهند به صورت دائم یا موقت که بشود هر سال تمدید شودکه تمام بازنشستگان بصورت اختیاری و تصاعدی و به نرخ تورم روز میتوانند بعد از بازنشستگی حداکثر تا ۵ سال سابقه سنوات بیمه را بخرند مثل طرحی که مجلس برای افراد با سابقه حداقل ۵ سال داده که میتوانند ۵ سال سابقه را بخرند تا سابقه شان به ۱۰ سال برسد پولی به مراتب بیشتر از ان شخص که ادعا میکند من سالیان زیادی حق بیمه پرداخته ام نصیب تامین اجتماعی و دولت میشود و اینگونه باشد که مثلا برای اشخاص با سابقه ۱۰ تا ۲۰ سال ۲ برابر حق بیمه افراد شاغل و برای افراد با سابقه ۲۰ تا ۳۰ سال ۳ برابر حق بیمه افراد شاغل و برای افرادی که میخواهند سابقه ۳۰ تا ۳۵ سال را بخرند ۴ برابر حق بیمه افراد شاغل بپردازند که این پرداخت بسته به وسع و توان شخص بصورت قسطی یا نقدی باشد و اینگونه باشد که اگر شخص نقدی پرداخت کرد از ماه بعد به سابقه اصلی شخص اضافه شود و نه به سابقه ارفاقی شخص چون چند برابر یک بیمه پرداز عادی پرداخت کرده مثلا اگر کسی با سابقه ۳۰ سال در تامین اجتماعی بازنشسته شده اگر بخواهد تا سابقه ۳۵ سال را بخرد باید ۴ برابر شخص شاغل بپردازد تا سابقه اش به عدد ۳۵ برسد این یعنی درامدزایی برای دولت و تامین اجتماعی معادل ۲۰ سال حق بیمه یک شخص شاغل به نرخ تورم روز.
بنده در مرغداری مشغولم و بعنوان مرغدار بیمم رد میشه ایا مشاغل سخت بهم تعلق میگیره؟ممنون میشم کسی پاسخ بده
با سلام اینجانب با هشت سال کار روی دریا با حکم ملوان قایق ران آیاسختی کار تعلق میگیرد البته سی سال سابقه کار دار مکه هشت سال آنرا روی دریا کار کرده ام خاهش میکنم راهنمایی فرمایید
سلام دوست عزیز
در صورتی که در حال حاضر مشغول بر روی دریا باشید بله تعلق خواهد گرفت
خیلی مهم. از طرف یکی از کارکنان قسمت فنی شرکت هواپیمایی . برسد به دست رییس محترم شعبه ۱۷ تامین اجتماعی. در مدیریت قبلی . در مورد سختی کار مهمانداران لطفا بازرسی مجدد انجام شود. به دلیل اینکه شرایط کاری مهمانداران نسبت به سالهای قبل خیلی بهتر شده هم کاور روی پنجره های هواپیما برای جلوگیری از اشعه نصبشده وهم دیگر مهمانداران صندوقهای پذیرایی مسافر را از طریق دستی بالا نمی اورند واز طریق بالابر این کار انجام میشودوهم برای جلوگیری از صدا در کابین هواپیما اطراف دربهای هواپیما عایق بندی جدید انجام شده وسرو صدا به میزان استاندارد کم شده و هم برای کاهش استرس انها ترانسپورت در نظر گرفته شده و مهمانداران هیچ هزینه ای را بابت حمل ونقل نمیپردازند وهم حقوق بالا به انها داده میشود و ساعت پرواز انها در هفته هم به صورت استاندارد درامده چند ایتم دیگر که از دلایل قرار گرفتن در مشاغل سخت به حساب می امد کاسته شده و لذا به دلیل هزینه بر بودن این قضیه برای شرکت مسوولین شرکت هم راضی میباشند تا کارشناس وبازرسان شعبه شما برای لغو سخت وز یان اور به دلیل بهبود شرایط محیط کار مهمانداران مورد بازبینی قرار دهند وان را لغو و باطل کنند …..جدیدا دو تا از شرکتهای هواپیمایی سختی کار گرفتند که اگر جلوی سختی کار انها گرفته نشود شرکتهای هواپیمایی دیگر هم به تبعیت از انها سختی کار میگیرند واقعا شغل مهمانداری هواپیما کجاش به سختی کار میخوره .واین قضیه میتونه بار مالی صندوق بارنشستگی تامین اجتماعی را زیاد کنه……. در پیرو سخنان شما که بعضی به ناحق سختی کار گرفته اند باید عرض شود یک نمونه ی ان شغل مهماندار هواپیما است که جدیدا دو شرکت هواپیمایی موفق شده اند سختی کار بگیرند که اگر جلوی این امر گرفته نشود تمام شرکتهای هواپیمایی دیگر به تبعیت از این دو شرکت معدود سختی کار را برای مهماندارانشان میگیرند وفشار قابل ملاحظه ای روی صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی خاهند اورد به چند دلیل این شغل نه تنها سخت نیست بلکه جزو مشاغل لوکس میباشد……. ۲ شرکت هواپیمایی برای مهماندارانشان سختی کار گرفته اند در صورتیکه مهمانداری جزو مشاغل لوکس میباشد دلیل واضح وقدرتمند اینکه دست وپا زدن دخترها وپسرهای جوان برای این شغل است چون اگر این شغل سخت بود ایا دخترها وپسرهای سوسول و نازنازی و در پر قو بزرگ شده ی این دوره زمونه اینجوری سرودست نمیشکستند در صورتیکه شغلهای دیگری میباشند که واقعا سخت میباشند ولی جزو مشاغل سخت قرار نمیگیرند وایا این عدالت است . واکثر مهماندارهای خانم فقط برای پز دادن وفخرفروشی در اینستا وشبکه های مجازی به سمت این شغل میروند همچنین مهماندارهای پسر هم برای جذابیت این شغل در ارتباط با جنس مخالف وهمچنین راحتی این شغل و پز دادن به اطرافیان که مثلا من در فلان شرکت هواپیمایی کار میکنم ومجانی با هزینه شرکت به شهرهای مختلف در هتلهای ۴ستاره و۵ستاره میروم همچنین ماشین شرکت مرا از در خانه تا دم در ترمینال میبرد ومی اورد وهیچ دغدغه ایاب وذهاب ندارم و حتی یک مدیر هم همچنین مزایایی ندارد وهزارتا مزایای دیگر. در نتیجه باید جلو ی سختی کار این دو شرکت گرفته شود که اگر گرفته نشود تمام شرکتهای هواپیمایی به تبعیت از این دو شرکت سختی کار برای مهماندارانشان میگیرند واین بیعدالتی نسبت به مشاغل دیگر است که حق سختی کار دارند ولی به جای انها این مهمانداران مغرور و پر دک وپز وفخر فروش باید سختی کار بگیرند وهم فشار مالی روی صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی بیاید…..ودلیل دیگر که این شغل جزو مشاغل سخت نیست وحتی جزو مشاغل لوکس وخیلی راحته این است که خلبانان تا ۶۵ سالگی میتوانند پرواز کنند یعنی اگر شخصی دو سال خدمت برود و در سن ۲۰ سالگی خدمتش تمام شود ودر سن ۲۱ سالگی وارد دانشکده خلبانی بشود ودو سال بعد فارغ التحصیل بشود چون دوره میانگین اموزش خلبانی ۲ سال است میشود ۲۳ ساله و این شخص ۴۲ سال دیگرمیتواند تا ۶۵ سالگی خلبان باشد طبق قوانین سازمان هواپیمایی کشوری و بین المللی. در صورتیکه همان شرایط محیطی و کاری که برای مهمانداران هست برای خلبانان حتی بیشتر هست مثل استرس و اشعه خورشید که در کابین خلبانان شرکت سازنده هواپیما به خاطر مسایل ایمنی اصلا کاور پنجره تعبیه نمیکنه ولی در کابین مسافر که محل کار مهمانداران است تمام پنجره ها کاور پنجره دارند همچنین مهمانداران هواپیما اصلا بار سنگین جابجا نمیکنند چون برای بالا بردن وپایین اوردن هر چیزی از بالابر ونفرات خدمات پای پرواز استفاده میشود منظور این است که چطور خلبان با همان شرایط محیطی مهمانداران حتی پر استرس تر و با مسوولیت بسیار بیشتر باید تا ۶۵ سالگی کار کند با سابقه ۴۲ سال ولی مهمانداران باید سختی کار بگیرند و با سابقه ۲۰ سال بازنشسته شوند که این بیعدالتی میباشد در حق مشاغل دیگر که واقعا سخت هستند وجزو مشاغل سخت هستند ولی نمیتوانند سختی کار بگیرند….
برسد به رییس محترم سازمان تامین اجتماعی. در شعبه ۱۷ تامین اجتماعی.در مدیریت قبلی شعبه ۱۷ تامین اجتماعی. ۲ شرکت هواپیمایی برای مهماندارانشان سختی کار گرفته اند در صورتیکه مهمانداری جزو مشاغل لوکس میباشد دلیل واضح وقدرتمند اینکه دست وپا زدن دخترها وپسرهای جوان برای این شغل است چون اگر این شغل سخت بود ایا دخترها وپسرهای سوسول و نازنازی و در پر قو بزرگ شده ی این دوره زمونه اینجوری سرودست نمیشکستند در صورتیکه شغلهای دیگری میباشند که واقعا سخت میباشند ولی جزو مشاغل سخت قرار نمیگیرند وایا این عدالت است . واکثر مهماندارهای خانم فقط برای پز دادن وفخرفروشی در اینستا وشبکه های مجازی به سمت این شغل میروند همچنین مهماندارهای پسر هم برای جذابیت این شغل در ارتباط با جنس مخالف وهمچنین راحتی این شغل و پز دادن به اطرافیان که مثلا من در فلان شرکت هواپیمایی کار میکنم ومجانی با هزینه شرکت به شهرهای مختلف در هتلهای ۴ستاره و۵ستاره میروم همچنین ماشین شرکت مرا از در خانه تا دم در ترمینال میبرد ومی اورد وهیچ دغدغه ایاب وذهاب ندارم و حتی یک مدیر هم همچنین مزایایی ندارد وهزارتا مزایای دیگر. در نتیجه باید جلو ی سختی کار این دو شرکت گرفته شود که اگر گرفته نشود تمام شرکتهای هواپیمایی به تبعیت از این دو شرکت سختی کار برای مهماندارانشان میگیرند واین بیعدالتی نسبت به مشاغل دیگر است که حق سختی کار دارند ولی به جای انها این مهمانداران مغرور و پر دک وپز وفخر فروش باید سختی کار بگیرند وهم فشار مالی روی صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی بیاید.ودلیل دیگر که این شغل جزو مشاغل سخت نیست وحتی جزو مشاغل لوکس وخیلی راحته این است که خلبانان تا ۶۵ سالگی میتوانند پرواز کنند طبق قوانین بین المللی و سازمان هواپیمایی کشوری ایران. یعنی اگر شخصی دو سال خدمت برود و در سن ۲۰ سالگی خدمتش تمام شود ودر سن ۲۱ سالگی وارد دانشکده خلبانی بشود ودو سال بعد فارغ التحصیل بشود چون دوره میانگین اموزش خلبانی ۲ سال است میشود ۲۳ ساله و این شخص ۴۲ سال دیگرمیتواند تا ۶۵ سالگی خلبان باشد طبق قوانین سازمان هواپیمایی کشوری و بین المللی. در صورتیکه همان شرایط محیطی و کاری که برای مهمانداران هست برای خلبانان حتی بیشتر هست مثل استرس و اشعه خورشید که در کابین خلبانان، شرکت سازنده هواپیما به خاطر مسایل ایمنی اصلا کاور پنجره تعبیه نمیکنه ولی در کابین مسافر که محل کار مهمانداران است تمام پنجره ها کاور پنجره دارند همچنین مهمانداران هواپیما اصلا بار سنگین جابجا نمیکنند چون برای بالا بردن وپایین اوردن هر چیزی از بالابر ونفرات خدمات پای پرواز استفاده میشود منظور این است که چطور خلبان با همان شرایط محیطی مهمانداران حتی پر استرس تر و با مسوولیت بسیار بیشتر باید تا ۶۵ سالگی کار کند با سابقه ۴۲ سال ولی مهمانداران باید سختی کار بگیرند و با سابقه ۲۰ سال بازنشسته شوند که این بیعدالتی میباشد در حق مشاغل دیگر که واقعا سخت هستند وجزو مشاغل سخت باید باشند ولی نمیتوانند سختی کار بگیرندهمچنین یکی از دلایلی که این شغل نباید جزو مشاغل سخت قرار بگیرد به خاطر بودن بیش از نیمی از شاغلان زن در این شغل میباشد چون طبق قانون خانومها نمیتوانند در مشاغل سخت و زیان اور استخدام شوند در صورتیکه بیش از نیم وحتی بیشتر، از شاغلان این شغل خانومها هستند. ولی برای رانندگان ماشینهای سنگین زحمت کش که به تعداد انگشتان دست راننده خانم در انها وجود دارد سازمان تامین اجتماعی استناد میکند به دلیل اینکه خانوم در این شغل مشغول به کار میباشد پس جزو مشاغل سخت قرار نمیگیرد.
سلام خسته نباشیدمن با۲۳سال کاردرسازمان زندانهامددکاری و۲سال سربازی که پولشوواریزکرده ام که مجموعا۲۵سال کارمیشودباچه تعدادسالی منوبایدبازنشست کنن اگرروهنمایی بفرمایین متشکرازشمامیشم
مدت سی سال است مشغول نصب دکل هستم ودربیمه کارمندبدون نام شغل ثبت واعلام شده
چه باید کرد؟
با سلام میشه لطفا راهنمایی کنید. همسر من مکانیک ماشین های نیمه سنگینه و کارش به شدت سخته ودر همین کاردیسک و آرتروز گردن گرفته و یک شب خواب راحت نداره دکتر هم گفته باید شغلت را عوض کنی ولی خودش زیربار نمی ره ون سرمایه ای برای شغل دیگه نداره هرچند ماهره ولی به عنوان کارگر در مکانیکی کار میکنه .آیا شغلش جز مشاغل سخت محسوب میشه؟؟ممنون میشم پاسخ بدید
با عرض سلام واحترام خدمت رییس محترم تامین اجتماعی جناب موسوی. پیشنهاد.سختی کار باید به ۲ قسمت درجه بندی شود. ۱.شدید ۲.متوسط. اگر شغلی در زیرمجموعه شدید قرار گرفت با ۲۰ سال وبدون شرط سنی و با ۳۰ سال حقوق ومزایا بازنشسته شود واگر شغلی زیر مجموعه متوسط قرار گرفت با ۲۵ سال وبدون شرط سنی وبا ۳۰ سال حقوق ومزایا بازنشسته شود وهمچنین کلا سقف سابقه بیمه در مشاغل سخت وزیان اور باید ۳۰ سال باشد چه شدید و چه متوسط وباید سقف سابقه بیمه ۳۵ سال در مشاغل سخت برداشته شود وهمچنین باید قانونی وضع شود که اگر شخصی تا ۲۸ سال سابقه بیمه در شغلی داشته باشد دیگر نباید با قانون مشاغل سخت وزیان اور بازنشسته شود وتا دو سال دیگر کار کند وبا ۳۰ سال سابقه بازنشسته شود چون شخصی که تا ۲۸ سال در شغلی دوام اورده و ۲ سال دیگر ۳۰ سال را پر میکند حتما شغلش سخت نبوده که توانسته ۲۸ سال در ان شغل بماند. به طور مثال ایا سختی کارشغل مهماندار هواپیما که جدیدا جزو مشاغل سخت قرار گرفته ایا با شغل کار در معدن یکسانه وایا باید کارکنان هردو شغل با سابقه ۲۰ سال بازنشسته شوند.با تشکر
لطفا این متن را تا اخر و با دقت بخانید تاحق مطلب ادا شود در موردقوانین سختی کارقبل از نوشتن این مطلب تاکید میشود در مورد عزیزانی که در مشاغل سخت وزیان اور کار میکننداین حقشان است که با ۲۰ سال سابقه ۳۰ روز حقوق در ماه بدون شرط سنی بگیرندو این دو مزیت حق انها و عادلانه است وگوارای وجود انها اما یک مزیت دیگر وجود دارد که باعث تبعیض در حق بازنشستگان عادی میباشد و ان سقف سابقه ۳۵ سال در بازنشستگی تامین اجتماعی میباشد که به دلایل زیر ناعادلانه میباشد . اول سقف بازنشستگی را در این گروه که ۳۵ سال است باید به ۳۰ سال کاهش داد چون شخص اگر ۲۳ سال و ۴ ماه بیمه داشته باشد ۳۵ سال حقوق شاملش میشود. که این ابتدا یک تبعیض میباشد در برابر بازنشستگان عادی که برای اینکه ۳۵ سال سقف حقوق را بگیرند باید ۳۵ سال کار کنندو همچنین اکثرا سر ۳۰ سال درخاست بازنشستگی میدهند وکو تا ۳۵ سال. ولی بازنشسته های مشاغل سخت این راه طولانی را در عرض ۱۱ سال و ۸ ماه میانبر میزنند وبا بعضی از انها که هم صحبت میشویم با غرور وفخرفروشی میگویند من با سابقه کم ۳۵ سال حقوق میگیرم در صورتیکه از شما چند سال کوچکترم وسقف حقوق را میگیرم وشما با این سن داری ۳۰ سال حقوق میگیری . همچنین میتوانم بخاطر سن کم بروم از زندگیم لذت ببرم وچند تا زن بگیرم چون خودش را بالای قله ی سقف حقوق تامین اجتماعی میبینه فقط با ۲۳ سال و ۴ ماه سابقه چون اگر این عدد را ضربدر یک سال و نیم کنید میشود ۳۵ سال(۲۳/۴×۱/۵=۳۵).چون هر سال یک سال ونیم حساب میشودوهمچنین انها میگویند شما تا ۳۰ سال سابقه را بگیری عمرت را گذاشتی و اصلا شاید هم به عدد ۳۰ سال نرسی چه برسد به عدد ۳۵ سال.و هنوز به من که سقف سابقه تامین اجتماعی را میگیرم یعنی ۳۵ سال نرسیدی در صورتیکه ۵ سال واقعا عدد بزرگیه هم برای محاسبه حقوق وهم برای کار کردن. برای گرفتن این غرور و این تبعیض اشکار باید سقف حقوق این عزیزان ۳۰ سال با هر مقدار سابقه باشد.همانطور که میبینید حتی خود بازنشستگان سخت و زیان اور ناخوداگاه با این فخرفروشی دارند به این تبعیض اعتراف میکنند واگر هم بر زبان نیاورند از زبان بدن انها میشود این فخر فروشی را تشخیص داد. ولی تاکید میشود که کارکنان مشاغل سخت وزیان اور حق دارند و عادلانه است که با ۲۰ سال سابقه ،حقوق ۳۰ سال را بدون داشتن شرط سنی بگیرند و این دو مزیت حقشونه وعادلانه . ولی مزیت سوم که سقف حقوق تامین اجتماعی یعنی ۳۵ سال است عادلانه نمیباشد. لذا انها باید سقف حقوقشان ۳۰ سال حتی باهر مقدار سابقه بیشتر از ۲۰ سال باشد. که این موضوع هم باعث میشود ۵ سال به صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی فشار مالی کمتر وارد شود. منظور این است که بازنشستگان مشاغل سخت عادلانه است که با بیست سال سابقه اولا در جوانی بازنشست شوند و ثانیا حقوق کامل ۳۰ روز را بگیرند که میشود دو مزیت شامل انها. که به حق است .ولی مزیت سوم که سقف حقوق ۳۵ سال است را به سمت بی عد التی وتبعیض با دیگر بازنشستگان عادی تامین اجتماعی سوق میدهد.همچنین کارکنان مشاغل سخت به دلیل اینکه اکثرا تحصیلات دانشگاهی ندارند سریع جذب کار میشوند .
اقا من ن بازنشتم ن شغل سختی دارم حقشه باید بگیره کارش سخت بوده نوش جونش همین اقا توبخاطر کا سختش تو سن 60 میمیره وتو که شغلت راحت بوده بعد 120سال اگه کاره سخت انجام داده بودی واز خستگی ساعت 7شب مثل جنازه میوفتادی تو رخته خواب یا از شدت استرس شغلت با کوچکترین صدا تو خواب سرت میخورد به سقف یا گردنت از یهو پریدن از خاب رگ به رگ میشد یا توی اتش سوزی که اتشنشانی میره از استرس ضربان قلبت 2 برابر میشود این حرفا را نمیزدی
همونطور که در متن اومده بنده خدا گفته این حقشونه که با ۲۰ سال کار ۳۰ روز حقوق بگیرند ولی وقتی شخصی حتی عدد ۳۰ سال را ندیده چرا باید ۳۵ روز حقوق بگیره. ضری المثلی هست که میگه یا خر را انتخاب کن یا خرما. در اینجا تامین اجتماعی بیچاره داره هم خر را میبخشه یعنی شخص در جوانی و هم خرما را یعنی حقوق ۳۰ روز کامل . یعنی حتی یک مزیت هم نداده هم خر را داده و هم خرما. حالا شما میخاهی مزیت سوم که سقف سابقه سنوات تامین اجتماعی هست را هم بگیری یعنی ۳۵ سال ایا این انصافه
یک پیشنهاد راهبردی. برای کسانی که سختی کار میگیرند مثلا طرف با ۲۳ سال و ۴ ماه ۳۵ سال حقوق میگیرد که باید این اصلاح شود چون که با ۲۳ سال و ۴ ماه راهه ۳۵ ساله را ۱۱ سالو ۸ ماه میانبر میزند. باید برای کسانی که سختی کار میگیرند حداکثر سقف حقوق ۳۰ سال باشد ونه ۳۵ سال. چون فکر کن طرف با ۲۳ سالو ۴ ماه ۳۵ سال حقوق بگیره چون هر سال ۱سالو نیم حساب میشه لا اقل سقف حقوق مشاغل سخت را بردارید و از ۳۵ سال به ۳۰ سال اصلاح کنید
این اشخاصی که این حرفها رو میزنن اطمینان دارم توی دوران کارشون فقط برگه جابجا میکردن ولی یک شخصی مثل ریگر جرثقیل که به چشم خودم دیدم از استرس توی هوای زمستانی سرد خیس عرق میشه باید این مزایا رو داشته باشه….البته من مطمئنم نه میدونه ریگر چیه نه حالشو میتونه درک کنه….خدا به راه راست هدایتشون کنه
اخه وقتی که شخص حتی ۳۰ سال واقعی کار نکرده چرا باید ۳۵ روز در ماه حقوق بگیره . و همانطور که در متن امده گفته شده است که این حق مشاغل سخت است که در صورتیکه ۳۰ سال واقعی کار نکرده اند ۳۰ روز حقوق در ماه بگیرند
سلام حرف شما کاملا درسته در ایران یکی با عرق و کمردرد بدبختی واسه چند غاز جون میکنه اما یه عده ار صبح تا ظهر خودکار میچرخونن انگار اگه نباشن مملکت به هم میریزه
چی به تو میرسه این قانونو ور دارن اولا اینکه باید کارت سخت و زیان آور باشه تا درک کنی یعنی چی بعدشم بتو ربطی نداره نظر بدی
دمت گرم
اینهایی که از مشاغل سخت وزیان آور گله دارن واقعاً میسوزند بهتره برن داروخانه پماد سوختگی بگیرند