چیزی تا به حال در مورد معافیت مالیاتی مناطق ویژه شنیدهاید؟ شرایط برخورداری از معافیت مالیاتی مناطق آزاد چیست؟ محدودههای جغرافیایی مشخصی در مبادی ورودی و خروجی کشور وجود دارند که به عنوان مناطق ویژه اقتصادی معرفی شدهاند، این مناطق با هدف جذب سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی، ایجاد محیطی مناسب برای فعالیتهای تجاری ایجاد میشوند.
در مقاله پیش رو قصد داریم در خصوص معافیت مالیاتی مناطق آزاد و ویژه صحبت کنیم تا بتوانید برنامه مالی و مالیاتی خود را با توجه به قوانین این مناطق طبقه بندی کنید. اگر قصد راه اندازی شرکتی در مناطق آزاد تجاری دارید میتوانید مقاله را تا انتها مطالعه کنید و با توجه به توضیحات اقدام نمایید.
مدیران کسب و کارها
مدیران مالی شرکت ها
حسابداران و ممیزان مالیاتی
مشاوران مالیاتی
تاجران مناطق آزاد و ویژه تجاری
در این مقاله به مباحث زیر می پردازیم:
تعریف منطقه آزاد و منطقه ویژه
برای برخی از مناطق یک کشور به علت شرایط جغرافیایی خاصی که دارند، قوانین تجاری متفاوتی با قوانین سایر مناطق کشور وضع میشود که این مناطق به مناطق آزاد تجاری معروف هستند؛ یکی از اصلیترین ویژگیهای این مناطق، معافیت مالیاتی مناطق آزاد است که بسیار مورد توجه قرار میگیرد.
به عبارت دیگر منطقه آزاد، منطقهای حراست شده بندری یا غیربندری است که برخی از مقررات جاری کشور در آن اجرا نمیشود؛ این مناطق از مزایایی مانند معافیت های مالیاتی، بخشودگی سود و عوارض گمرکی، عدم وجود تشریفات اضافی ارزی، اداری و مقررات دست و پاگیر برخودار است.
منطقه ویژه، محدوده جغرافیایی مشخصی است که در آن قوانین گمرکی کشور اجرا نمیگردد، به عبارت سادهتر منطقه ویژه با هدف حمایت از صنعت داخلی کشور، تسهیل در واردات و صادرات کالا و جذب فناوریهای جدید در رابطه با تولید و توسعه منطقهای، در نقاط مرزی کشور ایجاد میشود.
تفاوت منطقه آزاد و منطقه ویژه
در دوره حسابداری علاوه بر توضیحات مناطق ویژه و آزاد، از تفاوتهایی که باهم دارند نیز صحبت کردیم، شباهتها و تفاوتهای مهم و کاربردی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به صورت مختصر و با ذکر مواد قانونی نمایش داده شده است:
-
- ورود كالا بدون پرداخت حقوق گمركي، سود بازرگاني و كليه عوارض ورود و صدور از منطقه: قانون چگونگی مناطق آزاد و صنعتی برحسب ماده 14 قانون، ولی قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی بر حسب ماده 8 قانون
- برخورداري از معافيت گمركي براي ورود كالاهاي ساخته شده در منطقه به داخل كشور به ميزان ارزش افزوده: قانون چگونگی مناطق آزاد و صنعتی برحسب ماده 15 قانون ولی قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی برحسب ماده 11 قانون
- ورود و خروج سرمايه آزاد سازی کامل: قانون چگونگی مناطق آزاد و صنعتی برحسب ماده 20 قانون ولی قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی بر حسب ماده 14 قانون طبق مقررات سرزمين اصلي
- ثبت شركتها و مالكيتهای صنعتی و معنوی: قانون چگونگی مناطق آزاد و صنعتی برحسب ماده 22 قانون ولی قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی برحسب ماده 15 قانون
- فروش و اجاره زمين: قانون چگونگی مناطق آزاد و صنعتی برحسب تبصره 1 ماده 24 قانون، فروش و اجاره به اتباع داخلي و فقط اجاره به اتباع خارجي مجاز است؛ ولی قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه برحسب مفاد قانون و آيين نامه استملاک اتباع خارجی و طبق مقررات سرزمين اصلي علاوه بر اجاره، فروش به اتباع خارجی امكان پذير است.
- ورود كالای همراه مسافر: قانون چگونگی مناطق آزاد و صنعتی برحسب ماده 11 تصويبنامه شماره 33431/ت24ک مورخ 1373/03/16 (صادرات، واردات و امور گمركي مناطق آزاد) آزاد است ولی قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی بر حسب ماده 9 قانون، ممنوع است
- معافيت مالياتی بر فعاليت اقتصادی: قانون چگونگی مناطق آزاد وصنعتی برحسب ماده 13 قانون، به مدت 20 سال از تاريخ بهره برداري مندرج در مجوز فعاليت ولی در مناطق ویژه برطبق مقررات سرزمين اصلي
- اشتغال نيروي انسانی و روابط كار، بيمه و تامين اجتماعی: قانون چگونگی مناطق آزاد و صنعتی بر حسب ماده 12 قانون، تابع مقررات خاص مناطق ولی در مناطق ویژه اقتصادی برحسب ماده 16 قانون، تابع مقررات خاص مناطق
نحوه ثبت شرکت در منطقه آزاد تجاری و ویژه اقتصادی
با توجه به امتیازاتی که به شرکتها در مناطق آزاد داده میشود، سرمایه گذاران فراوانی خواستار تاسیس شرکت و فعالیت در این مناطق هستند؛ اما باید بدانید که فرآیند تاسیس شرکت در مناطق آزاد با فرآیند تاسیس شرکت در داخل کشور کاملا متفاوت و مجزا است.
برای این منظور بعد از آماده سازی مدارک و مستندات مورد نیاز باید از سامانه ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری مناطق آزاد تجاری به نشانی https://cr.freezones.ir اقدام شود؛ به طور کلی مراحل ثبت شرکت در منطقه آزاد تجاری را در تصویر زیر شرح دادهایم.
برای ثبت شرکت در مناطق ویژه اقتصادی ابتدا باید متقاضی وارد سامانه جامع ثبت شرکتها شود و بعد از درج اطلاعات و بارگذاری مدارک لازم از جمله اساسنامه، تقاضانامه، شرکت نامه، صورت جلسات موسسین و هیئت مدیره اقدام به ثبت این شرکت نماید.
مالیات مناطق ویژه اقتصادی و آزاد چگونه است؟
شرکتهایی که در مناطق ویژه اقتصادی و آزاد تاسیس و شروع به فعالیت میکنند، از معافیت مناطق ویژه اقتصادی و آزاد برخوردار میشوند، یکی از این معافیتها مربوط به معافیت مالیات است. طبق بند ت ماده 132 قانون مالیاتهای مستقیم، شرکتهای ثبت شده در مناطق آزاد از نرخ صفر مالیات برخودار هستند.
مالیات کالاهای مناطق آزاد
اشخاصی که اقدام به واردات کالا از مناطق آزاد به سایر مناطق کشور میکنند، باید کالای وارداتی را به گمرک اظهار کنند؛ طبق بند «ب» ماده 65 قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور، گمرک باید از کالاهای تولید داخل فقط مالیات و عوارض و از کالاهای وارداتی مالیات و عوارض و حقوق ورودی را دریافت و مالیات و عوارض آن را به حساب سازمان واریز نماید.
نحوه محاسبه مالیات مناطق ویژه و آزاد تجاری
محاسبه مالیات مناطق آزاد، با دیگر نقاط کشور متفاوت است، از عوامل اصلی رونق گرفتن جذب سرمایه خارجی و داخلی در مناطق آزاد معافیت مالیاتی مناطق آزاد است، این معافیت براساس قانون و دستورالعملهای سازمان امور مالیاتی به مناطق آزاد و شرکتها داده میشود.
از عوامل موثر بر میزان مالیات متعلقه به شرکتهای فعال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به نوع فعالیت شرکت و میزان درآمد آنها میتوان اشاره کرد؛ اما به طور کلی باید توجه کرد که شرکتهای مناطق آزاد مشمول پرداخت مالیات هستند، اما نرخ متفاوتی با سایر شرکتهای کشور دارند.
بخشنامه مشمولیت ارزش افزوده مناطق آزاد
مالیات ارزش افزوده مربوط به مناطق آزاد تجاری همیشه یکی از مباحث مهم این مناطق بوده و نحوه اجرای آن طی تصمیمات اخذ شده در طول سالهای گذشته دچار تغییرات شده است. طبق بخشنامه 54409م26588 مالیات بر ارزش افزوده و عوارض مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی مصوب سال 1388 به شرح موارد زیر بوده است:
-
- مبادله کالا و خدمات میان اشخاص و فعلان اقتصادی مقیم در مناطق آزاد تجاری صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی، که در داخل محدوده مناطق یاد شده صورت میگیرد، مشمول مالیات بر ارزش افزوده نیست.
- صادرات کالا و خدمت از مناطق یاد شده به خارج از کشور و همچنین واردات کالا و خدمات از خارج کشور به مناطق یاد شده مشمول مالیات بر ارزش افزوده نیست.
- واردات کالا و خدمت از مناطق ذکر شده به محدوده گمرکی کشور مشمول پرداخت مالیات و عوارض میگردد.
معافیت مالیاتی چیست؟
در صفر تا صد حسابداری مالیاتی در خصوص مفاهیم مالیاتی سخن گفتهایم، اما در این مقاله قصد داریم مجددا مفاهیم را بازگو کنیم تا برایتان یادآوری شود؛ یکی از درآمدهای اصلی دولت، مالیات است.
با توجه به قوانین مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی دارای درآمد و صاحبان مشاغل باید نسبت به پرداخت مالیات اقدام کنند، اما دولت با هدف تشویق کارآفرینان، کسبوکارها و فعالان اقتصادی برای خلق ثروت بیشتر و همچنین کمک به توسعه اقتصادی برای برخی فعالیتها، معافیتهای مالیاتی در نظر گرفته است.
وضعیت معاف از مالیات میتواند به صورت نرخ صفر مالیات یا رهایی از پرداخت مالیات، نرخهای کمتر مالیات باشد، نمونههایی از معافیتهای مالیاتی به معافیت مالیاتی مناطق آزاد و معافیت مالیاتی مناطق ویژه و معافیت سازمان خیریه از مالیات بر دارایی و مالیات بر درآمد اشاره کرد.
معافیت مالیاتی مناطق ویژه اقتصادی
هر کشوری برای توسعه و تجارت و در نهایت رشد اقتصادی خود باید برنامه ریزی درستی انجام بدهد، یکی از روشهای شکوفایی اقتصاد راه اندازی شرکتهای مختلف در مناطق ویژه اقتصادی است، برای این هدف دولت معافیتهای مختلفی در نظر گرفته است، از جمله معافیتهای مناطق ویژه اقتصادی به موارد ذکر شده در تصویر زیر میتوانیم اشاره کنیم.
علاوه بر موارد فوق یکی از مهمترین معافیت مناطق ویژه اقتصادی، معافیت مالیاتی است؛ به عبارتی واحدهای تولیدی و مدنی اشخاص غیردولتی حقوقی تا مدت 2 سال از مالیات نرخ صفر برخوردار هستند، در صورتی که شرکتی در مناطق ویژه اقتصادی کمتر توسعه یافته مشغول به کار شود به مدت 3 سال از این قانون برخوردار خواهد بود.
معافیت مالیاتی مناطق آزاد تجاری
معافیت مالیاتی مناطق آزاد تجاری و معافیت مالیاتی مناطق ویژه اقتصادی از نوع معافیت نرخ صفر است، طبق بند (ت) ماده 132 ق.م.م در خصوص برخورداری اشخاص حقیقی و حقوقی از هرگونه معافیت مالیاتی (نرخ صفر) در مناطق آزاد و سایر مناطق کشور، ارائه اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی است.
به عبارتی مطابق ماده 132 قانون مالیاتهای مستقیم در صورتی که شرکتهای فعال در مناطق ویژه اقتصادی و آزاد در صورتی که نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر اقدام نکنند، نه تنها از معافیت مالیاتی در مناطق ویژه اقتصادی و آزاد برخوردار نخواهند شد، باید عواقب احتمالی عدم رعایت قانون را نیز بپذیرند.
برای بهرهمندی از معافیت مالیاتی در مناطق آزاد داشتن سه شرط زیر الزامی میباشد:
- داشتن مجوز فعالیت
- تسلیم اظهارنامه مالیاتی
- ارائه اسناد و مدارک مربوطه و فعالیت در محدوده هر منطقه آزاد برای فعالان اقتصادی
اسامی مناطق آزاد معاف از مالیات
در حال حاضر مناطق آزاد ایران شامل منطقههایی میباشند که در جدول زیر نام برده شدهاند:
ردیف | اسامی مناطق آزاد معاف از مالیات |
1 | منطقه آزاد قشم |
2 | منطقه آزاد کیش |
3 | منطقه آزاد آبادان |
4 | منطقه آزاد چابهار |
5 | منطقه آزاد اروند |
6 | منطقه آزاد ارس |
7 | منطقه آزاد ماکو |
8 | منطقه آزاد انزلی |
ماده 13 معافیت مالیاتی مناطق آزاد
طبق ماده 13 شرکتهایی که در منطقه آزاد ثبت و شروع به فعالیت میکنند، به مدت 15 سال از تاریخ بهره برداری این شرکتها از پرداخت مالیات بر درآمد و دارایی موضوع قانون مالیاتهای مستقیم معاف هستند، نکتهای که وجود دارد این است که مدت 15 سال بعد از چند سال به 20 سال تغییر پیدا کرده است.
نکته:
شرکتهای واقع در مناطق آزاد پس ازانقضاء 20 سال در خصوص مالیات بر درآمد و دارایی، تابع مقررات مالیاتی خواهند بود.
معافیت مالیاتی مناطق ویژه و لغو آن
قانون معافیت مالیاتی مناطق آزاد (Free Trade Zones Tax Exemption) در دهه 70 به مدت 20 سال به تصویب رسید، اما در سال 1400 با صلاحدید دولت قانون مذکور حذف گردید که نتیجه آن اعتراض تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی و کاهش انگیزه فعالان اقتصادی شد.
لغو معافیت مالیات بر ارزش افزوده مناطق آزاد
با لغو معافیت مالیات بر ارزش افزوده مناطق آزاد در سال 1400 مقررات جدید مالیاتی وضع گردید، طبق قانون از سال 1400، مناطق آزاد تجاری و مناطق ویژه اقتصادی کشور ایران مشابه سرزمین اصلی بوده و شرکتهای واقع شده در این مناطق باید نسبت به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده اقدام میکردند.
حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد
با حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد، شرکتهای ثبت شده و فعال در مناطق آزاد همانند شرکتهای فعال در سایر نقاط کشور باید نسبت به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده اقدام میکردند؛ یعنی با فروش کالا یا خدمات به مشتریان خود باید نسبت به محاسبه و پرداخت 9 درصد مالیات ارزش افزوده اقدام میکردند.
بخشنامه حذف معافیت مالیات ارزش افزوده مناطق ویژه
در خصوص حذف معافیت مالیات ارزش افزوده مناطق ویژه اقتصادی به بند (ت) تبصره 6 قانون بودجه سال 1400 میتوان اشاره کرد، اما با توجه به ایرادات موجود و مشکلات به وجود آمده در سال 1402 این بند لغو و مجددا مناطق آزاد تجاری از معافیت مذکور برخوردارند.
معافیت مالیاتی مناطق ویژه از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده
در دهه 70 با راه اندازی مناطق ویژه اقتصادی و آزاد، مقرر گردید که شرکتهای ثبت شده و فعال در این مناطق به مدت 20 سال از معافیت مالیات بر ارزش افزوده برخوردار باشند، اما در سال 1398 دولت تصمیم به اخذ مالیات بر ارزش افزوده از شرکتهای مذکور نمود.
معافیت مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد سال 1403
به علت تصویب قانون حذف معافیت مالیات بر ارزش افزوده مناطق آزاد، انگیزه شرکتها برای سرمایه گذاری در مناطق آزاد کاسته شده و در نهایت موجب اعتراض تولید کنندگان شد، بنابراین برای جلوگیری از این تبعات منفی در سال 1403 مجددا معافیت مالیات ارزش افزوده مناطق آزاد برقرار گردید.
آشنایی با قوانین مالیات بر ارزش افزوده مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی
اشخاصی که در مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی فعالیت میکنند، باید آشنایی کافی با قوانین مالیات بر ارزش افزوده ویژه مناطق مذکور داشته باشند تا منجر به ضرر و زیان شرکت و یا جریمه شرکت نگردد، توضیحاتی در خصوص قانون مذکور در مطالب قبل ارائه گردید اما برای آشنایی بیشتر با ادامه مطالب همراه باشید.
بخشنامه 200/1400/505 مورخ 1400/02/12
بخشنامه 200/1400/505 مورخ 1400/02/12 در خصوص نحوه محاسبه مالیات و یا اعمال معافیت موضوع ماده 13 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری- صنعتی است، در این بخشنامه یک نمونه مثال نیز جهت محاسبه مالیات شرکت ذکر شده که بعدا بخشنامه مذکور ابطال شده است.
بخشنامه معافیت مالیاتی مناطق ویژه اقتصادی
در خصوص معافیتهای مالیاتی مناطق آزاد، قوانین و بخشنامههای زیادی اعمال میشود؛ اما به طور کلی مهمترین بخشنامههای این بحث را در تصویر زیر نام بردهایم.
اکنون در ادامه با مضوع بخشنامههای تصویر فوق آشنا خواهید شد:
-
- بخشنامه 54409: طبق بخشنامه مذکور و ماده 13 قانون مالیات بر ارزش افزوده، صادرات کالا و خدمات به خارج از کشور مشمول مالیات نیست.
-
- بخشنامه 47/94/200: بخشنامه فوق در قانون معافیت مالیاتی مناطق آزاد مشخص کننده آن است که مطالبه و وصول مالیات و عوارض در محدوده مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی صرف نظر از محل اقامت فعالان است.
-
- تصویب نامه 57203: مبنای استفاده از معافیتهای مالیاتی، زمان شروع فعالیت شرکت در این تصویب نامه آمده است.
-
- دستورالعمل 64629: دستورالعمل مذکور در خصوص قانون معافیت مالیاتی مناطق آزاد، نحوه ارائه اظهارنامه مالیاتی و عملکرد مالی مناطق آزاد صنعتی است.
پرسش و پاسخهای مهم درباره معافیت مالیاتی مناطق آزاد
هدف از ایجاد مناطق آزاد رشد و توسعه اقتصادی، سرمایهگذاری و افزایش درآمد عمومی، ایجاد اشتغال سالم و مولد، تنظیم بازار کار و کالا، حضور فعال در بازارهای جهانی، تولید و صادرات کالا، ارائه خدمات عمومی است، به همین علت برای جذب سرمایه گذار در این مناطق دولت مشوقهای قانونی در نظر گرفته است.
یکی از مشوقهای در نظر گرفته شده در خصوص معافیت مالیاتی مناطق ویژه و معافیت مالیاتی مناطق آزاد است، هر چند در مطالب قبل توضیحاتی در این خصوص ارائه گردید، اما سوالات متعددی وجود دارد که در ادامه به چند سوال پرتکرار پاسخ داده شده است.
آیا برای برخورداری از معافیت مالیاتی مناطق آزاد اقامت اشخاص در مناطق آزاد لازم است؟
در این زمینه میتوان به بخشنامه 37756 مربوط به سال 76 استناد کرد. بخشی از این بخشنامه میگوید: «معافیت مالیاتی یاد شده فارغ از محل اقامتگاه قانونی اشخاص، صرفا ناظر به آن قسمت از فعالیت اقتصادی انتفاعی مودیان خواهد بود که با رعایت مقررات مربوط در محدوده مناطق مزبور صورت میپذیرد و نیز بدیهی است که این معافیت مالیاتی شامل آن قسمت از درآمد اشخاص که از فعالیت در خارج از مناطق یاد شده حاصل میشود ولو آنکه اقامتگاه قانونی آنها در مناطق آزاد باشد نخواهد بود.»
اما در این زمینه بخشنامه 2009329 نیز به مورخ مورخ 5/3/93 وجود دارد. این بخشنامه میگوید: «نظر به اینکه فعالیت در محدوده مناطق آزاد با اقامت اشخاص در مناطق مذکور ملازمه داشته و این اقامت منصرف از اقامت موضوع ماده 590 قانون تجارت اعلام شده است. بنابراین کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که در مناطق یاد شده با اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح به فعالیت مبادرت مینمایند، مقیم محسوب میگردند.»
اگر مودی در مناطق آزاد فوت کند؛ آیا مالیات بر ارث وی مشمول این قانون خواهد بود یا خیر؟
در این زمینه رای هیات عمومی شورای عالی مالیاتی به شماره 5586 وجود دارد که مربوط به سال 1376 است، این بخشنامه استدلال میکند که ماده 13 قانون مناطق آزاد برای اشخاصی معافیت مالیاتی قائل شده که در این مناطق مبادرت به سرمایهگذاری و فعالیت اقتصادی میکنند.
پس در مواردی که شخص فوت میکند، وراث نمیتوانند از معافیت مالیات بر ارث برخوردار شوند، چرا که این خود مودی است که اقدام به سرمایهگذاری کرده نه وراث وی.
نحوه دریافت مجوز از سازمان مناطق آزاد برای گرفتن معافیت مالیاتی چگونه است؟
برای دریافت معافیت مالیاتی اخذ مجوز از سازمان مناطق آزاد ضروری است. اگر یک شخص حقیقی یا حقوقی در مناطق آزاد مستقر شده باشد؛ اما از سازمان مناطق آزاد مجوز نگیرد، نمیتواند از تسهیلات معافیت مالیاتی استفاده کند، برای اخذ مجوز شخص باید به سامانه صدور مجوز فعالیت اقتصادی مناطق آزاد به آدرس اینترنتی freezones.ir مراجعه و ثبت نام کند.
علت معافیت مالیاتی مناطق آزاد از مالیات چیست؟
علت معافیت ارزش افزوده مناطق ویژه اعمال قوانین و مقررات تجاری کشور در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی جهت جذب سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی، افزایش رونق اقتصادی، همسو شدن با بازارهای جهانی، جلوگیری از خروج سرمایه و در نهایت افزایش رفاه افراد جامعه است.
معافیت مالیات بر حقوق افراد حقوق بگیر در مناطق آزاد چگونه است؟
طبق قانون ماده 13 برای اشخاصی قابل اجرا است که اقدام به راه اندازی فعالیت اقتصادی در مناطق آزاد میکند و حقوق بگیران شامل قانون مذکور نبوده و باید مشابه تمامی حقوق بگیران کشور نسبت به پرداخت مالیات بر درآمد یا مالیات حقوق خود اقدام کنند.
طبق ماده ۹۲ قانون مالیاتهای مستقیم مالیات حقوق کارکنان شاغل در مناطق کمتر توسعه یافته مشمول 50 درصد معافیت میشود.
نتیجه گیری
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نقش محوری در تقویت رشد اقتصادی و تجارت بینالمللی هر کشوری دارند، دولت با آگاهی از این امر و با هدف تشویق سرمایه گذاران جهت سرمایه گذاری در مناطق آزاد و ویژه، مشوقهایی از جمله معافیت مالیاتی مناطق آزاد و معافیت مالیاتی مناطق ویژه برای شرکتهای ثبت و فعال در آن مناطق در نظر گرفته است.
در مقالهای که خواندید موارد مهم و ضروری معافیت مالیاتی در مناطق آزاد و ویژه را به صورت کامل و واضح همراه با بخشنامههای ابلاغ شده شرح دادیم تا بتوانید با این موضوع مالیاتی نیز آشنا شوید، در انتها اگر سوالی در خصوص موضوع مقاله دارید در قسمت دیدگاه برایمان بنویسید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.
بادرودو سپاس
آیا این معافیت ۲۰ ساله هنوز برقرار هست و آیا فقط مربوط به اشخاص حقوقی و شرکت ها هست ؟
معافیت مالیات نرخ صفر چطور ؟
مالیات ارزش افزوده چطور ؟
سلام وقت بخیر
بله معافیت های مالیاتی 20ساله برای شرکتهای فعال در مناطق آزاد تجاری،صنعتی،خدماتی وسرمایه گذاری همچنان برقرار است. این معافیت شامل شرکت هایی می شود که در این مناطق ثبت شده و فعالیت اقتصادی خود را آغاز کرده اند واین معافیت از تاریخ شروع بهره برداری محاسبه می شود. پس ازاتمام دوره 20ساله، این شرکتها مشمول پرداخت مالیات بردرامد خواهد شد.
طبق ماده132تا144و280و80به صراحت درباره مالیات با نرخ صفر صحبت کرده است.معافیت مالیات بر نرخ صفر به این معناست که برخی از فعالیتها یا درآمدها از پرداخت مالیات به طورکامل معاف هستند. این معافیت معمولا برای صادرات کالاوخدمات، فعالیتهای خاص در مناطق آزادتجاری وصنعتی وبرخی مشاغل خاص در نظر گرفته می شود. به عبارت دیگر، مالیات بردرآمد یا سود این فعالیت ها با نرخ صفر محاسبه می شود به این نکته توجه داشته باشید این افراد باید اظهارنامه عملکرد را ارائه دهند.
مالیات برارزش افزوده(vat) یک مالیات غیرمستقیم است که برارزش افزوده به کالاها و خدمات در هر مرحله از تولید و توزیع اعمال می شود. در ایران، نرخ معمول برابربا 10درصداست. مگر اینکه برای برخی از کالاها یا خدمات نرخ های خاصی تعیین شده باشد. برخی کالاها و خدمات نیز از پرداخت ارزش افزوده معاف هستند که در ماده 14ق م م به ان اشاره شده است.مانند صادرات کالاها یا خدمات به خارج از کشور
سلام
شرکت ما در منطقه آزاد تجاری کیش می باشد
در مورد مالیات نقل و انتقال سهام ابهام دارم
با توجه به ماده ۱۳ مالیات نقل و انتقال سهام از تاریخ بهره برداری به مدت قید شده در قانون معاف است
این مدت طی یک بخشنامه دیگر از ۱۵ سال به ۲۰ سال تغییر کرده
تاریخ اولیه بهره برداری شرکت ۱۳۸۳ بوده است و از سال ۸۹ الی ۹۹ غیر فعال بوده و از سال ۱۴۰۰ مجوز جدیدی برای بهره برداری دریافت شده
حالا سوال من این هست که این معافیت مالیات نقل و انتقال سهام ما از مجوز اولیه در نظر گرفته میشود یا از آخرین مجوز اخذ شده ؟؟؟؟؟؟
سلام
شرکت ما در کیش می باشد و سهامی خاص است
اولین مجوز بهره برداری در سال 1383 گرفته شده و از سال 89 تا 99 عدم فعالیت داشته است و پس از فعالیت مجدد و تغییر سهامداران شرکت
آخرین مجوز بهره بردای که گرفتیم در سال 1400 بوده است
آیا معافیت مالیاتی مربوط به نقل و انتقال سهام شرکت از آخرین مجوز بهره برداری محاسبه می گردد یا از اولین مجوز ؟؟؟؟
سلام.من یک شخصیت حقوقی در منطقه آزاد هستم برای ارسال بار تولید شده ام باید به خریدارم،فاکتور فروش با مالیات ارزش افزوده ارائه دهم؟یا فاکتور را بدون ارزش افزوده صادر کنم؟
سلام
شرکت ما در کیش می باشد و سهامی خاص است
اولین مجوز بهره برداری در سال 1383 گرفته شده و از سال 89 تا 99 عدم فعالیت داشته است و پس از فعالیت مجدد و تغییر سهامداران شرکت
آخرین مجوز بهره بردای که گرفتیم در سال 1400 بوده است
آیا معافیت مالیاتی مربوط به نقل و انتقال سهام شرکت از آخرین مجوز بهره برداری محاسبه می گردد یا از اولین مجوز ؟؟؟؟
سلام
در قانون دائمی ارزش افزوده ، مناطق آزاد مشمول معافیت ارزش افزوده نمیشن
سلام مشتری ما در منطقه ویژه اقصادی هست ول خودمون در تهران فعالیت می کنیم با توجه به اینکه خریدار ما از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هست ما باید چکار کنیم
سلام وقت بخیر
شما با توجه به نوع فعالیتتان اگر خرید انجام دادید و مشمول مالیات بر ارزش افزوده بود شما باید به اداره مالیاتی، مالیات پرداخت کنید ولی خریدار شما که جز مناطق ویژه هستند از پرداخت مالیات معاف هستند
سلام آیا اشخاص حقیقی که در منطقه ویژه اقتصادی فعالیت تولیدی دارند مالیات بانرخ صفر محاسبه میشود
سلام وقت بخیر
بله- براساس قوانین مالیاتی ایران، اشخاص حقیقی و حقوقی که در مناطق ویژه اقتصادی فعالیت تولید دارند، مشمول معافیت مالیاتی هستند و مالیات آنها با نرخ صفر محاسبه می شود. این معافیت به منظور تشویق سرمایه گذاری و توسعه اقتصادی در این مناطق ارائه شده است. برای اطمینان از جزئیات و شرایط خاص این معافیت ها، بهتر است به متن قانون و آئین نامه های اجرایی مرتبط مراجعه کنید یا با یک مشاور مالیاتی مشورت کنید.